Stefane, ugledaj se na oca Slađana!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.09.2014.
13:01
Izvor: Sportske.net

Šampion Hrvatske u četvrtak izalzi na megdan Setliku u okviru drugog kola grupne faze u Ligi Evrope. Biće to prilika da se "Modri" susretnu sa svojim strahovima iz prošlosti, sa sinom Slađana Šćepovića, čoveka kojeg na "Maksimiru" ne pamte po dobrom.

celticfc.net
celticfc.net

Povezane vesti

Drugo kolo grupne faze Lige Evrope donosi duel šampiona Škotske i Hrvatske, dva kluba koja su se pripremala za učešće u Ligi šampiona ali su izvisila u plej-of fazi kvalifikacija.

Bivši napadač Partizana koji se letos preslio u redove Seltika Stefan Šćepović imaće priliku da prvi put u karijeri zaigra protiv zagrebačkog Dinama, kluba koji dobro pamti njegovog oca Slađana.

"Ne znam puno o Dinamu, ali ono što čitam je impresivno. Napravili su iskorak u regionu po rezultatima i finansijama. Redovni su u evropskim takmičenjima, napadaju Ligu šampiona, daju priliku mladim igračima i znatno su pojačali kadar u ovoj sezoni. U četvrtak će biti sve samo ne lako" izjavio je doskorašnji član Sportinga za "Jutarnji List".

Hrvatski mediji nisu bez razloga izjavu tražili baš od Stefana Šćepovića. Osim što će biti udarna igla Seltika u predstojećem meču sa Dinamom, Stefan je sin čoveka koji je 1988. godine gotovo sam savladao Dinamo u Humskoj.

Osim rodbinskih, Slađana i Stefana vežu još nekolike veze. Obojica su imali priliku da nose dres Partizana a Stefan bi u četvrtak mogao da pođe stopama svog oca ukoliko postigne gol protiv Dinama.

Oni stariji sećaju se 1988. godine kada je Partizan ugostio Dinamo u okviru tadašnje Prve savezne lige i slavio rezultatom 2:1.

Prvi pogodak za crno-bele postigao je Vučićević na asistenciju Slađana Šćepovića a trijumf Partizanu doneo je upravo Sćepović. To nije jedini put da je Šćepović pogađao protiv Dinama pošto je u sezoni 89/90 "Modrima" zatresao mrežu i u Kupu.



Seltik će u četvrtak ugostiti Dinamo koji je u prvom kolu ostvario ubedljiv trijumf nad rumunskom Astrom rezultatom 5:1, dok su Škotlanđani remizirali sa Salcburgom u Beču.

Duel Seltika i Dinama zakazan je za četvrtak od 21 čas i 5 minuta a Stefan Šćepović mogao bi da postigne prvi pogodak za Škotlanđane baš protiv Dinama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke