Svi Ibrini golovi za Švedsku

Autor: Boban Filipović
subota 25.06.2016.
16:35
Izvor: Sportske.net

Nakon 15 godina igranja za reprezentaciju Zlatan Ibrahimović je odlučio da se povuče. Na 116 nastupa postigao je 62 gola.

Beta/Lars Poulsen/Polfoto via AP
Beta/Lars Poulsen/Polfoto via AP

Povezane vesti

Zlatan je imao pravo da bira između Švedske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske i odlučio se da igra za zemlju u kojoj je rođen.

Debitovao je za 'Vikinge' 21. januara 2001. godine u remiju bez goloma protiv Farskih ostrva tokom nordijskog prvenstva.

Prvi gol za Švadsku postigao je oktobra iste godine u pobedi nad Azerbejdžanom (3:0) na utakmici odigranoj u sklopu kvalifikacija za Mondijal u Japanu i Južnoj Koreji.

Najviše golova na jednoj takmičarskoj utakmici u dresu reprezentacije Švedske Ibra je dao protiv Malte septembra 2004. godine. To je bio meč kvalifikacija za Svestko prvenstvo u Španiji, rezultat je bio 7:0 za 'Vikinge', a Ibrakadabra je spakovao četiri komada.

Ipak više će se pamtiti njegov 'poker' protiv Engleske na prijateljskoj utakmici iz 2012. godine. Šveđani su tada savaldali 'Gordi Albion' sa 4:2, a Zlatanove makazice sa te utakmice su jedan od najspektakularnijih golova u istoriji fudbala i zbog njega je dobio nagradu 'Puškaš'.

Nakon eliminacije Švedske sa Evropskog prvenstva, Ibrahimović je saopštio da je njegova reprezentativna karijera završena. Zlatan je zatajio na EP, ali je on ipak najzaslužniji što su se Šveđani uopšte kvalifikovali, postigao je 11 golova u kvalifikacijama, među kojima su najvažnija bila ona tri protiv Danaca u baražu.

U prilogu pogledajte svih 62 gola Ibrahimovića za reprezentaciju Švedske.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 25.06.2016
18:08

Zanimljivo da je vrlo malo golova dao glavom. Svaki gol je jedna minijatura, ali golovi broj devet i trideset i devet, to nisu golovi coveka sa ovoga sveta...