Stari problemi u Primeri - Zvezda Barselone na meti rasista?!

Autor: Milovan Longinov
subota 02.01.2016.
18:45
Izvor: Sportske.net

U gradskom derbiju Barselone, danas je grupa domaćih navijača vređala igrača gostujućeg tima na rasnoj osnovi.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Nemile scene viđene su danas na stadionu ''El Prat'' u Barseloni. Kako prenosi Mundodeportivo, grupa domaćih navijača rasističkim pokličima vređala je Brazilca Nejmara.

Sve se dogogilo na početku utakmice kada je Ernan Perez oštro startovao na Nejmara koji je pao na zemlju, a onda se se oglasili navijači Espanjola.

Ovo je na svom Tviteru potvrdio je jedan od direktora Barselone Toni Freiša, koji je istakao da se nada da će ovaj slučaj rešavati sud.

Podsetimo, Španija je pre nekoliko godina takođe imala problema zbog rasizma, a često su u centru pažnje bili upravo igrači Barselone. Samjuel Eto je na gostovanju u Saragosi jednom čak i napustio igru na nekoliko minuta revoltiran zbog rasističkih pokliča, dok je Dani Alveš pre godinu dana očarao svet kada ga je jedan navijač gađao bananom na ''Madrigalu'', a Brazilac je istu bez razmišljanja uzeo i - pojeo.

Inače, gradski derbi je završen bez golova - 0:0, pa bi Barselona mogla da ostane bez liderske pozicije posle ovog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ppera1
Saturday, 02.01.2016
20:27

Nije to rasizam već bezobrazluk. Jer da je rasizam u pitanju kako li bi navijači istrpeli svoj Espanjol, koji izgleda kao da pola reprezentacije Nigerije igra u njemu?

avatar
CR7
Saturday, 02.01.2016
19:54

Nisam navijac Barse ali svakako ne zasluzuju ovakvo ponasanje navijaca prema igracima Barselone koji su druge boje koze.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 02.01.2016
19:52

Mogu samo da se sagnu fudbalskom genijalcu....Mesari ne mogu da mu uzmu loptu i onda ga divljacki udaraju po nogama.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Saturday, 02.01.2016
21:34

To ti iz iskustva daješ savet?