Suarez: "Došao sam da postižem golove, ne da asistiram"

Autor: Miloš Marković
utorak 09.12.2014.
13:57
Izvor: Sportske.net

Koliko god uživa u timskoj igri i pomaganju kolegama da postižu golove, Luis Suarez ističe da to nije razlog zbog kojeg je došao u Barselonu.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Luis Suarez je na Nou Kamp stigao da bi bušio mreže.

Iako je postigao samo jedan gol od svog dolaska u Barselonu i transfera vrednog 88 miliona evra, Luis Suarez ne gubi želju i motiv da se vrati u svoju golgetersku formu.

Iako nije davao golove, Urugvajac je zabeležio pet asistencija na šest mečeva, ipak ističe da bi radije voleo da je ta brojka u korist golova.

„Veoma je lako kada igrate pored Mesija. Uživam da igram sa njim. Njegov stil igre mi odgovara, zaista je sjajno igrati pored najboljeg na svetu. Ipak, niko od nas ne igra samo za njega, svi igramo za sebe i tim. Ja sam napadač, golovi su mi u prvom planu, voleo bih da postignem znatno više pogodaka.“, rekao je Suarez.

„Navikao sam da budem glavni strelac ekipe, ali volim da pomognem. Ipak, znam da sam ovde doveden da postižem golove, ne da asistiram. Doveden sam zbog golova koje sam postigao u Liverpulu i tokom karijere. Ipak, u ekipi imamo mnogo igrača sposobnih da loptu smeste u mrežu i da naprave razliku.“, istakao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Andres
Tuesday, 09.12.2014
15:08

realno, sam je kriv sto na svom kontu nema makar 5-6 golova do sad. promasio je neke prilicno izgledne prilike. moglo se i pretpostaviti da posle suspenzije do polusezone nista spektakularno nece moci uraditi. barselona je specifican tim, sa specificnom filozofijom i nije se lako uklopiti. nejmaru je trebalo godinu dana. od suareza ocekujem da od sredine januara pocne da igra na svom nivou.

avatar
ODB
Tuesday, 09.12.2014
15:56

nema Barsa filozifiju nikakvu naučite to već jednom

avatar
ODB
Tuesday, 09.12.2014
18:05

Sistem je bio dok je Gvardiola bio tu,sada ga nema.
Sadašnji "sistem" se zove NESTRUČNOST.

Ako misliš pak na držanje lopte i neka dodavanja ,ovo što Barca sada igra i ta filozofija što je nazivate,to igra pola Evrope pa čak i bolje.

avatar
Don Andres
Tuesday, 09.12.2014
16:08

svaka ekipa ima svoju filozofiju.. ne znam o cemu pricas.. fudbal koji gaji barsa je specifican i ne moze svako da igra u takvom sistemu