Sudijske greške, mnogo krvi i Grizmanov šou za trijumf Atletika!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.12.2014.
22:51
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica španske Primere koju smo imali prilike da gledamo u godini na izmaku ostaće upamćena po het-triku Antoana Grizmana i pobedi Atletiko Madrida kojoj su u velikoj meri kumovale katastrofalne sudijske odluke na štetu Atletik Bilbaa.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Duelom Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida na "Noevo San Mamesu" stavljena je tačka na takmičarske mečeve u Primeri kada je 2014. godina u pitanju.

Na veliku žalost onih nepristrasnih, utakmicu su obeležile očajne sudijske odluke koje su kumovale porazu domaćeg tima, odnosno omogućile aktuelnom šampionu Španije da slavi na gostovanju u Baskiji.

Atletiko Madrid slavio je rezultatom 1:4 (1:0) a junaci pobede bili su arbitri i sjajni Antoan Grizman koji je upisao het-trik za samo 35 minuta igre.

Golove pogledajte OVDE!

Uzbuđenja su počela vrlo rano, već posle 17 minuta igre i prekida koji je izveo Susaeta a u gol pretvorio Mikel Riko.

Nakon vodećeg gola domaći su u potpunosti neutralisali napade Atletiko Madrida koji je bio lišen pomoći nekolicine važnih igrača među kojima i Marija Mandžikića.

Bez većih uzbuđenja otišlo se na pauzu u poluvremenu ali je već na startu drugog dela igre počeo šou Antoana Grizmana.

Samo tridesetak sekundi bilo je potrebno gostima da krenu sa centra, odigraju malo glavometa, a potom iz nekoliko dobrih poteza stvore priliku koju u izjednačujući pogodak pretvara Antoan Grizman, bivši napadač najvećeg rivala Atletik Bilbaa.

Mnogo grubih startova gledali smo u nastavku igre ali faula sigurno nije bilo u 52. minutu kada se Tijago "prućio" po šesnaestercu domaćih iako ga odbrambeni igrač nije ni dotakao.

Sudija je naseo na perfidan potez fudbalera Atletika pa je Raul Garsija sa bele tačke doneo prednost gostima i, ispostavilo se, prelomio utakmicu nakon ogromne sudijske greške!

Nakon preokreta gostiju strasti su se uzburkale pa smo videli sijaset grubih startova a u samoj završnici i nekoliko raskrvarenih glava.

Treći pogodak za Atletiko bio je delo Antoana Grizmana koji je iskoristio grešku poslednjeg igrača odbrane domaće ekipe da postigne svoj drugi gol na meču. Francuz je het-trik kompletirao posle još jedne sudijske greške ali je u situaciji kod četvrtog gola nagrađena Grizmanova nesebičnost.

Atletiko je na taj način godinu završio važnom pobedom koja šampiona Španije ostavlja u trci sa Real Madridom koji pored četiri boda prednosti ima i meč manje u odnosu na "Jorgandžije".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Rodrigoo
Monday, 22.12.2014
00:25

Nijesam gledao mec, ali sad gledam statistiku na Flashscore i vidim da je Atletiko iz 4 suta u 90 minuta uspio da da isto toliko golova. Nevjerovatno!