Suarez doneo, Bravo sačuvao!

Autor: Boris Jovanović
subota 18.04.2015.
17:54
Izvor: Sportske.net

Pedesetak sekundi bilo potrebno "El Pistoleru" da načne Valensiju koja je bila bolji tim u većem delu meča. Gosti promašili penal, na kraju je Leo Mesi u poslednjim sekundama postavio konačan rezultat, 2:0. Barsa je na +5, čeka se Real!

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Tek što je počelo Barsa je povela. Visoki presing, Buskets je posle osvojene lopte uposlio Mesija, usledila je asistencija ka Suarezu, "El Pistolero" ne greši.

Nije bio odigran ni pun minut, ali to nije najbrži gol Barselone, Inijesta je pre šest godina protiv Huelve matirao protivničkog golmana za 44 sekunde.

Ali, onda je utakmica počela da se razvija na neočekivan način, terenom su zagospodarili gosti. Prvo je pokušao Rodrigo, da bi Pike napravio nepotreban prekršaj nad ovim igračem, penal za "Slepe Mišev".

Nema izjednačenja, Pareho nije uspeo da savlada Brava, ostaje 1:0.

Usledile su nove šanse za goste, ređale su se opasne situacije pred golom lidera. Šanse su imali Alkazar koji je bio u tri situacije blizu gola, a gosti su pogodili i stativu. Barsa je do daha došla tek u finišu prvog poluvremena kada je Mesi bio neprecizan. Na kraju je Adrijano vadio kestenje iz vatre, Valensija je ponovo pretila. Mnogo bolja igra gostziju, uputili su 7 udaraca na gol, ali nisu uspeli da izjednače.

Spain Soccer La Liga

U nastavku je Barsa uspela da dođe do svoje igre, mnogo više je držala loptu u posedu. Šansu je imao Nejmar, pa je Mesi iz slobodnjaka pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Najbolju šansdu za izjednačenje Valensija je propustila 15 minuta pre kraja. Rodrigo je posle akcije Negreda šutirao sa desetak metara, Klaudio Bravo ponovo junak.

Do kraja je Pedro mogao sve da reši, Valensija je igrala spuštenih karata u poslednjim sekundama kontra domaćih, Mesi uz mnogo sreće uspeva da matira Alveša za konačnih 2:0. To je Mesijev 400. gol!

Gosti su verovatno zaslužili više, bodovi ostaju u Kataloniji, Barselona je na +5, Real bi trebalo da odgovori večeras protiv Malage.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke