Švajni je novi kapiten Nemačke!

Autor: Beta Beta
utorak 02.09.2014.
15:10
Izvor: Beta

Fudbaler Bajerna iz Minhena Bastijan Švajnštajger imenovan je danas za novog kapitena reprezentacije Nemačke.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Švajnštajger (30) je zamenio Filipa Lama, koji se posle osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu povukao iz državnog tima.

"Bastijan će biti sjajan i dostojan kapiten reprezentacije Nemačke", rekao je selektor Nemačke Joahim Lev.

"Bastijan je apsolutni vođa, uvek je preuzimao odgovornost za reprezentaciju, na terenu i van njega. Imam puno poverenje u njega, kao i čelnici Saveza. On ujedinjuje sve igrače, bez obzira koliko imaju godina i u kom klubu igraju - Bastijan će uvek biti tu ako im bude potreban",
rekao je Lev.

Švajnštajger je 2004. godine debitovao za Nemačku, do sada je odigrao 108 utakmica i postigao 23 gola i predvodiće aktuelne svetske šampione kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Takmičenje u kvalifikacijama Nemačka počinje u nedelju protiv Škotske, od 20.45 u Dortmundu. Pre toga, "panceri" sutra od 20.45 u Diseldorfu igraju protiv Argentine u prijateljskoj utakmici. To će biti repriza finala sa Mundijala u Brazilu, u kome je Nemačka pobedila sa 1:0, golom Marija Gecea u produžecima.

Švajnštajger će zbog povrede kolena propustiti obe utakmice.

Lev je imenovao bivšeg trenera štutgarta Tomasa Šnajdera za svog novog pomoćnika. Šnajder je na tom mestu zamenio Hansija Flika, koji je preuzeo funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Nemačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke