"Stara dama" plače, Barsa caruje Evropom!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 06.06.2015.
22:43
Izvor: Sportske.net

Barselona je novi šampion Evrope, sasvim zasluženo nakon prikazane igre u finalu Lige šampiona. Savladan je Juventus sa 3:1 (1:0), Barselona slavi treći trofej u ovoj sezoni!

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Olimpijski stadion u Berlinu bio je poprište finala Lige šampiona u sezoni 2014/15, jednog od najinteresantnijih finala Lige šampiona u poslednjih desetak godina, možda i duže.

Veliko finale Lige šampiona, utakmica koja predstavlja krunu svega onoga što smo pratili ove sezone u najjačem klupskom takmičenju u Evropi, ali i na svetu, donela nam je dosta uzbuđenja, ali uglavnom pred golom Juventusa.

Alegri i Luis Enrike su se odlučili za očekivane formacije, znalo se da će Juve biti oslabljen neigranjem Kjelinija, pa su se odlučili da krenu pozadi sa Bonućijem i Barzaljijem.

Evo kako su izgledale formacije oba tima.

juventus

barselona

Barselona je krenula veoma neodlučno na samom startu utakmice, imali su dosta grešaka, a iz jedne koju je napravio Dani Alveš, Karlos Tevez je mogao da donese Juventusu prednost, ali je šutirao preko gola.

Barsa je izgledala veoma zbunjeno, činilo se po uvodna tri minuta da je Juventus ušao ozbiljnije u meč. Ipak, onda je naišao onaj četvrti, minut koji je preseo navijačima Juventusa.

Nejmar je sa leve strane pronašao Inijestu koji je bio sam u šesnaestercu, a čovek koji najbolje igra finala asistirao je Rakitiću koji nije imao problema da savlada golmana Bufona u ovoj situaciji iz srca šesnaesterca - 1:0 za Barselonu.

Inijesti je ovo bila 3. asistencija u finalima Lige šampiona, Rakitić je strelac 4. najbržeg gola u finalima najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Germany Soccer Champions League Final

Inače, ovo je prvi gol od 28. februara da u golu Barselone nisu učestvovali Mesi, Nejmar ili Suarez (misli se na gol ili asistenciju).

Krenula je Barsa ozbiljnije nakon gola, videlo se da je Juventus pogodio ovaj gol Rakitića koji igra sjajno na kraju ove sezone. Lihtštajner je igrao rukom u šesnaestercu, ali je Čakir odlučio da ne dosudi penal jer je ruka bila u prirodnom položaju.

Vidal je na drugoj strani šutirao nakon fenomenalnog prodora Morate, ali je lopta otišla preko gola. Čileanac je bio veoma nervozan u prvom delu igre, imao je sredinom poluvremena više faulova od svih ostalih fudbalera na terenu zajedno. Bio je veoma blizu isključenja.

U 13. minutu Bufon je verovatno produžio život Juventusu nakon fenomenalne odbrane, šutirao je iz šesnaesterca Dani Alveš, a Barsa je sve više pojačavala pritisak u ovom delu igre.

Germany Soccer Champions League Final

Juventus je imao priliku preko Markizija u 25. minutu, ali je njegov šut završio preko gola na veliku žalost navijača Juventusa.

Period mirnije igre u prvom delu meča obeležio je pad Pola Pogbe na ivici kaznenog prostora, ali je sudija Čakir odlučio da ne dosudi faul, što je izazvalo skoro sve fudbalere Juventusa da ga okruže u tom trenutku.

Suarez je propustio veoma dobru priliku u 39. minutu kada je šutirao tik pored desne stative golmana Bufona, a kapiten je ponovo sačuvao Juventus u 40. minutu kada je Urugvajac šutirao nakon kontre.

Podatak da je Markizio prvi udarac u okvir gola Barselone uputio u 44. minutu vam dovoljno govori o tome ko je bio bolji u ovom delu meča.

Germany Soccer Champions League Final

Znalo se da Juve očekuje veoma težak posao nakon poluvremena, to vam govori i podatak da je samo jedna ekipa u istoriji Lige šampiona uspela da preokrene rezultat sa poluvremena od 1:0, a to je učinio Milan kada je pobedio Benfiku sa 2:1.

Barsa je krenula još jače u drugi deo igre, a fudbaleri Juventusa su se nadali da će doći kazna za sve pomenute promašaje, a bilo ih je i početkom drugog dela. Prvo je Bufon još jednom sjajno odbranio udarac Suareza kada je Barsa imala kontru od 5 na 3, da bi danas neprimetni Mesi šutirao preko gola iz izgledne pozicije.

A onda, kazna.

Lihtštajner je prošao po desnoj strani, prethodno ga je Markizio uposlio, ovaj je uposlio Teveza koji šutira, Ter Štegen brani, ali na loptu nailazi Morata koji šalje loptu u nebranjeni deo mreže - 1:1!

morata
foto: beta/AP Photo/Frank Augstein

Juventus je u ovim trenucima izgledao kao bolja ekipa, stvorili su nekoliko prilika do 65. minuta. Pogba, Tevez i Morata su pokušali da ugroze Ter Štegena, ali im nije pošlo za rukom, a onda jedan veoma sporan detalj na utakmici.

Pogba je oboren u šesnaestercu, ponovo Čakir nije ništa sudio, a u nastavku akcije Barselona stiže do 2:1.

Mesi je povukao loptu, šutirao ka golu Bufona, kapiten Stare Dame je odbranio, ali je na loptu natrčao Suarez kome nije bilo teško da ga savlada - 2:1!


Germany Soccer Champions League Final

Nakon toga, još jedna situacija koja je izazvala buru reakcija fudbalera na terenu, ovoga puta fudbalera Barselone. Nejmar je postigao gol, Čakir je rekao da je to učinio rukom, a na usporenom snimku se nije videlo najbolje šta se tačno desilo. Uglavnom, ostalo je 2:1.

Ušao je i Ćavi i zabeležio rekord po brojju nastupa u Ligi šampiona. Bio je ovo njegov 151. meč.

