Švedska ima novog šampiona

Autor: Boban Filipović
subota 31.10.2015.
18:23
Izvor: Sportske.net

Primopredaja titule u Malmenu u poslednjem kolu, Norčeping je tukao sada već bivšeg prvaka u gostima i dokazao da je najbolja ekipa ove godine u Švedskoj.

allsvenskan.se
allsvenskan.se

Povezane vesti

Kiks Norčepinga u Malmeu očekivao je Geteborg, kome bi u tim slučaju pobeda nad Kalmarom kod kuće donela titulu šampiona.

Ipak, Geteborg je odigrao razočaravajućih 2:2 pred svojim navijačima, jedva uspeo da ostane neporažen jer je Kalmar imao dva gola prednosti pet minuta pre odlaska na odmor.

S druge strane, Norčeping je u Malmeu završio posao u velikom stilu i slavio sa 2:0.

Novom švedskom šampionu je posao olakšan već na samom startu utakmice, pošto je iskusni napadač Markus Rozenberg pocrveneo već u petom minutu, a "trijumfalnu kapiju" nakon pola sata igre otvorio je momak poreklom sa prostora bivše Jugolsavije Emir Kujović.

Petnaestak minuta pre kraja Norčeping je imao i dva igrača više u polju pošto je rezervista Malmea Brorson zaradio drugi žuti karton, a 'tačku na I' stavio je Islanđanin Traustason u sudijskoj nadoknadi.


Norčeping će tako kao novi šampion na leto dogodine igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, za učešće u Ligi Evrope boriće se Geteborg i AIK.

Iz 'elite' su ispali Atvidaberg i Halmštad, dok će Falkenberg kroz baraž pokušati da zadrži prvoligaški status.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IgorJJ
Saturday, 31.10.2015
21:12

Potpuno neočekivano su osvojili titulu ove sezone posle 26 godina! Drago mi je zbog njih

avatar
Lacho Baja
Saturday, 31.10.2015
20:39

Bio sam jedan dan u Norrköping i fin je mali gradic.U principu to je ko kad bi Napredak bio kod nas sampion.A tako nesto van Beograda se nikad nece desiti...

avatar
Gorčilo
Saturday, 31.10.2015
19:48

Igrao sam Norkopingu dvojku. Nije mi jasno zašto je kvota bila 3.20???