"Svetsko prvenstvo za legende" na programu od sledeće godine!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.10.2016.
13:15
Izvor: Sportske.net

Preko 100 bivših fudbalskih asova na jednom mestu.

twitter.com/StarSixes
twitter.com/StarSixes

Povezane vesti

Stiven Džerard, Robert Pires, Džej-Džej Okoča, Karles Pujol, Mihael Balak i Deko su već potvrdili učešće, a na samom turniru će učestvovati oko 120 bivših fudbalera sa internacionalim iskustvom.

U pitanju je "Star Sixes" turnir u organizaciji kompanije "Pitch International", a po prvi put će se održati naredne godine od 13. do 16. jula.

Prvi domaćin biće London i "O2 Arena", a očekuje se da u narednim godinama ovo takmičenje postane redovni događaj, sa mestom održavanja svake godine u drugom gradu. Budući domaćini će biti Berlin, Istanbul, Peking, Sidnej, Majami i Sijetl.

Turnir je koncipiran tako da takmičenje polazi od grupne faze, svaka ekipa će brojati šest članova a utakmice će trajati po 30 minuta.

Učestvovaće selekcije iz Brazila, Španije, Nemačke, Meksika, Italije, Francuske, Engleske, Portugalije, Australije, Nigerije, Holandije i Kine.

"Dugoročni cilj ove manifestacije je prost. Nameravamo da se ustalimo u svetskom fudbalskom kalendaru kao važno takmičenje za sve penzionisane fudbaler, ili Svetsko prvenstvo za legende", izjavio je izvršni direktor organizatora takmičenja kompanije "Pitch International".

Jedan od sigurnih učesnika, Robert Pires, dao je svoj sud o ovoj manifestaciji.

"Mislim da će biti jako dobra stvar za gledanje. Standard će biti visok biće tu i takmičarskog duga i mislim da smo svi srećni što će utakmice trajati po 30 a ne po 90 minuta", izjavio je bivši svetski i evropski prvak u šaljivom tonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
(anti)talentovan lik
Thursday, 06.10.2016
14:28

Bice zanimljivije od trenutnih regularnih SP i EP sigurno...

avatar
Capitano
Thursday, 06.10.2016
14:27

Mislim da bi mnogo bolje bilo da se tako nesto napravi za klubove...