Umirila se igra u nastavku, Barsa je možda bila i konkretnija do kraja meča, Juventus nije uspevao da priđe bliže golu Ter Štegena. Imao je Pike priliku, baš kao i Suarez, ali nije bilo promene rezultata. Na drugoj strani nije pomogao ni Ljorente koji je ušao umesto Morate, ni šut Markizija sa 25 metara, ni šut Teveza sa 16 metara.

Barselona je postigla i treći gol do kraja meča, a strelac je nakon kontra napada bio Nejmar koji je bez problema savladao Bufona - 3:1!


Barselonina četvrta pobeda u poslednja 4 finala LŠ, Juventusov četvrti poraz.

Dakle, Barselona sasvim zasluženo nakon prikazane igre u finalu i ove sezone u Ligi šampiona osvaja ovaj trofej, peti u svojoj istoriji.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

182 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Andres
Sunday, 07.06.2015
13:51

ljudi gdje je dalibor? brinem se za njega.. #GdeJeDalibor

avatar
Barça el honor
Sunday, 07.06.2015
16:33

U septembar novi profil :)

avatar
ppera 1
Wednesday, 10.06.2015
02:56

Na letovanju sa Casperom...

avatar
radoslav hlapen
Sunday, 07.06.2015
13:12

zna se ko ima 10 kraljevski klub breeeee ejjjj

avatar
juve! zizu! real!
Sunday, 07.06.2015
12:40

Jedno od ljepsih finala ... cestitke barsi ... Forza Juve

avatar
Kajzer_soze
Sunday, 07.06.2015
10:22

Cestitke Barsinim navijacima na osvojenoj tituli.Loso smo poceli u prvo poluvreme i mislim da je brzi gol bio poguban za Juventus,u drugo poluvreme smo u prvoj delu smo bili bolji tim ali onda je Barsa pokazala zasto su trenutno najbolji tim.

avatar
realmadridSR4
Sunday, 07.06.2015
09:12

Cestitam navijacima Barselone na zasluzenoj tituli.

avatar
BrutalnoIskren#7
Sunday, 07.06.2015
08:51

Barselona zasluzeno, odigrala odlicno, Juventusovi igraci neutralisali Mesija ali zato Nejmar i Suarez nijesu mogli biti pokriveni kako treba i u tome lezi Barselonina snaga, u fantasticnom napadu. Barseloni svaka cast na zasluzeno osvojenim trofeju, bili su odlicni ove sezone i dosli su do triplete, bravo.

avatar
BarcaFan
Sunday, 07.06.2015
07:44

Sve u svemu bila je odlicna tekma, koliko god da su imali problea na samom startu sezone, klevetanje neke Messijeve poreze, pa odkup Neymara, pa zabrana igrana Sukija, pa na kraju zabrana kupovine igraca do 2016-te, ali BARSA je sav taj teret izdrzo i dokazo da ih nikakva prepreka ne moze zaustaviti pa cak ni najtezi rivali u LS. U svakom slucaju tripla kruna sasvim zasluzena.

avatar
Dejan Marinkovic
Sunday, 07.06.2015
00:55

Kakav klub,kakav tim,bravo doktori !!!! BARCAAA

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 07.06.2015
00:52

Kao sto sam i rekao :) Prosto nije imao ko da im se suprostavi ove sezone. Svaka cast, svaka cast naravno i Juventusu

avatar
lamps8
Sunday, 07.06.2015
00:47

barsi u ovom trenutku tesko ko moze parira,juve se bespotrebno otvorio kod 1-1 i primio gol na kontru,dosta gresaka u defanzivi i jednih i drugih sto odavno nisam video u nekom finalu.

avatar
Bojan Aleksic
Sunday, 07.06.2015
00:16

Drago mi je zbog jedne legende koja odlazi iz Barse, i zao mi je Bufona, a i Pirla, jer oni nisu podigli trofej. Barsa je apsolutno zasluzeno uzela trofej, iako je Juve bio odlican. Sudija je korektno odradio posao, osim verovatno 3 puta oprostenog crvenog kartona Vidalu, ali i to mi je drago sto je tako ispalo. Odlicna postavka na Mesiju koji je napravio par odličnih poteza, ali je uvek bilo 3+ igraca na njemu. Igrač utakmice, potpuno zasluzeno, Iniesta. Bravo majstori, sledeca godina mora biti jos bolja.

avatar
selonabar
Sunday, 07.06.2015
00:09

Ovo je slag na tortu.Dzaba zabrana transfera.BARSA SAMPION!!!!!!

avatar
Ivanp
Sunday, 07.06.2015
00:04

Vidim ima polemika da li je bio penal nad pogbom,kao i obicno bilo koja iole sporna situacija odmah teirija zavere.a sta sa igranjem rukom lihtsajnera,a sta kad strucnjaci i poznavaoci pravila kazu da je gol nejmara regularan,onda naravno nista.pobedio je bolji i kvalitetniji tim i kraj price,naklon do poda za ovo terorisanje sampiona svih ovih evropskih liga.

avatar
juvemkd
Sunday, 07.06.2015
13:42

nakon analiziranja tih situacija nekoliko puta mogu reci da je Cakir mogao dosuditi penal,a mogao je i dosuditi prekrsaj Pogbe,jer kontakta bilo...Pogba je zagrlio Alvesa,a Alves je imao kontakt i sa rukom i sa nogom i pridoneo da ovaj padne...Al jednostavno je Cakir morao nesto dosuditi..ako ne penal,onda prekrsaj...Ono kad je Licht igrao rukom, ruka mu je bila blize telu i to je bilo cisto napucavanje,tako da niko ne bi sudio taj penal...i na kraju,jel si ti video da je Neymar sam sebe napucao u ruku u lopta je iz ruke usla u gol...kako to moze biti gol ja stvarno ne znam. Da je Barsa bila bolja bila je,al da nisi u pravu za ovo nisi

avatar
Ivanp
Sunday, 07.06.2015
17:03

Dosta je bilo situacija gde je cakir pustao prednost pri grubljoj igri oba tima.gledaj da je mogao da sudi i ruku lichtsajnera i penal nad pogbom mogao je i jedno drugo ali nije.sto se tice nejmara nisi me razumeo,dakle svi su jasno videli da je nejmar sebe napucao u ruku i lopta usla gol to je jasno a kom na nemackom zdf zajedno sa oliverom kanom kasnije mateusom su jasno rekli po pravilima to je regularan gol,zasto,zato sto nema igraca na ledjima,u skoku je sutira glavom i bez namere da udari loptu rukom i promeni joj smer,to je pravilo na koje sam i ja ostao u cudu i prvi put cujem.stim sto su se jasno bivsi velikani slozili da je dobro sto su sudije tako dosudile sobzirom na tezinu utakmice.ako lazu oni lazem i ja.ali to niko ne pominje,niko se ne dvoumi za penal za barsu iako ima hiljade slicnih situacija gde je dosudjen,niko ne analizira dal je vidal zasluzio crveni,o tome se radi.uvek je neko drugi kriv protiv koga god da igraju ali u neku ruku i razumijem to,9 god 4 lige sampiona je velika stvar,mnogo velika.

avatar
Barca4ever
Sunday, 07.06.2015
15:36

Nije bila uz telo.

avatar
Barca4ever
Sunday, 07.06.2015
00:00

Al vodi ih i dalje taj zar u ocima i znanje da racune su pomrsili mnogima!!!!

avatar
Gianluigi Buffon
Saturday, 06.06.2015
23:55

Свака част Барселони. Јуве се воли и кад губи. Јуве до гроба. nFINO ALLA FINE FORZA JUVE!

avatar
JUVENTIN
Saturday, 06.06.2015
23:53

I dalje je bas lepo biti juventino!cestitke barsi i svaka cast momcima u crno belom na prikazanoj zelji i zalaganjuFORZA JUVE

avatar
Madridista
Saturday, 06.06.2015
23:51

I da Morata je bio jedan od najboljih u Juventusu i nspravio problema Barselkni ponajvise

avatar
Madridista
Saturday, 06.06.2015
23:50

Cestitke, zasluzeno. Jeste bio penal za Juve, a ona ruka nije penal jer nema namjere i jos je u prirodnom polozaju, ali Barsa konkretnija kvalitetnija. Zasluzili su triplu krunu. Ali ne vjerujem pa juventus je kmao bolje sanse sad nego protiv nas i njima daju 1 a nama 3. Bolja bi utakmica bila da je Real prosao. Koliko ke barsa jaka govori to da im cak 2 igraca dijele mjesto prvog strijelca.

avatar
Sunday, 07.06.2015
21:08

A igranje rukom Nejmara je namjerno kad je ponisten gol?

avatar
Tuesday, 09.06.2015
14:02

A Listajnerova je bila u prirodnom polozaju? xD Poslusaj komentatore i strucne ljude koji su komentarisali utakmicu i sta su rekli za Nejmarov gol, svi su se usaglasili da je cist gol poniste! Kao prvo trci ti i udari loptu glavom i da ti ruka bude na drugom mjestu, a na snimku se fino vidi da je Nejmar zmurio! Zato sto je bio regularan gol eto zbog cega!

avatar
Madridista
Tuesday, 09.06.2015
13:26

I jos mi nije jasno zbog cega se buni onako kod neceg tako ocitog, i jos citav tim nasrnuo, pokusavaju da izdejstvuju neregularan gol.

avatar
Madridista
Tuesday, 09.06.2015
13:25

Nije, ali je ruka bila u neprirodnom polozaju, i nije nabijena od nikog drugog nego je sam on tako pogodio. I da je Lihtstajner (ako se ne varam) udario glavom i drzao onako ruku i udarila ga lopta bio bi penal.

avatar
AdrovicEsad
Saturday, 06.06.2015
23:50

Nikad Niko u fudbalu nije carovao ovako kao Barsa, bilo vremenski ili igrom. Setite se starog sistema LS, po staro sistemu LS mi ove godine nebi gledali u LS Barsu, Real, Celzi, Arsenal,Dortmund,Monako, itd.

avatar
Savoa
Saturday, 06.06.2015
23:45

Dominacija Barse u evrpopskim okvirima, Juve pruzio dobar otpor.

avatar
juvemkd
Saturday, 06.06.2015
23:40

Cestitke Barsinim navijacima na osvojenoj tituli. Bili su bolji tim i zasluzeno osvojili. Ponosan sam nasim momcima koji su prikazali dobru igru u drugom poluvremenom. Cakir bio dobar,ne moze mu se puno zameriti sto nije pokazao penal ili prekrsaj nad Pogbom u prvom poluvremenom. Igrali smo sa ekipom koja je unikatna u odnosu stilu fudbala i nikad nismo igrali sa slicnim protivnikom,tako da verujem da smo puno naucili i dobili iskustva iz ovog meca sa najboljom ekipom sveta

avatar
selonabar
Saturday, 06.06.2015
23:55

Malo je tako realnih ljudi.Svaka cast

avatar
Vladan Rajcic-Koja
Sunday, 07.06.2015
00:29

Posten i iskren covek . Hvala ti..

avatar
Nečastivi
Saturday, 06.06.2015
23:31

Fantastična utakmica, baš mi je žao Juventusa jer se vidi da igraju srcem... ali Barsa je jednostavno prejaka, da su bili samo malo prisebniji u završnici mogao je Buffon bar 5 puta da vadi loptu iz mreže.

avatar
juvemkd
Sunday, 07.06.2015
13:30

pa dobro sad nemoj preterivati...takodje mozes reci i za Juventusu,da su bili malo prisebniji kod onih suteva izvan 16 erca,a imali su ih bar 4 izglednih mogla bi Barsa primiti koji gol vise..fakt je da je Barsa bila bolja i imala izglednijih situacija,al takodje i Juve stvorio dobrih prilika u drugom poluvremenom...jedino sto nismo ubitacniji u napadu,ne mozemo nikako dati taj zavrsan pas,a bili smo nekoliko puta blize Barsinog gola,a nista nismo uradili.

avatar
Nečastivi
Sunday, 07.06.2015
16:40

Nervirao sam se mnogo kod rezultata 1-0, imali su mnogo sansi da zavrse posao, bar 3-4 veoma izgledne prilike. I nista, znao sam da ce uslijediti kazna.

avatar
Saturday, 06.06.2015
23:29

Iako mislim da je Juve ostecen, cestitke Barsi na izvanrednoj fudbalskoj predstavi. S druge strane, nista se drugo ne moze reci ni za Juve. Igrali su dobro, ali je jednostavno mentalni kvalitet presudio. Svaka cast Barsi na osvojenoj tituli!

avatar
Barca4ever
Sunday, 07.06.2015
00:01

Po cemu je to ostecen?

avatar
Barca4ever
Sunday, 07.06.2015
15:35

Prvo Vidal je trebao posle 25 minuta utakmice da dobije crveni karton. Drugo Barsi je trebao da bude dosudjen penal jer bi Suarez imao idealnu priliku da Lihstajnera nije pogodila u ruku.Trece Pogba je prvo vukao Alvesa a zatim ovaj njega ali ono nije za penal.Budi malo realan i vidi ko je vise ostecen.

avatar
Sunday, 07.06.2015
13:12

Cist penal posle prekrsaja Alvesa nad Pogbom!

avatar
Juventino SS
Saturday, 06.06.2015
23:29

Čestitam Barseloni, jednostavno su najjači, posle gola Morate Juventus se mnogo zaleteo i tu je greska. Trebali su smireno da cekaju sansu. Ali nema razloga da budem nezadovoljan, Juventus je ovih sezona jako puno toga uradio i nastaviće u tom ritmu da napreduje.

avatar
Wengerizam
Sunday, 07.06.2015
01:27

Borili ste se kao lavovi do samog kraja.

avatar
Sunday, 07.06.2015
13:13
avatar
EL GRANDE BARCA
Saturday, 06.06.2015
23:23

TRIPLETA AAAAAAA NAJJACI SMO. VISCA BARCA.nPrvi klub u istoriji koji je 2 puta dosao do tripl krune. nPoslednjih 10 godina 4 puta sampion. STA RECI???nIniesta i Buskec, kakvi igraci, kakvi genijalci. I jos kad pljuju veliko Andresa, a covek igra kada je najteze. OBJASNIO JE. Zasluzeno najbolji igrac finala. nTrojka u napadu solidna i nista vise od toga. Vise sam ocekivao.nOpet da se vratim na Buskeca, ONO JE STRASNO, bez greske, covek u svakom trenutku zna gde je ko i uvek ima resenje. STRASAN IGRAC. Najinteligentniji fudbaler kojeg sam gledao. Kakva mirnoca. nMaskerano je podbacio, Pike solidan. nUglavno ne preterano dobra partija igraca Barselone. Jesu, bili su bolji svakako, mnogo vise sansi, Bufon je drzao u igri Juve, ali morali su ranije da rese mec i morali su da stvore jos onakvih IZRADJENIH SANSI kakva je bila kod prvog gola. nOVO BI PEPOVA BARSA IZ SEZONE 2010/2011 RESILA VEC U PRVOM POLUVREMENU, SVELA BI JUVE NA 3 SANSE, ali dobro. nBITNO DA SMO NAJJACI. ALE ALE ALE BARSA, BARSA, BARSAnDusmani samo mogu da placu zbog sudjenja i nista vise, kao i uvek. nTamo sigurno nije bilo penala, pogledajte bolje. ALVESOVA RUKA JESTE NA LEDJIMA POGLE, ALI GA NE VUCE. Povukao ga je na pre centar suta, ali i Pogba je njega vukao da bi kad se zaguzvalo i jedan i drugi pustili rvanje i to je to. TO SE NE SUDI.

avatar
Делија_момак
Saturday, 06.06.2015
23:19

Од 2006 па до вечерас 4 титуле у Лиги шампиона! Најбољи тим на свету у последњих 10 година, у то нема више никакве сумње!

avatar
Nikola M.
Saturday, 06.06.2015
23:16

Najkonstantnija ekipa ove sezone u LŠ, je bila Barselona, tu nema diskusije. Ljudi su odigrali majstorski i ovosezonskim izdanjima u najelitnijem klupskom takmičenju, apsolutno zaslužili da osvoje LŠ. Jaki su u svim linijama tima i što je najbitnije, igraju za tim i kao tim. Fenomenalnu sezonu je Barselona krunisala osvajanjem LŠ. Za njihove navijače - verujem ništa lepše. Tripla kruna je svakako za ponos i diku, uživajte navijači Barselone, ovo je predivan period za vas.

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 07.06.2015
02:11

Hvala buraz,nadam se da se i vi ukljucujete u borbu sledece sezone ;)

avatar
Nikola M.
Sunday, 07.06.2015
15:38

Hvala i tebi na lepim željama :) Nadam se da hoćemo, ali prvo da prođemo kvalifikacije, pa polako, videćemo šta će biti...

avatar
Stefan123
Saturday, 06.06.2015
23:13

Kakva steta za juve taman su bili uhvatili ritam i primise drugi gol

avatar
Vladan Rajcic-Koja
Sunday, 07.06.2015
00:30

Jbg . Nije Barsa Real..

avatar
Ter-Stegen
Saturday, 06.06.2015
23:13

Pobedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sampioniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

avatar
LVG the Boss
Saturday, 06.06.2015
23:11

Sve čestitke Barci ali i enrikeu čovjek u ovako bitnom meču ne stavi mesija u prvih 11.

avatar
tri tacke
Sunday, 07.06.2015
00:04

Mozes ti da pricas sta hoces, ali da ti objasnim, posto se ne razumes u fudbal, Messi je bio (kao i uvek) jedan od dvojice-trojice kljucnih igraca u ovom finalu, ako ne i kljucni igrac.

avatar
Barça el honor
Sunday, 07.06.2015
00:14

Pokusao si duhovit da budes. Klasicna prica,barsa osvoji morate mesija da pominjete :)

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 06.06.2015
23:10

Čestitke Barsi na zasluženoj pobedi ali i Juveu na dobroj igri... Kao što sam rekao već, Juve je toliko otpisivan da je bilo smešno a odlična su ekipa i bili su jako nezgodan rival Barsi večeras... Mislim da će se svaki navijač Barse složiti sa mnom da su teže dobili Juve nego što su mogli i da zamisle i da je Juve bio tvrd orah večeras... Sudija je pustio mušku igru što mi se donekle svidelo, mada je Vidal baš preterao i mogao je lagano da dobije rumenka... Djidji i Markizijo najbolji u Juveu večeras dok na drugoj strani odlični Mesi i Iniesta... Pitam se dal je Albi ostao koji pršljen na kičmi čitav jer ga je Morata u ona dva- tri navrata toliko izlomio da je bilo tragikomično xD

avatar
Sunday, 07.06.2015
05:06

Nije Albu nego Maskeranu je polomio kicmu i jos je trazi jer je ispala iz lezista :D

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Wednesday, 10.06.2015
00:12

Moram ovde da to odgovorim, ne mogu tamo... Brate ja navijam za Liverpul a ovo na slici je Daren Flečer u Junajtedovom dresu sa peharom Karling ili ti Liga Kupa... Očigledno je tvoje poznavanje fudbala ravno nuli čim mene oslovljavaš navijačem Liverpula hahaha... Svako dobro ;)

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Tuesday, 09.06.2015
00:30

Slomio je brate Albu kad je uzorao nosom livadu hahaha tamo prema korner zastavi a jeste i Masku xD

avatar
Ricardo Kakà 22
Saturday, 06.06.2015
23:07

Svaka cast Juventusu. Cestitke navijacima Barse, zasluzeno uzeli trofej :)

avatar
Barça u ♥
Saturday, 06.06.2015
23:05

ToOoOoO!!!!!!Prvaci Evrope!!Najbolji smo!nVISCA EL BARÇA

avatar
ELFT
Saturday, 06.06.2015
23:05

Iniesta pokazao kako se kontrolise lopta Pirlu ..a sto se tice penala ... cist penal nije sviran barsi lihstajner ruka

avatar
lewa9
Sunday, 07.06.2015
02:41

Не буди смешан, и Инијеста и Пирло су доктори фудбала и обојица су једни од најбољих везњака икада. А то је ко је бољи не можеш закључити на основу 1 уткамице. А што се пенала тиче рука је била у природном положају и мислим да није погрешио. А ја не знам, да ти у победи од 3:1 свог тима и освојеној ЛШ тражиш замерку на суђење..

avatar
lewa9
Sunday, 07.06.2015
15:15

@Don Andres Наравно, нисам ништа рекао за Погбу и то, није био пенал, у једној ситуацији је било обостраног повлачења у другој је закачио лопту па њега тако да оно, нема говора о пеналу..

avatar
Don Andres
Sunday, 07.06.2015
13:43

apsolutno se slazem za iniestu i pirla.. evo ja koji obozavam iniestu ne bih mogao reci da je iniesta mnogo bolji ili nesto slicno.. sinoc je odigrao bolje, ali pirlo je doktor.. ruka jeste bila u prirodnom polozaju, i slazem se da nije bio penal ali ako ono nije bio apsolutno nije bio ni onaj nad pogbom

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 07.06.2015
07:40

Ono ti cist penal? Ahaha... A kad kazes Mocartovo ime trebas da ustanes, malo postovanja prema legendi ne bi te ubilo...

avatar
Jonas Gutierrez
Saturday, 06.06.2015
23:05

Zasluzeno, bili su dosta bolji. Ne volim ih nesto, ali apsolutno su najbolji tim na svetu u ovom trenutku.

avatar
Vladan Rajcic-Koja
Sunday, 07.06.2015
00:31

Svaka cast navijacima juventusa . Da je real bio na njihovom mestu sada bi pucali na sudiju.. Bravo momci . Bravo juve ..

avatar
kad jaganjci utihnu
Saturday, 06.06.2015
23:04

Nije mi zao sto je moj Juventus izgubio, barsa realno ima mnogo bolji tim...ali da je sudija svirao ovaj penal nad pogbom bilo bi sve drugacije 2-1 za juve i menja se igra, italijani odma bunker. Nije juventus bio bolji,ali je ostecen za penal svakako. Un' Emozione Per Sempre !!!

avatar
Mladen Savic
Saturday, 06.06.2015
23:13

Cista ruka u prvom, i Barsa takodje ostecena za penal.

avatar
S-I-M-K-E
Saturday, 06.06.2015
23:24

Druze,ono je bio obostran kontakt,za ono se ne moze svirati penal.Obojica su bili staticni i drazli jedan drugoga.

avatar
DEL PIEROO
Saturday, 06.06.2015
23:02

Cestitam, da je bio penal klempo bi bio nas, al ko se davi za slamku se hvata...

avatar
Stefan123
Saturday, 06.06.2015
23:14

Tako je cist je bio penal i barsa ne bi imala vise sansi da se vrati u mec

avatar
Stefan123
Sunday, 07.06.2015
22:44

Realno cist penal nad pogbom i iz te akcije kontra i gol

avatar
Barca4ever
Sunday, 07.06.2015
00:05

Kao prvo trebao je biti penal u prvom poluvremenu za Barsu.Kao drugo vidal je trebao da dobije crveni jos u 30 minutu.Kao trece ni start Albe ni start Alvesa nije bio za penal.Gledaj malo realnije a ne sa navijacke strane.

avatar
Brat Suarez#7
Saturday, 06.06.2015
23:01

Svaka čast Barsi koja se pridružila velikoj četvorci (RM, Milanu, Bajernu i LFC). Zaslužen trijumf, jednostavno su prejaki. Juve je pružio fantastičan otpor, posle izjednačenja su Barsu bacili na konopce ali nisu uspeli da ih nokautiraju.. drago mi je za Suleta što je uzeo tripletu, zaslužio je posle svega što mu se izdešavalo poslednjih godina.. Juve gubi 4. finale za redom, neverovatno kakav maler.. :( #proudOfJu

avatar
Nikola M.
Saturday, 06.06.2015
23:53

Šta sam ti ja rekao brate, pre mesec - dva, na kraju i bi tako, nisam pogrešio oko Barse :) Moj me insekt nikad ne vara, što bi rekao Žika Pavlović :)

avatar
Brat Suarez#7
Tuesday, 09.06.2015
11:37

Hahaha :D Bio si na kraju u pravu, bili su generalno prejaki tokom celog takmičenja. Trio MSN najbolji u istoriji fudbala definitivno, jednostavno ako Mesi ima slab dan, tu je Nejmar, kad nema Nejmara, tu je Suarez i obrnuto. Inače sam ti odgovorio tek sinoć na disqusu, u nekom haosu sam bio poslednjih mesec dana, pa nikako da ti repliciram :)

avatar
Oldboy
Saturday, 06.06.2015
23:01

Šteta boga mi

avatar
Guardian Anubis
Saturday, 06.06.2015
23:00

Šteta za Juve, mislim da su bili sasvim dobri, ali ih je gol za novo vođstvo Barse presekao..U jednom trenutku su bili i bolji..Ipak sve čestitke Barseloni, zaista neverovatna dominacija poslednjih godina..

avatar
PakyCFC
Saturday, 06.06.2015
22:59

Čudi me da Vidal nije ranije završio meč, ali još više me čudi Nejmar. Dao gol rukom, i trči kod sudije sav ubedjen da ga je dao ramenom, pa mislim koga lažeš, sudiju ili sebe? Inače bravo i Barsi i Juveu.

avatar
lewa9
Saturday, 06.06.2015
22:58

Све честитке Барси дефинитивно боља екипа, Јуве је пружио достојан отпор иако је резултат 3:1. Одиграли су сасвим солидну утакмицу имали своје шансе, али је Барса дефинитивно била ниво изнад..Такође све честитке и Суарезу, Коп те није заборавио мајсторе! :D

avatar
Naprednjak
Saturday, 06.06.2015
22:57

Juventus je bio fantastičan. Mislio sam da će doživeti brodolom (sličan onom koji je gospodin sa mog avatara naneo upravo Barsi) nakon rano primljenog gola, ali oni su zagrizli tek tada i nisu se predavali do samog kraja. Pružili su partiju dostojnu finaliste. Utakmica je bila fantastična. Dinamična, sa puno šansi. Slična onoj na Vembliju 2013. Čini mi se da je Stara dama oštećena za penal, ali to ostavljam stručnjacima da odrede. Gvardiola, pobedio si... Čestitke Barseloni na tituli, a ja se molim fudbalskim bogovima da nekako anuliraju uticaj antihrista Gvardiole i pehar vrate na jug Nemačke kroz godinu dana. #ForzaJuve #GuardiolaOUT #MiaSanMia #SeeYouAllNextSeason

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 06.06.2015
22:57

Salu na stranu, postovanje za Juventus koji je bio hrabar, ali Golijat ponovo po ko zna koji put pobedjuje. Sad kad je sve gotovo, kao simpatizer Reala i Junajteda (kojima je Barsa zagorcavala zivot ovih 10-tak godina) moram da kazem da je ovo apsolutno zasluzena titula. Jednostavno su veceras bili za 2 klase bolji tim. Zao mi je Bufona, koja je to lavcina i smeker, ne radja se dva puta takav. Veceras ih je drzao do samog kraja. Da se ne lazemo Juventusu je previse puta voda isla na vodenicu ove sezone da bi bio sampion, i veceras je tesko primao golove, a dao ga iz prve prave prilike kao i protiv Reala u obe utakmice. Samo sto Real ove sezone ima neke decije bolesti koje su mogli da iskoriste, veceras su protiv sebe imali previse dobar tim da bi ga dobili cistom voljom i disciplinom kako su i stigli u Berlin.

avatar
LuisSuarezFB
Saturday, 06.06.2015
22:56

Odlicna igra Barselone. Malo su pali nakon primljenog gola ali se izdigli jer su najbolji na svetu. TRIPLA KRUNA JE TU a svi koji su osporavali Enrikea i Suareza kako se nece snaci u Barsi.. Pa evo vam ziv dokaz da su se odlicno pronasli u Barsi. Odlicna Barsa, odlican napad i MSN 122 gola. Najbolji napad u istoriji fudbala. Neverovatno. NAJBOLJI KLUB 21. VEKA i najkostatniji a to niko ne moze osporiti kao navijaci Reala koji misle da su najbolji a sem prosle sezone titulu nisu ni videli 12 godina a lepo se kaze da su bili najbolji u praistoriji i u 20. veku. Visca Barca! NAJBOLJI SMO!!!!!!!!!!

avatar
El Capitan
Sunday, 07.06.2015
08:50

Real je od 1998. do 2002. osvojio 3 Lige Šampiona, a za 10 godina vu ste to uradili tako da to i nije praistorija. Ne moraš odmah da spominješ Real, možda nas stignete za nekih 100 godina, možda.

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Sunday, 07.06.2015
23:17
avatar
LuisSuarezFB
Sunday, 07.06.2015
18:35

Da li te je neko pitao za misljenje? I mi smo za 9 godina osvojili 4 trofeja tako da ti slaba matematika. Niko ni ne zuri da vas stigne. Barsa je najtrofejniji klub, sveukupno ima vise trofeja od Reala tako da sssss. 5 trofeja ste osvojili i to znamo kako pod onim Francom ili kako vec koji je svasta radio a pogotovo Kataloniji tj bio je monstrum samo da bi uzdigao svoj Real. Od 1960 pa na ovamo imate 5 trofeja a od 2003, 1 hahaha. Niko ne zivi u proslosti i ne vidim razlog da se radujete za ono sto se desilo sto se desilo a tada niste ni bili rodjeni pa da se nazovete navijacima tada najveceg kluba na svetu. Bio je najveci, vise nije a sada je to Barsa koja je dominatna i tako da molim te ne zavidi.

avatar
сочинитељ
Saturday, 06.06.2015
22:56

потпуно заслужено,и да је јуве добио пенал барса би опет повела и победила,макар и у продужетку...жао ми буфона (и пирла,али он има лш),човек их је вечерас спасао катастрофе,још један у низу мајстора који нема лш

avatar
Juventus Torino
Saturday, 06.06.2015
22:56

cestitam barseloni, jaci su tim...ali ono sto je cakir radio 90 minuta na sredini terena i svako priblizavanje igracima barcelone je bio faul...ono je fuuujj..covjek koji je upamcen i kao krvnik mancestera u duelu protiv reala,i veceras je imao svoju noc..ali bez obzira na to barselona bi pobjedila i da je neko drugi sudio..forza juve 4ever

avatar
LVG the Boss
Saturday, 06.06.2015
23:14

Voli čovjek spance dzaba. Nadao sam se da ce juve uzeti ali kada sam vidio cakira i bog vas je otpisao. Steta

avatar
dock
Sunday, 07.06.2015
00:11

Svasta. Sudjenje je bas isao na ruku Juventusu. Vidal nije dobio crveni. Plus, koliko je Juventus faulova napravio, pa, to je nerealno. I to ne samo sitnih, tukli su cim se primaknu igracima Barse. Sudija nije ni svirao polovinu faulova, da ne pricam o kartonima.

avatar
Barça el honor
Saturday, 06.06.2015
22:55

Potpuno zasluzeno, mnogo vise sansi tokom utakmice stvorili. Nije to ta igra barse koja ih krasi ali ovo je finale,veliki je ulog,uostalom vodili su tokom celog meca skoro,ne jure rezultat,igra se oprezno. Eto to je najbolja odbrana juventusa na svetu kako kazu,jeste falio kjelini ali kako kazete ovo je najbolja odbrana kao i vezni red najbolji na svetu. Barsa jaca mnogo to su i dokazali. Cavi ce podici pehar kako sam i rekao :)

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 06.06.2015
22:55

Bajka je zavrsena ! Kao sto je prosao Dortmund i Atletiko tako je prosao i Juve. Kvalitet uvek ispliva na povrsinu, a Barsa je kvalitetnija. Juve ima kvalitet za taj jedan postignuti gol, i nista vise. Forza Barca !!!

avatar
(anti)talentovan lik
Saturday, 06.06.2015
23:27
avatar
Иван Кузељевић
Sunday, 07.06.2015
09:53

Možda je čovek Italijan...

avatar
ppera 1
Saturday, 06.06.2015
22:55

Ipak je razlika u klasi presudila, uprkos neozbiljnosti Barse koja je propustila da reši sve u prvom poluvremenu. Sve čestike... potpuno zasluženo. I tek golom Neymara u poslednjim sekundama smo došli do realnog rezultata... Obzirom da je finale svi su bili dobri, uključujući i Juve koji je odigrao maksimalno koliko je mogao, ali je Barsa jednostavno prejaka...

avatar
Adnan
Saturday, 06.06.2015
22:52

Zasluzena pobjeda Barselone,ali Juventus je bio vrhunski protivnik.Ja sam naginjao Juventusu,svi vole kad pobijedi David protiv Golijata,ali te price su veoma rijetke.Imao je sansu Juventus poslije 1-1 mislim da je Tevez propustio par dobrih suteva koji bi odveli Juventus u prednost,ali eto nije ga išlo,a protiv ovakve Barselone jednostavno ne smijete propustati svoje sanse,jer cete ih imati malo.Mislim da suđenje nije odlucilo pobjednika,iako ne smatram sudiju Cakira za dobrog sudiju.Cestitke Barseloni na trostrukoj kruni i na Ligi Sampiona,sljedece sezone je red na Crvene Đavole.

avatar
JuventusMladost
Saturday, 06.06.2015
22:51

Cestitam Barsi i njenim navijacima na zasluzenoj pobjedi... Juventusu, vidi se falio Kjelini. Vise srece sledece sezone, ja sam ponosan na ovaj klub koji je stigao do samog finala sa sasvim prosjecnom ekipomnFORZA JUVE

avatar
Samo domace
Saturday, 06.06.2015
22:51

Igrali smo dostojanstveno..svaka cast momci..nisu dominirali kao sto su najavljivali..pokazali smo srce na terenu..i pokazali da nismo slucajno u finalu..cestitam Barseloni!! Forza Juve!!! Uvek u srcu!!!

avatar
King Didier Drogba
Saturday, 06.06.2015
22:50
avatar
Roči Salamanka
Saturday, 06.06.2015
22:50

Juve dosta nervozno usao u mec,Vidal kao da je iz dzungle pusten,Karlito nije imao dovoljno prostora za sut eventualno za asist Morati,nekako su mi isuvise izgoreli u toj zelji za trofejom.Ali ocekujem sledece sezone jaci i bolji Juve,naravno opet u samoj zavrsnici LS,al moram da kazem da mi je najvise zao Djidjija Bufona koji tako dugo ceka taj trofej al verujem da ce braniti jos 2,3 godine tako da ima jos uvek sansu....nBarsa se izuzetno spremila za ovo finale,imaju u timu igrace koji su vec igrali i osvajali LS tako da im ovo nije nista novo,cestitke na trofeju koji je osvojen u inat Realu a ne zarad svoje slave,nazalost takav je danas fudbal.

avatar
El Capitan
Saturday, 06.06.2015
22:50

Čestitke Barseloni, izjednačili su se sa Di Stefanom po broju titula šampiona Evrope. Šalim se naravno, sjajan meč za nas neutralce, žao mi je što Bufon nije podigao trofej, ali je Barselona bila najbolji tim ove sezone i zasluženo osvojila. Sve čestitke pravim navijačima Barselone sa sajta i sjajnom Esadu od koga očekujemo još jedan sjajan tekst na relaciji Barselona, Amerika,boks, trkači iz Reala.

avatar
miki
Saturday, 06.06.2015
22:49

Barsa gazi...!!! Dominacija...!!!

avatar
indija durot
Saturday, 06.06.2015
22:49

Najveci foliranti u istoriji fudbala predvodjeni nejmarom najvecim glumcem od svih.Sudjenje katastrofalno na stetu Juventusa.Ni njih ne volim nit sam za koga navijao ali ovo je sramota od fudbala i sudjenja.Toliko.

avatar
Aleksa Makaveli
Saturday, 06.06.2015
22:49

Cestitam navijacima Barse, zasluzena pobeda!nSvaka cast moji momci! PROUD OF JU ♥

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 06.06.2015
22:49

Kao sto sam i rekao Barsa 3:1,navijao sam za Juve mrzim Barsu ali kvalitet je presudio 180000 soma se uzelo vcrs!

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 06.06.2015
23:20

Cestitam. Zahvali se tima koje mrzis.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 06.06.2015
23:49

hvala ali upravu si :D Nevolim njihovu dominaciju uvek navijam za slabije.

avatar
Slim Shady
Saturday, 06.06.2015
22:49

Očekivano! I nemojte mi sad o penalu, realno, Juve je večeras zaslužio 6-icu! Ko se iole razumije u fudbal, mogao je večeras vidjeti ko je i šta je Serhio Buskets! Mislim da lik nije imao izgubljene lopte... Ali kakva sezona za Vermalena ... :D

avatar
(anti)talentovan lik
Saturday, 06.06.2015
23:29

Vermalen je ziv ?! :D

avatar
Don Andres
Sunday, 07.06.2015
10:45

buskec dominira na sredini, kakva je to smirenost i sigurnost a dobar u oba pravca..

avatar
rossonero_t
Saturday, 06.06.2015
22:49

Ajmo sad Juventini pricajte kako imate cak 6 izgubljenih finala i da nemate srece PHAHAHAHAHAHAH

avatar
JuventusMladost
Saturday, 06.06.2015
23:12

Ti bese navijas za klub koji je po sredini serije A? :D

avatar
Иван Кузељевић
Sunday, 07.06.2015
09:57

Smej se ti. Oni sad ulažu 300 miliona, pa da vidiš ko osvaja sledeće godine.

avatar
rossonero_t
Sunday, 07.06.2015
02:36

Ja navijam za klub cija legenda (Paolo Maldini) ima 5 LS sto je 2.5 puta vise nego tvoj klub u istoriji od osnivanja.

avatar
StefaNN
Sunday, 07.06.2015
02:15

Dobro u prvih 12 Serie A :D

avatar
Barça el honor
Saturday, 06.06.2015
22:48

Titulaaaaaaaaa toooooooo Barsoooooooo! :)

avatar
Mesi G.O.A.T.
Saturday, 06.06.2015
22:48

Dominacija breee!!Neću ništa da komentarišem i da analiziram utkamicu samo ću reći svaka čast Juveu bili su sjajna ekipa i napravili dosta problema Barseloni.Dal je bio penal ili nije to će ovi interent stručnjaci da komentarišu samo ću reći bio je penal kada je Lihštajner igrao rukom.Kako god Barselona je najbolji tim svih vremena zasluženo smo osvojili!!!Ovi ovde sa sportke.net navijači Barse im čestitam.Momci uživajmo!!!

avatar
Иван Кузељевић
Saturday, 06.06.2015
22:47

Što reče Aca na kraju - Barsa potvrdila da je u poslednjih 10 godina najbolji klub na svetu!!!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 06.06.2015
22:47

morata dobar veoma brz kako je samo poslao maskerana po burek i jogurt u jednom napadu nekako se nadam da bi benitez mogao da ga vrati u real...vidal fantastican igrac odigrao zverski neverovatno mi se svidja njegov nacin igranja...ekipu juventusa je jednostavno poremetio rano primljen gol nisu navikli da igraju ovako velike utakmice i usli su puni treme i primili gol

avatar
Coleman
Saturday, 06.06.2015
22:47

Zao mi je Juventusa, ali sta da se radi, Barsa konkretna od samog pocetka, dominirala je tokom celog meca, zasluzena pobeda, cestitam

avatar
Javier Mascherano
Saturday, 06.06.2015
22:47

3/3 kako se i ocekivalo, bravo barsa!

avatar
Don Andres
Saturday, 06.06.2015
22:46

kao sto rekoh 3:1.. potpuno zasluzeno, mada je bilo neizvesnije nego sto sam mislio da ce biti.. visca barsa.. tripletaaaaaaaaa

avatar
Barça el honor
Sunday, 07.06.2015
02:13

Ti si prognozirao bas taj rezultat secam se :)

avatar
Don Andres
Sunday, 07.06.2015
13:39

e jos da sam uplatio.. (: ali dobro, prosla se dupla pobjeda makar..

avatar
Carina
Saturday, 06.06.2015
22:46

Ovo je vrlo verovatno najnekvalitetnije finale LS koje sam gledao. Gde su nestali Mesi, Pogba, Suarez, Pirlo, Tevez, Inijesta? Nejmar je itekako bio prisutan, svaki kadar on se valja na terenu. Ako ne zbog ove utakmice, ondazbog toga kako se prosetala do finala je Barselona zasluzila ovaj trofej. Bufon tragicar.

avatar
JuventusMladost
Saturday, 06.06.2015
23:14

Tevez asistirao, Buffon branio nemoguce ... ja jos ne vjerujem od cega je taj covjek. Ali na kraju tragicari :/ vise srece sledece god, cestitam navijacima Barce

avatar
Иван Кузељевић
Saturday, 06.06.2015
23:25

Треба сви да погледају оно финале када је Челзи освојио, да виде шта је квалитетна утакмица!

avatar
necaaa
Saturday, 06.06.2015
22:45

Sramota, barselona mnogo simulira,sramota

avatar
S-I-M-K-E
Saturday, 06.06.2015
22:45

TRIPLA KRUNAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!VISCA BARCA!!!!!!!!!!