Sumnjali ste u Hamesa?

Autor: Boris Jovanović
petak 10.04.2015.
14:13
Izvor: Sportske.net

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavom kada je Anhel Di Marija morao da mu ustupi mesto prošlog leta, međutim stvari stoje mnogo drugačije.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Kolumbijac je razuverio skeptike koji su tvrdili da igra samo kako bi prodavao dresove. Međutim, ovakve brojeve nije imala nijedna "desetka" Reala u prvoj sezoni u klubu.

Istina, taj broj kod "Los Blankosa" nema tako veliki značaj kao u nekim drugim klubovima, ali nosili su ga u novije vreme Figo, Ozil, Snajder. Ako računamo kao plejmejkere Zidana, Kaku i još neke velike zvezde iz prošlosti, Rodrigez i od njih ima bolji skor.

On je, naime, postigao 13 golova i imao 12 asistencija. Kada je u timu Real ne gubi. Kolumbijac je pobedio u 80% mečeva koje je počeo ove sezone, 28 od 35. U šampionatu je taj prosek zaista sjajan, bez njega, procenat pobeda je svaka druga utakmica.

Možda je slučajno, možda ne, tek, ako to uporedite sa prethodnicima, njegova prva sezona je bolja od bilo čije, ali i proseka golova i asistencija koji su pomenuti prethodnici imali u Realu.

Anćeloti ne krije da u početku nije bio siguran koliko poverenja može da ima u novajliju, ali se Hames izborio, vrlo brzo pokazao da može da igra u oba pravca, za razliku od recimo Bejla i da sa njim u timu "Los Blankosi" ne gube kada je lopta kod rivala.

U prvoj sezoni niko nije postigao više golova od njega, a da su u pitanju vezni igrači. Recimo Zidan je dao najviše, 12, ali Hames je već oborio taj rekord. Takođe više asistencija od njega je imao samo Ozil, ali je Kolumbijac ukupno gledano već sada odneo pobedu.

"Desetka" je izgleda ponovo važna na "Bernabeu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke