Šta Venger misli o Čelsijevom sistemu pozajmljivanja igrača?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 28.12.2016.
21:29
Izvor: Sportske.net

Arsen Venger je bio upitan da prokomentariše sistem pozajmljivanja fudbalera koji primenjuje Čelsi, istakao je da to nikako nije dobar način.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Arsen Venger često ima zanimljive izjave kada je stanje u današnjem fudbalu u pitanju, on je izričit protivnik modernih dešavanja u fudbalu, ali mora da prihvati sve promene kako bi ostao jedan od najboljih menadžera na svetu u ovom trenutku.

On je govorio i o sistemu pozajmljivanja igrača koji primenjuje Čelsi, istakao je da to nije kako treba i da će veliki broj igrača koje Čelsi ima na pozajmicama doživeti krah, kao što je to bio slučaj i ranije.

Da napomenemo, Čelsi ima 38 igrača na pozajmici, jedan od njih jeste i Srbin Danilo Pantić, nekadašnji član Partizana, koji sada igra u Ekselzioru.

"To je jedan od velikih problema današnje igre. Investirate dosta novca u igrače, novac samo kruži i kruži.

Onda igrači koji imaju 20 godina ne mogu da vam donesu neki veliki novac, a refleks svega toga jesu prevelike "zalihe" fudbalera. To nije dobro. Kada pogledate koliki broj pozajmica imate tu i tamo, ceo sistem je veoma težak za upravljanje, jer imate dve solucije. Prva je da nastavite da razvijate igrače, druga jeste da se osigurate da je vaša investicija prava - to nije pravi način razmišljanja, ali je prirodna stvar kod klubova"
, rekao je Venger.

On je objasnio i da pozajmice u slabije klubove i nisu toliko dobre za igrače koji se razvijaju.

"Najbolji mladi igrači danas idu u bogate klubove gde se gomilaju i gde ne mogu da se razviju zbog konkurencije. Morate da se postarate da svaki mladi igrač dobije pravo na razvitak, što je veoma teško. Ako odu na pozajmice, onda će njihov razvitak zavisiti od broja kvalitetnih igrača koji su u tom timu. Ukoliko ima dosta dobrih igrača u timu u kojem je pozajmljen, onda su veće šanse da će postati dobar igrač", istakao je Venger.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BancheS_Arsenal
Thursday, 29.12.2016
06:42

Nek on misli kako sto pre da ode

avatar
BCS.Nikola
Wednesday, 28.12.2016
23:50

Koga briga sta matori pacov misli, zato je uvek 4.

avatar
VicenteCalderon
Thursday, 29.12.2016
10:54

zato je i on afirmisao i stvorio brdo igraca, zato sto je matori pacov, zato je i upitan jer je itekako kompetentan da odgovara na ova pitanja

avatar
VicenteCalderon
Friday, 30.12.2016
10:25

Ocigledno je Arsenalova politika takva da stvaraju igrace, i zaradjuju, izmedju ostalog su zato i jedan od najbogatijih klubova, a verujem da ce doci i vreme kad ce napasti i titulu ozbiljnije

avatar
BCS.Nikola
Thursday, 29.12.2016
15:25

Je l si ti na klupi da stvaras igraca ili da osvajas trofeje ?

avatar
Merseysade Red
Thursday, 29.12.2016
10:57

Ja se slažem sa njim. Zbog monopolista. Nije ravnopravno takmičenje. Španci imaju po dva kluba u prve dvije lige, Prvi i drugi B tim, i povrh svega toga imaju još i igrače po pozajmicama. Italijani nemaju B timove, ali imaju pola-pola ugovore sa igračima, gdje igrači igraju na tkzv dvojnu registraciju. Tako Real, Barca, i Juve u Italiji imaju u svakom kolu mnogo igrača koji igraju i na taj način stasavaju. To je moderan način, nekad je bila moda sa filijalama klubova. Bajern isto tako ima B klub, i kupi to što valja i takmiči se sa ostalima. Kod Engleza toga nema, nema B klubova, imaš svoju školu pa što stvoriš, imaju i oni igrača po pozajmicama, Chelsea najviše, ali opet glupo je to poređivati sa Špancima i Italijanima. Mislim da bi potpuno pravilno bilo, vjerovatno i nemoguće, da je jedan tim tu đe je, da ima svoj stadion, pomoćne stadione i da tu stasava njihov tim, a ne po cijeloj zemlji i inostranstvu. Milsim da je na sve ovo mislio Venger, jer se tome protivi godinama, i ako ćemo pravo, u pravu je.

avatar
Chelsea13
Wednesday, 28.12.2016
23:14

Zato mladi igrači nebi trebali trčati iz neke balkanske lige i njoj sličnih u najveće europske klubove.

avatar
Carina
Thursday, 29.12.2016
10:10

A zbog cega tacno ne bi? Da ovde moze svako da ga zeza, on ode tamo gde ima idealne uslove za sve i dosta vecu platu i sansu da trenira u najboljim mogucim uslovima. Pored toga, klub se potrudi da mu nadje odgovarajuci klub da bi se razvio, e sad, sve ostalo je do igraca. Ko se snadje na pozajmici uvek prodje odlicno - nekad u Celsiju kao Kurtoa i Mozes, nekad u nekim drugim klubovima kao De Brujne, Lukaku ili Salah.

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 28.12.2016
23:12

Niko nije kidnapovan,bolje da gleda da osvoji neki trofej

avatar
Carina
Wednesday, 28.12.2016
23:04

Samo se ti bavi ekonomijom i razvojem igraca, drugi ce se baviti osvajanjem titula. Samo jedno pitanje, koga od ovih igraca Arsenala je razvio Venger? Volkot je sautemtonova, Beljerin Barsina skola. Eto, taj Ivobi eventualno.

avatar
AFC
Thursday, 29.12.2016
00:49

Sve koje si pobrojao su došli sa 15-16 godina u Arsenal kao talentovani i tu se razvili u igrače, tako da ih on jeste razvio. Po tvojoj logici ni Džo Kol, ni Frenk Lampard nisu Čelsijevi, ostaje vam samo Teri.

avatar
Carina
Thursday, 29.12.2016
09:48

Prva stvar, Lampard je dosao 2001. u Celsi, igrao je pre toga za prvi tim Veat Hema. Bertran je nase dete, iako je na zalost sad u Sautemtonu i Caloba, Aina i loftus Cik od ovih koji dobijaju kakvu takvu minutazu ove sezone.

avatar
Everton FC
Thursday, 29.12.2016
09:41

Esli Kol, Van Persi, Fabregas, sve ih je Venger razvio

avatar
Wednesday, 28.12.2016
22:52

Frajer ima vremena da se bavi Celzijem,a nije sposoban 12.god da osvoji PL

avatar
Jens Lehmann
Wednesday, 28.12.2016
23:26

Siguran sam da mu je postavljeno pitanje u vezi toga na konferenciji,najveci kompleksasu na ovom portalu :)

avatar
Carina
Thursday, 29.12.2016
10:12

I on mora da se upeca? Ne moze da kaze da ga ne zanima kako drugi rade i da on ima svoj metod kojeg se pridrzava i samo je to vazno? Mora on da ocenjuje tudje poslovanje. Dok ne povecamo Stamford Bridz, sistem pozajmice i prodaja nebitnih igraca braci iz Kine je jedini nacin da Celsi izdrzi finansijsku nadmoc Barselone, Reala, Bajerna, Mancestera koji imaju skoro duplo vece stadione.

avatar
King Didier Drogba
Wednesday, 28.12.2016
22:36

Prosek od trenera.

avatar
Vlaha
Wednesday, 28.12.2016
23:09

aham on prosjek od trenera hahahah najbolji trener tj najkonstatniji trener uz ser alex i on ti prosjek vidjeces konte dokad ce ti izdrzati samo kad ga malo procitaju treneri manjih klubova pukao je a derbije pa bas se i nije nesta pokazao city dobio 3 1 a city ih pregazio na terenu a da ne pricam arsenal sta im je uradio

avatar
Carina
Thursday, 29.12.2016
10:13

Je l to znaci da je i Pjulis uz njih? Treci najbolji trener? Uvek dobiija kanta ekipe a odrzava ih u ligi, evo sad sa VBA je u sredini tabele i to je konstantnost. Znaci Pjulis treci najbolji menadzer ikada u prermijer ligi.

avatar
Carina
Thursday, 29.12.2016
09:49

Poredis coveka koji je osvojio 13 titula i dve lige sampiona sa covekom koji je osvojio tri titule. Stavljas ih u isti kos?? Svaka cast

avatar
Vlaha
Thursday, 29.12.2016
00:12

vidjecemo kontea oce li 3 sezone sastavit samo kad ga procitaju manji klubovi derbije i onakoje katastrofa igrao city ih je razvalio ali su se na cistu srecu provukli onako a venger prosjek? nema ekipe koja ga nebi pozeljela za trenera