'Stari lisac' Defo rešio severni derbi

Autor: Boban Filipović
nedelja 05.04.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Sanderlend polako postaje rak rana za lokalnog rivala Njukasl, 'Crne mačke ' su danas na 'Stadionu Svetlosti' peti put za redom savladale 'Svrake' i napravile veliki korak u borbi za opstanak u elitu. Heroj pobede je veteran Džejmajn Defo, njegova majstor

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Osim pokušaja Konora Vikama glavom nismo videli bog zna šta u prvom poluvremenu 151. 'Tajn Ver' derbija, a onda je u sudijskoj nadoknadi sevnuo strašan volej Džejmajna Defoa, 1:0, golčina za TV špice, suze radosnice na licu iskusnog centarfora, erupcija oduševljenja na tribinama 'Stadiona svetlosti'.

U nastavku nešto živopisnija utakmica, mada je Sanderlend većim delom bio bolji rival na terenu.

Sebastijan Larosn je dva puta bio u prilici da povisi prednost domaćina, zapretio je i Verđini u poznoj fazi meča glavom posle prekida, ali se mreža Tima Krula nije  tresla.

S druge strane, Njukasl je u finišu utakmice imao dve obećavajuće šanse da izbegne poraz: u prvoj se našao Rivijer, ali je rumunski golman Pantelimon bio na visini zadatka, da bi pet minuta pre kraja regularnog dela 'Svrake' su bile najbliže izjednačenju kada je vojel Ajozea Pereza otišao tik preko gola nakon kornera sa desne strane.

Može se reći da je derbi opravdao očekivanja, ovo  je prva pobeda Dika Advokata od kako je preuzeo kormilo Sanderlenda, najslađa moguća, izvojevana protiv najvećeg rivala. 'Crne mačke' osvajaju tri zlata vredna boda, taman toliko su daleko od opasne zone.

Prekinuta je crna serija od sedam utakmica bez trijumfa u Premijer ligi, ovaj podvig će mnogo značiti na psihološkom planu pulenima doskorašnjeg selektora Srbije u borbi za opstanak u eliti.

Britain Soccer Premier League

Njukasl je u krizi,  ovo mu je četvrti uzastopni poraz u Premijer ligi, ali njegove navijače sigurno još više boli to što ih lokalni rival tuče pet puta za redom, što je novi najduži niz pobeda/poraza u dugoj istoriji 'Tajn Ver' derbija.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke