Statistika nameće veliki izazov Realovim pojačanjima

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 21.07.2014.
19:14
Izvor: Sportske.net

Retki su oni koji sumnjaju da li će se i kako Toni Kros i Hames Rodrigez snaći u svojoj debitantskoj sezoni u 'Kraljevskom klubu', ali ih učinak onih čija će mesta zauzeti sigurno dodatno obavezuje da zablistaju u debitantskoj sezoni.

marca.com
marca.com

Povezane vesti

Dolazak poemnute dvojice vezsta, koji su blistali na Mondijalu braneći boje šampiona Nemačke, odnosno Kolumbije, velika je stvar za Real Madird, ali mesta koja bi trebalo da zauzmu pripadala su igračima o čijem se odlasku sa 'Santjago Bernabeua' sve više priča.

Pogađate, reč je o Anhelu Di Mariji i Isku, fudbalerima koji su plenili svojom kreativnošću prošle sezone u dresu 'Merengesa'.

Naime, argentinski reprezentativac je čovek koji je pripremio najviše šansi za gol svojim saigračima - 91 put ih je spojio sa golom i to samo kada se uzme u obzir Primera, dok je drugi u ovoj kategoriji Isko, koji je istu stvar uradio 71 put.

Ovaj detalj može poslužiti kao veliki izazov Rodrigezu i Krosu, posebno što je obojici kreativnost jedna od osnovnih igračkih karakteristika.

Iako mnogi pričaju da 'Zlatna kopačka' sa Mondijala u Brazilu nije blistala igrajući za Monako, statistika to demantuje. Hames je direktno učestvovao kod 21-og gola u Ligi 1: dao je 9, asistirao kod 12, što ga čini najproduktivnijih igračem 'Kneževa' u prošloj sezoni.

kros i rodrigez

Toni Kros je 'kralj pasova'. Kod Gvardioline tiki-take to je savršeno došlo do izražaja u Bajernu, a u istom ritmu nastavio je i u dresu 'Pancera' sa kojima je osvojio 'Boginju' u Brazilu. Kros je imao čak 730 dodira sa loptom na planetarnoj smotri najboljih, što ga čini apsolutnim rekorderom istog.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke