Švajnijev prvenac odveo 'Đavole' na vrh!

Autor: Boban Filipović
subota 21.11.2015.
15:39
Izvor: Sportske.net

Na prmijeri 13. kola Premijer lige Mančester Junajted u ludoj završnici slavio kao gost u Votfordu i privremeni zaseo na lidresku poziciju na tabeli.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U odsustvu povređenih Vejna Runija i Antonija Marsijala, Luj Van Gal je počeo duel sa 'Strašljenovima' Memfisom Depajem kao najisturenijim igračem, a mladi holandski reprezentativac je opravdao povrenje svog 'fudblaskog oca' već nakon 10 minuta igre.

Početna terenska inicijativa se ipslatila 'Đavolima' i nakon jedne akcije po desnom bolu u kojoj su učestvovali Ešli Jang i Ander Erera, Depaj je odlično reagovao na centrašut Španca i iz prve zakucao lopte u mrežu Eurelja Gomeša.

Asistent kod vodećeg gola se povredio 15-ak minuta kasnije čime je zdravstveni bilten velikana sa 'Old Traforda' dodatno pogoršan, pa je Van Gal bio primoran da umesto njega na teren pošalje Markosa Roha.

Do poluvremena bije bilo promena, a na samom startu igre u nastavku Depaj je mogao i do drugog gola, Gomeš je odlično inetrvenisao.

Onda je usledio period dominacije Votforda, domaćin je imao veliku priliku za izjednačenje u 71. minutu igre, Almen Abdi je bio u šansi ,a  De Hea bio maestralan na golu.

Ipak, pet minuta pre kraja 'Stšljenovima' se ispaltilterenska inicijativa . Dobili su penal, pošto je Roho napravio glup faul nad Igaloom koji je bio leđima okrenut golu, Troj Dini je siguran sa 'kreča' - 1:1.

Međutim, 'Đavoli' su pokazali karakter, u sudijskoj nadoknadi Bastijan Švajnštajger uz dosta sreće pogađa za konačnih 1:2. Bio je to prvi gol iskusnog Nemca u Premijer ligi, videćemo da li će mu i definitivno biti pripisan pošto je lopta na putu k mreži dotakla nekog od defanzivaca Votforda.

Golove sa 'Vikaridž Rouda' pogledajte OVDE.

Mančester Junajted sada ima bod više od Mančester Sitija i Arsenala i dva od Lestera, ali ova tri kluba svoje mečeve 13. kola tek treba da odigraju.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 22.11.2015
13:10

Bice da nisam u toku, ali ako bi mogao neko da mi kaze... Iz kog razloga Darmian ne igra na poziciji desnog beka? Gledam bas sad se Young salta sa levog na desni i obratno.

avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 21.11.2015
21:12

Ko razume shvatice,covek objasnio sve!!!

Lingard was poor, Mata was poor, and except for his nice goal, and one pass to Lingard for a weak shot, Depay never passes to the open man. Supporter for 35 years, and still feel the BPL is the most competitive league on the planet, for a slightly above average team like United to be sitting at the top, tells you all you need to know about how many donkey teams there are in this league. If Pep doesn't resign with Bayern, I give him all the money he wants to come here.

avatar
MANUTD
Saturday, 21.11.2015
22:20

Ti to zelis da kazes da je Junajted prosecan tim? I da je PL puna takvih? Zanimljivo. Znaci svi su odigrali ocajno po tebi? Vidim da tamo hvalis i Klopov sistem igre, dok Van Galov osporavas. Pitam se zasto u proslom kolu nisi hvalio Klopov sistem igre? Sta je to svemocni Klop toliko ostvario u karijeri? Tuselov Dortmund igra bolje od Klopovog na primer ali je kod ovog harizma ta koja utice na simpatizere fudbala i baca im maglu na njegova takticka ogranicenja. Lepo kaze jedan vrsni komentator sa SK-a: lako je dobiti celsi i siti u gostima ali ajde da vas vidimo u gostima protiv Lestera, Kristal Palasa i VBA.

avatar
Igorr
Sunday, 22.11.2015
11:48

Jesam navijac Junajteda, ali kakve ti stvari pises da je mene sramota. Samo blatis Klopa od kako je dosao u Liverpul a evo on vec sada pokazuje da zna da radi i probudio je nazalost celu ekipu. Koja su to Klopova takticka ogranicenja? Mene bi bilo sramota da pisem to sta ti pises...

avatar
XL
Sunday, 22.11.2015
11:42

Pominjes Klopa, na vesti o Junajtedu gde ga niko ne pominje, samo pokazujes koliko si uplasen.. a izjave da je Klop takticki ogranicen, da je Tuhelov Dortmund bolji od njegovog, pitanja ''sta je Klop'' ostvario u karijeri ne treba komentarisati.. Tom Tuhelu igraju Humels, Smelcer, Gindogan, Rojs i mnogi drugi od kojih je Klop napravio igrace, Tuhel ako osvoji pored Bajerna 2 titule, deklasira u Ligi Samoiona vrhunske timove onda pricaj o tome, Tuhelov Dortmund koji je bolji od Klopovog gubi od Bajerna lagano dok je Klop bio nocna mora Bavaraca..

avatar
Unsullied
Sunday, 22.11.2015
01:21

Ti si jedan od najgorih poznavalaca fudbala na ovom sajtu, to sam primetio odavno. Pritom verovatno navijas za Siti,Celzi ili Liverpul pa pljujes Junajted

avatar
MaNcHesTeR_ed
Saturday, 21.11.2015
18:58

Da nam nije De Gea bili bi mi na sredini tabele... Srecan sam zbog Depaya i Lingarda sto imaju sansu da igraju

avatar
MANUTD
Saturday, 21.11.2015
19:19

Da Fergusonu nisu branili Smajhel i Van Der Sar pitanje je da li bi osvojio LS. Isto to vazi za sve klubove koji su nesto osvojili. Golman je sastavni deo ekipe.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Sunday, 22.11.2015
01:16

uvek je postojao BALANS, retko kad su golmani bili najbolji igraci na utakmici... U tome je poenta...

avatar
Saturday, 21.11.2015
17:29

Jako neobično utakmica, veoma zanimljiva. Drago mi je zbog Depaja, da se vrati golom, a na Livescore-u piše da je ono autogol Troja Dinija, a vi da je Švajnijev prvenac. Sve u svemu, bitno da smo upisali nova tri boda, a od Sitija očekujem da izgubi od Liverpula :D

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 21.11.2015
17:16

Doktorske partije Smolinga i Davida, opet povreda Džonsa strasno koliko nema sreće, Svajni sjajan u odbrani i sjajno je reagovao kod gol, mnogo bitan gol svaka mu čast, ali mora brže da deli lopte. Čim sam video Depaja u špicu znao sam da će da postigne gol dao je prelep gol, možda bi bio dobar u tandemu sa Marsijalom kao Kol i Jork nekada :D video sam da mnogi kritikuju Lingarda zbog promasaja i svi pišu kako su Wilson i Petera veći talenti kao što ne igraju prvu prvu, pa Lingard je bar duplo više pokazao nego oni tako da oni koji ga pljuju nemaju veze sa fudbalom. Uglavnom bitna pobeda mogla je i bolja igra, ali s obzirom na povrede dobro je. Lingard doktor.

avatar
Danilo Mitrovic
Saturday, 21.11.2015
16:54

Noćas sam sanjao da će Švajni da da gol,i stvarno jeste :)

avatar
Totalno Iskren
Saturday, 21.11.2015
16:54

Osvajamo PL na srecu :D

avatar
Carina
Saturday, 21.11.2015
16:53

Da li Mancester moze da bude srecniji??? Inace, ono je bio autogol Dinija.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 21.11.2015
18:07

Moze li Celsi da ostane u ligi?

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 21.11.2015
18:07

Idi i upoznaj se malo sa ekipama iz Čempionšipa, buduće rivale malenog tima za koji navijaš, nemoj da komentarišeš velike ekipe ;)

avatar
WR10
Saturday, 21.11.2015
16:46

Danas malo neobična utakmica, sa mnogo više rizika, branili smo se, napadali.. Vidjeli smo u ovoj utakmici ljepotu nogometa, zaslužena pobjeda. Šteta zbog povrede Herrere, Depay je danas konačno zaigrao bolje, i drago mi je zbog njega. Dosta dinamičnija utakmica, mada i dalje moraju dosta sazriti u igri, imali su dosta šansi za završit utakmicu.