'Sveci' našli sistem koji najviše odgovara Tadiću

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.04.2017.
19:31
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Dušan Tadić ponovo ulazi u dobru formu, a izgleda da je za to zaslužna promena sistema za koju su se odlučili u Sautemptonu.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Jedan od najboljih igrača Sautemptona u prethodnoj sezoni nije uspeo da održi formu i nastavi sa dobrim igrama u Premijer ligi za šta je u velikoj meri kriv i menadžer "Svetaca".

Dušan Tadić je upisao 26 nastupa u Premijer ligi ove sezone, a samo tri puta nije bio starter. Problem je bio u tome što je čak 17 puta bivao zamenjen, ali i u činjenici da u sistemu koji je postavio naslednik Ronalda Kumana nije mogao da se iskaže na najbolji način.

Mnogo bolje partije Srbin je počeo da prikazuje nakon promene sistema igre na 4-2-3-1 u kojoj je Dušanu Tadiću poverena pozicija ofanzivnog veznog koji igra iza špica.

"Mnogo mi je to pomoglo. Mislim da je to pozicija na kojoj se najbolje snalazim u ovom sistemu i da na njoj mogu maksimalno da iskoristim svoje kvalitete i stavim ih u službu tima" rekao je Dušan Tadić.

Potvrda onoga o čemu govori Dušan Tadić data je kroz brojke sa prethodnih šest mečeva u Premijer ligi. Bivši fudbaler Vojvodine upisao je četiri asistencije i postigao gol što ide u pravcu partija koje pruža u nacionalnom timu tokom tekućeg kvalifikacionog ciklusa.

"Verujem da je na prethodnih nekoliko utakmica moglo da se vidi o čemu govorim. Raduju me dobre partije i to što ekipa osvaja bodove i igra dobro" dodao je Tadić.

"Svece" za vikend očekuje okršaj sa Mančester Sitijem i to će biti sjajna prilika da se Dušan Tadić prikaže u pravom svetlu protiv ekipe koja je na startu sezone bila među glavnim favoritima za trofej.

"Na prethodnoj utakmici sa Sitijem imali smo mnogo prilika preko kontranapada ali mislim da će ovoga puta biti drugačije. Očekujem otvorenu utakmicu u kojoj će sve biti moguće" zaključio je Tadić.

Srpski internacionalac je u tekućoj sezoni upisao 26 nastupa i 3 gola u Premijer ligi, dok je za nacionalni tim na pet utakmica kvalifikacija za Mundijal postigao 4 gola i upisao 7 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke