Šta je ovo sa Srbima i penalima?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.10.2014.
23:09
Izvor: Sportske.net

U mnoštvu golova koje je večeras viđeno na terenima širom Evrope, u oči nam je ''upao'' i podatak da su čak četvorica srpskih internacionalaca bili akteri prekršaja za najstrože kazne.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Kako smo već objavili tokom večeri, ''nogu je povukao'' Aleksandar Kolarov, čiji je start nad Dumbijom u finišu meča koštao Mančester Siti pobede na gostovanju CSKA u Moskvi.

Naćo je taj diskutabilni penal pretvorio u gol i postavio konačnih 2-2, pa je naš reprezentativac poneo ulogu tragičara ove utakmice.

U Londonu, na Stamford Bridžu, nije bilo neizvesnosti, Čelsi je lako i ubedljivo savladao slovenački Maribor sa 6-0, a najbolju priliku da dođu bar do počasnog gola, gosti su imali u drugom poluvremenu, kada je Nemanja Matić u svom kaznenom prostoru srušio Ibraimija. Međutim, Ibraimi nije bio precizan sa bele tačke, pa Matićev prekršaj nije naneo baš nikakvu štetu ''Plavcima.

Na istoj utakmici, ali nešto kasnije, i Bane Ivanović je bio akter prekršaja za najstrožu kaznu, s tim da je razlika u tome što je prekršaj napravljen nad njim u šesnaestercu Maribora.

Loptu je na belu tačku stavio Eden Azar i - pogodio.

I konačno, utakmica između BATE Borisova i Šahtjora. Utakmica za pamćenje, a posebno će je pamtiti napadač gostiju Luiz Adrijano, koji je postigao neverovatnih PET golova u pobedi njegovog tima od 7-0!

A poslednji peti, kojim je dostigao Mesijev rekord postigao je u poslednjim trenucima meča, pogađate, iz penala, koji je opet ''ni kriv ni dužan'', skrivio jedan Srbin - Filip Mladenović.

Luiz Adrijano je izlazio iz kaznenog prostora, nije bio ni okrenut golu, kada ga je Mladenović zakačio, a sudija na iznenađenje svih, ali na veliku radost Luiza Adrijana, pokazao na belu tačku, posle čega je napadač Šahtjora ušao u istoriju, postigavši taj svoj peti gol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke