Sve je spremno za najveći hrvatski derbi!

Autor: Beta Beta
subota 11.07.2015.
01:05
Izvor: Beta

Nova sezona fudbalskog prvenstva Hrvatske počela je u petak, a najviše pažnje privlači nedeljni derbi između Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita.

index.hr
index.hr

Povezane vesti

Zagrepčani, branioci trofeja, ulaze u meč pod utiskom hapšenja predsednika Zdravka Mamića i njegovog brata. I pored toga hrvatski mediji navode kako je ovo najjači Dinamo u proteklih deset godina.

Suvereni su vladari hrvatskog fudbala, što potvrđuje i dupla kruna osvojena prošle sezone, pa su ambicije kluba porasle na ulazak u Ligu šampiona u predstojećoj sezoni.

Dinamo je doveo par pojačanja, od kojih je najzvučnije Gordon Šildenfeld, iskusni odbrambreni igrač.

Tim koji je osvojio duplu krunu prošle sezone ostao je na okupu i u takvom ritmu je nastavio i u pripremnim utakmicama u kojima je bio bez poraza.

"Veselimo se najvećoj utakmici hrvatskog fudbala, neka se Riječani ne naljute, ali ovo su tradicionalno najveće utakmice. Biće pun stadion, i na posljednje smo tri prošlogodišnje utakmice na tribinama imali oko 15.000 gledalaca, tako da to više nije novost za našu ekipu. Spremni smo za pravu predstavu", rekao je pomoćni trener Dinama Damir Krznar.

"Na jučerašnjoj utakmici video sam Hajduk koji zbog mladosti oscilira, a ono što je dobro za njih je da su na teži način došli do suverene pobede i tako dobili krila", dodao je on.

Fudbaleri Hajduka već su započeli novu takmičarsku sezonu pobedom u dvomeču protiv estonskog Kaleva i sa ukupnim rezultatom 7:3 prošli u drugi kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Hajduk ulazi u meč igrački oslabljen. Njihov dugogodišnji kapiten Mario Maloča prešao je u Legiju iz Gdanjska uprkos ponudi Dinama. Umesto njega napad Splićana predvodiće ovogodišnje pojačanje Ohandža Zoa koji se nametnuo sa dva gola protiv Estonaca.

Dinamo i Hajduk su do sada odigrali 200 međusobnih duela, a zagebačka ekipa je zabeležila 85 trijumfa, dok su Splićani upisali 20 manje, uz 50 remija.

Utakmica na "Maksimiru" između Dinama i Hajduka igraće se u nedelju od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Saturday, 11.07.2015
12:46

Mnogo gledaoca..15 hiljada..ajde bre..!Pun stadion..stvarno mnogo!Toliko Delija ima samo na severu kada se kod nas igra derbi! ;-)

avatar
Denis Split
Sunday, 12.07.2015
01:48

Pogledaj malo na Poljudu navijače.

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Monday, 13.07.2015
18:59

Nema potrebe da gledam..bio sam..Torcida..niste loši navijači!

avatar
Čika Marko
Saturday, 11.07.2015
03:10

Uf jedva sam cekao na ovu vest....