"Sveci" razbili "Kneževe" i odbranili trofej!

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.04.2017.
22:53
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se tradicija u francuskom Liga kupu, PSŽ je osvojio trofej i četvrti put zaredom.

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Izabranici Unaja Emerija uspeli su da se domogu prvog trofeja ove sezone, kako su u finalu Liga Kupa Francuske savladali Monako sa ubedljivih 4:1 (2:1), na utakmici koja je odigrana u Lionu.

Sve je počelo savršeno za "Svece", nakon lepe kombinacije već u četvrtom minutu Draksler trese mrežu Subašića, nakon nesebične asistencije Anhela Di Marije.

PSŽ je kontrolisao utakmicu, a Monako sve do 27. minuta nije imao šut u okvir gola. Tada je šutirao Lemar, a Trap nikako nije mogao da sačuva svoju mrežu.

Nakon odlične kombinacije Bernarda Silve i Sidibea po desnoj strani, potonji šalje loptu do Lemara, koji se nalazio na ivici kaznenog prostora. Činilo se da će krilni fudbaler "Kneževa" uposliti Mendija na levoj strani, on se ipak odlučio na udarac i na krivoj nozi uhvatio Trapa. Zaista sjajan gol mladog francuskog fudbalera.


Ipak, PSŽ nastavlja sa boljom igrom, najpre je Kavani petom maestralno pokušao da savlada Subašića, sa samo par metara, ali je golman hrvatske reprezentacije fantastično odreagovao i tako spasio svoju mrežu.

Igrao se 44. minut, ponovo su na scenu stupili Draksler i Di Marija, ovoga puta u različitim ulogama.

Nemac je grudima prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora Monaka, uočio je da je Žemerson ostavio usamljenog Di Mariju, šalje mu pas, a bivši igrač Reala i Mančester junajteda lako vara Subašića, prizemnim udarcem u bliži ugao.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon devet minuta igre u nastavku, PSŽ potvrđuje dominaciju.

Verati šalje briljantan pas sa desne strane ka Kavaniju, Urugvajac nije dopustio lopti da dotakne zemlju, fantastično ju je zahvatio i zakucao u mrežu nemoćnog Subašića za 1:3.


Monako do kraja nije imao snage da pošteno odgovori, Parižani su kontrolisali stanje stari na terenu, a uspeli su da upišu i četvrti gol preko Edinsona Kavanija.

Di Marija je ukrao loptu odbrani Monaka, prosto je proleteo po levoj strani, uputio prizeman centarušut ka "El Matadoru", koji nemilosrdno zakucava loptu u mrežu "Kneževa" i postavlja konačan rezultat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Неста13
Sunday, 02.04.2017
02:05

Силва ставио у џеп оног малог Мбапеа.. онако рутински спустио га на земљу.. очекујем да Монако узме титулу у лиги !

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 02.04.2017
00:07

Kavani zver. Dodji u chelsea umesto coste. Hteo sam ga i 2013

avatar
delije niksic
Saturday, 01.04.2017
23:04

Samo se nadam da nece doci do pada samopouzdanja kod igraca Monaka,poslije ovakvog debakla!

avatar
Oldboy
Saturday, 01.04.2017
22:57

A uh kakva tekma, Di Marija nenormalno raspoložen večeras. Psg zaslužio trofej