Sumanuto - Agasi demolirana kuća, ne želi da brani protiv Konga

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.01.2017.
23:58
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Togoa Klod Le Roa rekao je da nije siguran da li će golman Kosi Agasa igrati ključnu utakmicu Kupa afričkih nacija (KAN).

Beta/AP Photo/ Sunday Alamba
Beta/AP Photo/ Sunday Alamba

Povezane vesti

Agasina kuća u Togou je demolirana pošto su ga navijači optužili da je kriv za poraz od Maroka u drugom kolu Grupe B KAN.

"Agasa je emotivno pogođen vestima i dozvolićemo mu da, ako želi, preskoči poslednju utakmicu u grupi. On je bio baš potresen kada je primio poziv i čuo vesti posle tužnog događaja. Poštovaću njegovu odluku", rekao je Le Roa.

Kuća Agase u prestonici Togoa je pod policijskom zaštitom od kako je napadnuta u petak, nedugo posle poraza reprezentacije te zemlje od Maroka sa 3:1.

Lokalne vlasti su saopštile da će tokom utakmice protiv Konga, u poslednjem kolu grupe, Agasina kuća biti pod dodatnim obezbeđenjem.

"Svi smo uz njega, podržavamo ga. Fudbal je ipak samo sport. On nije zaslužio nešto tako", kazao je Le Roa.

Agasa ima 38 godina, a već 19 je reprezentativac Konga.

Togo ima dugu istoriju kada je u pitanju frustriranost navijača. Kuća reprezentativca Salua Baširua je oštećena 1998. godine, takođe posle utakmice KAN.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 24.01.2017
09:47

Šta je trebalo mi da radimo zbog naše nesretne reprezentacije, da izvršimo kolektivno samoubistvo.

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 24.01.2017
02:29

Koliko je muslimanski deo Afrike pitomiji,civilizovaniji, gostoprimljiviji od nemuslimanskog, to je neverovatno. Kakvi su ti ljudi(govorim o delu Afrike gde pretežno žive hrišćani ili oni okrenuti domaćim religijama) rasisti, koliko netrpeljivosti prema belom čoveku i uopšte prema strancima, strašno. I ne čudi što žive tako kako žive i što su u ekonomskom, socijalnom i svakom drugom smislu u potpunom haosu. Lud je onaj ko je njima i dao nezavisnost.

avatar
Barcelonista
Tuesday, 24.01.2017
15:48

Posto su oni sami od sebe odlucili jednog dana da mrze bijelce i da im je dosta njih vise, onako bez ikakvog povoda, ugnjetavanja ljudi, exploatacije i pljacke zemlje i dobara, nametanja raznih njima nepotrebnih religija. Tacno se vidi da si obisao svijet, da si nacitan i veoma inteligentan. Sreca pa je ovo sportski portal i niko te ozbiljno nece shvatit ;-)

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 24.01.2017
16:50

Barcelonista# Druže ja znam zbog čega oni mrze belce, puno bolje od tebe, jer za razliku od tebe koji se informišeš preko interneta, ja sam puno stvari koje su me zanimale video svojim očima... I za razliku od tebe, ja sam obišao gotovo čitavu Afriku, u više država Afrike bio sam i po nekoliko puta, bivša devojka mi je iz Nigerije, iz Egipta sam se vratio u Martu prošle godine i trebalo bi da idem opet sredinom Februara. Trebalo je sa prijateljem iz Somalije da obiđemo njegovu državu ali smo iz bezbednosnih razloga otišli samo u Džibuti zato jer je Somalija praktično u ratu i bukvalno još uvek nemaju vladu (SOmalija i Džibuti imaju sličnu situaciju kakvu kod nas imaju Srbija i Kosovo)... tako da vrlo dobro znam o čemu govorim. Rasizam belog čoveka prema crnom nije ništa veći od rasizma koji crni čovek ispoljava prema belom čoveku. Ja se slažem sa tobom da oni za to imaju razloga i da je uzrok toga viševekovno ugnjetavanje koje su doživeli od strane belog čoveka... Ali ovde nismo govorili o uzroku već o posledicama. Uzrok svi znamo. A posledica toga je da su im države u kompletnom haosu. O inteligenciji, načitanosti i tome ko je koliko putovao, zaista ne bih ovde. Ja sam samo govorio o onome što sam svojim očima video, konkretno u Nigeriji, a ti si započeo priču o prošlosti, razlozima, inteligenciji, načitanosti... Hm.