Šta je Venger rekao Fabregasu?

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.06.2014.
23:45
Izvor: Sportske.net

Arsenal je imao preče pravo kupovine svog bivšeg kapitena u odnosu na ostale klubove, ali to toga ipak nije došlo i on će karijeru nastaviti u redovima gradskog rivala Čelsija. Šta je pravi razlog ovakvog epologa?

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Seskov povratak na 'Emirejts' u ovom trenutku bio je nemoguća misija iz razloga što bi došlo do nepotrebbnog 'gomilanja trupa' na poziciji plejmejkera.

Prošlog leta Arsen Venger je iz Real Madrida doveo Mesuta Ozila, i to za novac koji nije baš uobičajen za transfere koje Arsenal realizuje.

"Pričali smo sa Vengerom na temu mog povratka, ali on je rekao da bi bilo teško izvodljivo da mi omogući prostor jer već ima Ozila u timu i da je moja pozicija dobro pokrivena.

Posegli smo za nekim drugim solucijma, a nakon razgovora sa Murinjom, uvideo sam da je Čelsi najbolje rešenje za mene u ovom trenutku.

To je sve što imam da kažem, mislim da je dovoljno, jer želim da budem usredsređen samo na Mondijal."
rekao je Fabregas.

Sesk Fabregas je karijeru počeo sa 10 godina u Barsinoj čuvenoj akademiji 'La Masiji'. 2003. godine biva izabran za najboljeg igrača Svetskog prvenstva za fudbalere do 17 godina, nakon koga ga Venger dovodi u Arsenal.

Sa 'Tobdžijama' osvaja FA kup 2005. godine i gubi finale Lige šampiona od Barse 2006.

Na Mondijalu u Nemačkoj postaje najmljađi debitant u istoriji 'Crvene Furije' na velikim takmičenjima.

Godine 2008. biva iiabran za najboljeg mladog igrača Premijer lige, tada mu je 21 godina, a nedugo potom sa reprezentacijom stiže na krov Evrope u Švajcarskoj i Austriji.

Dve godine kasnije našao se u idelanom timu Premijer lige, a Arsenal odbija ponudu Barse, gde je ipak završio 2011.

Sa Španijom je osvojio Mondijal u Južnoj Africi i odbranio titulu na EP u Ukrajini i Poljskoj, a  sa Barsom osvojio Primeru i Kup Kralja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke