Subašić: "Ova generacija će srušiti portugalski kompleks"

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.06.2016.
20:58
Izvor: Beta

Fudbalska reprezentacija Hrvatske nikada do sada nije pobedila Portugal, ali je golman Danijel Subašić rekao danas da je uveren da se on i njegovi saigrači mogu rešiti "portugalskog kompleksa" u predstojećoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

"U subotu neće biti favorita, odlučivaće sitnice. Mi smo puni optimizma i ako odigramo na dosadašnjem nivou biće dobro. Ova generacija će srušiti portugalski kompleks", rekao je Subašić, prenela je agencija Hina.

Subašić je kazao da Portugal u prve tri utakmice u grupi nije bio na pravom nivou, ali je naglasio da je reč o jakoj ekipi.

"Posebno u napadu. Imaju jednog od najboljih fudbalera na svetu, ali Portugal nije samo Kristijano Ronaldo", rekao je golman Monaka i dodao da je slaba tačka Portugala odbrana.

"Imaju malo problema u odbrani... Biće to zanimljiv okršaj, pun adrenalina", naveo je Subašić.

Subašićev odgovor nije zadovoljio broje novinare, pa su nastavili da mu postavljaju pitanja o Ronaldu.

"Dosta više pitanja o Ronaldu. Nema se tu više šta da se doda, pa gledamo ga svako malo na TV-u", kazao je Subašić.

Da Island sinoć nije pobedio Austriju golom u petom minutu sudijske nadoknade, upravo bi Islanđani bili protivnik Hrvatske.

"Možda je i bolje da igramo protiv Portugala, nego protiv neke male reprezentacije koja bi se začahurila pozadi i onda bismo se mučili da ih probijemo. Protiv Portugala ćemo moći da igramo", rekao je Subašić.

Činjenica da Hrvatska na putu do finala ne može da igra protiv Nemačke, Italije, Francuske, Engleske i Španije izazvala je euforiju medju navijačima te selekcije, ali i podigla lestvicu očekivanja.

"Drago mi je zbog euforije medju navijačima. Žreb nam je povoljniji, ali na EP-u nema lake utakmice. Treba dobiti Portugal, a onda smo tek u četvrrfinalu. Polako, idemo iz utakmicu o utakmicu", rekao je golman Hrvatske.

Utakmica osmine finala Evropskog prvenstva između Hrvatske i Portugala igra se u subotu od 21.00 u Lensu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord Bobinhooo!
Saturday, 25.06.2016
15:27

Ako je neko iskompleksiran onda ste to vi :D

avatar
Misko Latincic
Friday, 24.06.2016
10:11

Posto je u svih nas balkanski mentalitet, draze mi je da igramo protiv Portugala nego Islanda, jer kako se moglo vidjet do sada, mucimo se protiv slabijih ekipa, a protiv boljih se igra mnogo bolje, ne znam zasto to

avatar
CholoSimeone
Friday, 24.06.2016
02:27

preteruju hrvati ovakvim izjavama, mislim vama svaka cast, pokazali ste da mozete da dobijete jednu spaniju, ali sada vec pocinjete da punite sami sebi glave, znaci subasic je izjavio da je island za njega mala reprezentacija i da je bolje da igraju protiv portugala, znaci u fazonu toliko smo jaki da protiv islanda ne bi bilo zanimljivo, smesno je to, ako se ne spustite na zemlju napunice vas portugalci, jer su se oni u grupi itekako spustili na zemlju

avatar
Armani
Thursday, 23.06.2016
23:26

Perisic,kalinic,pjaca i ostali ce vrlo lako probijati staru i losu odbranu portugala,ronaldo sam nije dovoljan...hrvatska je kvalitetnija.

avatar
ppera1
Thursday, 23.06.2016
22:24

Pa niste nikada ni igrali protiv Portugala koji ne može pobediti ni Island ni Austriju ni Mađarsku...

avatar
Misosesic
Thursday, 23.06.2016
22:02

Nisam neki navijac Portugala ali mislim da hrvati nece proci dalje,bas zbog ovoga sto se sad od njih ocekuje mnogo,citam po nekim hrvatskim portalima predvidjaju im finale.Stvara se ogroman pritisak i to bi mogao da bude njihov najgori neprijatelj.A oni po meni uz Belgiju i Spaniju imaju najbolji vezni red na ovom prvenstvu.

avatar
adis adis
Thursday, 23.06.2016
22:01

Prijatelju mislim da grijesis,mada bi volio da ih izbacite Portugalu ce odgovarat otvorena igra Hrvatske jer ce imat vise prostora i oni tu mnogo komotnije igraju,sve ekipe sto su igrali do sada protiv njih su se branile bunkerom a znamo da Hrvatska nece pa tako vise prostora za Ronalda,Nanija i ostale masine

avatar
John McClane
Thursday, 23.06.2016
22:43

A ko kaze da ce hrvati napasti. Mislim da ce prepustiti loptu Portugalu ako su iole normalni. I onda probati preko kontre i brzih krila Perisica i Pjace da im zabiju. Portugal ima kriminalnu odbranu.

avatar
adis adis
Thursday, 23.06.2016
23:03

Pa radi se o tome da nece imat dominaciju kakvu su imali u grupi mislim na posjed,jer modric,brozovic i Raketic mogu itekako drzat loptu a ovaj trio tad i dolazi do izrazaja kad kontrolisu loptu,kazes da je odbrana Portugala krininalna,a et Hrvatska odbrana bas granitna