Švajniju za rođendan od njegovog Bajerna!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.08.2014.
21:00
Izvor: Sportske.net

Momak čije će ime ostati upisano velikim slovima u bogatu istoriju Bajerna iz Minhena u petak slavi 30. rođendan. Evo kako je gigant iz Bavarske čestitao Bastijanu Švajnštajgeru rođendan.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Bastijan Švajnštajger vremenom je u Bajernu zavredio nadimak "fudbalski Bog" što ne treba da čudi, imajući u vidu vernost prema klubu i sve ono što mu je do sada dao.

Popularni Švajni danas slavi svoj trideseti rođendan a Bajern je svom veznom igraču upriličio posve interesantan poklon.

U nešto više od 160 sekundi, koliko traje video namenjen Švajniju, Bajernova klupska televizija uklopila je momente iz prošlosti na kojima Švajnija možemo da vidimo u "tinejdž" izdanju, ali i najlepše želje koje su saigrači uputili Bastijanu za rođendan.

Tridesetogodišnji Bastijan Švajnštajger rođen je 1. avgusta 1984. godine u Kolbermoru u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj a kao profesionalni fudbaler nosio je samo dva dresa - Bajernov i reprezentativni.

Sa mlađim timom Bajerna osvajao je Bundesligu, titulom se okitio čak i u Regionalnoj ligi sa drugim timom Bajerna, dok je u prvom timu kluba sa "Alijanc Arene" nanizao sedam titula u Bundesligi, isto toliko trofeja u Kupu, po dva Liga Kupa i Superkupa a krunu predstavlja titula evropskog i svetskog prvaka kao i trofej u Superkupu Evrope.

Na internacionalnoj sceni Švajni ima trofej prvaka sveta osvojen ovoga leta, srebro sa EP u Austriji i Švajcarskoj kao i treće mesto na Kupu Konfederacija 2005. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke