Sudbina kaže - HSV je Bundesligaš!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 01.06.2015.
21:33
Izvor: Sportske.net

Golom u 91. minutu HSV je došao do izjednačenja u meču sa Karlsrueom, da bi golom u produžetku došao do još jedne sezone u Bundesligi!

Beta/AP Photo/Joerg Sarbach
Beta/AP Photo/Joerg Sarbach

Povezane vesti

Dve sezone uzastopno ekipa Hamburga je bila na pragu da ispadne iz Bundeslige, umalo to da se desi i danas.

U baraž mečevima za popunu Bundeslige danas je Karlsrue umalo promovisan u novog Bundesligaša pošto je vodio sve do 91. minuta meča sa 1:0 (prvi meč 1:1), ali je Dijaz doneo nadu gostima, da bi Miler u 115. minutu u produžetku doneo pobedu i plasman u Bundesligu HSV-u.

Znali su domaći fudbaleri danas da ukoliko budu sačuvali mrežu plasiraće se u Bundesligu, pa su zato veliku većinu svojih snaga fokusirali na odbranu. Hamburg koji nije igrao ni u prvoj utakmici kvalitetan fudbal (kao i tokom cele sezone) nije pokazao Bog zna kakav fudbal, ali će igrati i naredne sezone najjače takmičenje u Nemačkoj.

HSV je bio danas nešto konkretniji u prvom delu igre, ali nisu imali dobre prilike. Tek u drugom je došlo do većeg naboja kod obe ekipe, Karlsrue je propustio par poluprilika, da bi najbolju za Hamburg propustio Lasoga kada je nakon njegovog šuta glavom golman domaćih Orlishauzen sjajno reagovao.

U 78. minutu videli smo šok za Hamburg.

Henings je sjajno uposlio Jaboa koji je izašao 1 na 1 sa golmanom Adlerom, poslao mu loptu kroz noge za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača. Ipak, Hamburg je i dalje bio u igri, najzanimljivije je tek dolazilo.

Samo dva minuta nakon toga Lasoga pogađa stativu, u istoj akciji Dikmajer je veoma loše šutirao iz izgledne pozicije. Nije bilo sumnje, čekala nas je uzbudljiva završnica jer je Hamburg bio sve ofanzivniji.

Đuru i Rajković su pokušavali glavama, nisu uspevali da postignu gol. Domaći nisu u ovom periodu izlazili sa svoje polovine, Rene Adler je uglavnom bio na centru igrališta. Van der Vart je u 86. minutu uputio jednu loptu u šesnaesterac, Kleber je pokušao glavom, ali je lopta okrznula samo stativu, ostalo je 1:0 za Karlsrue.

Trener domaćih je cementirao odbranu izbacivši napadače i igrače sredine terena, a Hamburg je sve karte bacio na napad.

Nakon jednog šuta Rajkovića koji je provodio svoje vreme u napadu jedan igrač Karlsruea je igrao rukom, a sudija je dosudio slobodan udarac na nekih 17 metara od gola. Dijaz je preuzeo stvar u svoje ruke, prebacio zid i pogodio - 1:1! Igrao se 91. minut, njegov prvi gol za HSV.

Dovoljno za produžetke i još pola sata borbe.

Desila se i jedna zanimljiva situacija pred produžetak, Lasoga je bio u glavnoj ulozi.

Nije bilo preterano dobrih prilika na obe strane, prvi produžetak je protekao bez uzbuđenja, ali u drugom je bilo nešto više. Ključan momenat desio se u 115. minutu kada je nakon šuta Klebera Nikolaj Miler došao do lopte i iz prve poslao loptu u mrežu raztuživši sve gledaoce na tribinama i donevši Hamburgu i 53. učešće u najjačoj ligi Nemačke!

Imali su domaći i penal do kraja produžetka, ali ga je Adler odbranio i tada se znalo da je HSV ostao u Bundesligi!

Rajković je odigrao svih 120 minuta, Kačara nije bilo u sastavu.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Stojanovic
Tuesday, 02.06.2015
12:56

Kačar je imao suspenziju, nije bio izostavljen iz sastava tek tako, trebalo bi to da napomenete.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
12:23

Dobro, hoces li mi vise objaviti?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 01.06.2015
23:43

Kacarisimo, dosta je vise bilo igranja u ovom klubu, promeni sredinu, ali bas predji negde!

avatar
magister
Tuesday, 02.06.2015
01:10

Da, sa njim i Lomićem, kao iskusnima bismo mogli ona dva kadeta da stavimo na štopere. Živković - Vulićević, Vlalukin, Bošnjak, Lomić - Kačar, Ilić, Babović - Živković, Aleksić, Gaćinović (Dražić). Posle dobrog drila, ovi bi mogli da igraju pravi fudbal (Ilić i Babović po poluvreme, Ninković da se polako ustaljuje, možda Božić iz kadeta, dopao mi se kao zadnji vezni - centralni vezni, iako ga je trener izmenio, videlo se da brzo misli i pokušava da odigrava na vic, brzo, a jednostavno, prema napred).

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
12:10

Tesko da ce preci, za Kacara nema sanse jer je Vojvodinas, a i preskupa je misija, a daj Boze da barem Lomic predje jer ni to nije sigurno...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
11:39

Oni bi stvarno mogli da igraju sa tim iskusnijima, a nadam se da ce i oni ovako dobiti sansu u prvom timu za najvise 2 godine. U tom timu bih jedino Ilica zamenio Brasancem, a Aleksic ne moze da igra centarfora, bas sam to i pre neki dan isto primetio. Neka on dodje umesto Gacinovica koji nema sanse da ce nam preci, u Vojvodini sam ga vidjao i po levoj strani, ali blize golu, moze vrlo lako 4-2-3-1 ili 4-3-2-1 (4-2-1-2-1) da se transformise u 4-4-2 bez izrazitog levog veznog tj. krila, nista nece faliti.

avatar
Srba Stamenkovic
Monday, 01.06.2015
21:50

Drago mi je zbog njih veliki klub bivsi prvak Evrope.

avatar
Kiddo
Monday, 01.06.2015
21:44

Svaka cast hsv,zasluzujete bundesligu.Labadija carina kako je pogodio sa izmenama.Par pojacanja i vracajte se u evropu!

avatar
lamps8
Monday, 01.06.2015
21:36

neverovatna utakmica a hsv naredne sezone pamet u glavu labadia da ostane na klupi i jos 3-4 pojacanja i mogu da imaju solidnu ekipu,a ne vise da igrace bira ko stigne i treneri da se gube i pola tima izbacuju u rezerve.