Svedočio Lovren, Mamić ponovo izbačen iz sudnice

Autor: Beta Beta
petak 01.09.2017.
19:19
Izvor: Beta

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren izjavio je danas na suđenju Zdravku Mamiću pred osiječkim Županijskim sudom da se ne seća kada je tačno potpisao aneks ugovora o podeli transfernog obeštećenja u slučaju prelaska iz Dinama u neki drugi klub.

Beta/HINA/Ds
Beta/HINA/Ds

Povezane vesti

Lovren je posvedočio da je aneks ugovora potpisao "daleko ranije nego 2009. godine" i to nedugo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju s Dinamom 2007. godine, što su u Uskoku ocenili odstupanjem od iskaza u istrazi 2016, prenosi agencija "Hina".

Budući da je tokom Lovrenovog svedočenja okrivljeni Zdravko Mamić, koji se nakon nedavnog ranjavanja u sudnici pojavio na štakama, počeo glasno da komentariše deo iskaza igrača, predsednik Sudskog veća Darko Krušlin udaljio ga je iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

U nastavku suđenja Mamiću i trojici okrivljenih zamenik direktora Uskoka Tonči Petković rekao je da je Lovren odstupio od svog iskaza datog u Uskoku 2016. godine.

Lovren je tada rekao da je aneks potpisao dva-tri meseca pre odlaska u francuski Lion, u januraru 2010, s kojim je tada sklopio profesionalni ugovor, odnosno da je aneks o podeli transfera potpisao u septembru ili oktobru 2009. godine.

Nakom Mamićevog izlaska iz sudnice Lovren je nastavio s davanjem iskaza, u kojem je naveo da je 2009. godine ponovno potpisao aneks ugovora o podeli transfernog obeštećenja, koji je prvobitno potpisan 2007. godine, samo s izmenjenim tekstom.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 miliona kuna, a državni budžet za bar 12,2 miliona kuna.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaBuki
Friday, 01.09.2017
20:01

Mamic stvorio gotovo sve hrvatske reprezentativce sta hocete sad od njega? Da nije bilo njega reprezentacija bi vam bila na nivou kazahstana a to cete shvatiti tek za jedno 5 godina kad vam ne bude njega a ovi igraci zavrse karijere.

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 02.09.2017
02:00

Ljubomorni su sto je i sam profitirao. Mislim na ostale ljude i klubove iz njihovog fudbala.