Šta je Luis Enrike preuzeo na poluvremenu i zbog čega je opet on krivac za poraz?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 03.10.2016.
17:49
Izvor: Sportske.net

Zbog čega opet rotacije? Zbog čega opet kada nema Mesija igra sa većinom rezervista? I dokle više taj Matje?!

Mundo deportivo
Mundo deportivo

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone izgubili su i ove godine na gostovanju na Balaidosu, a Luis Enrike je na poluvremenu i pored 3:0 za Seltu, bio smiren.

Katalonci su u prvom poluvremenu doživeli pravu katastrofu, za 11 minuta primili su tri gola praktično posle sopstvenih grešaka i očajne postavke u odbrani.

Luis Enrike je odmah na poluvremenu u igru uveo Inijestu umesto Rafinje, a Mundo deporitivo otkriva šta je Luis Enrike zahtevao od svojih igrača na poluvremenu.

Bez imalo ljutnje i tenzije u svlačionici, ali veoma ozbiljno i energično, Luis Enrike je od svojih igrača zahtevao više timskog rada, veći intenzitet nakon što su u prvom delu igre njegovi igrači izgubili ogroman broj individualnih duela.

Takođe, Enrike je strogo zabranio greške u opasnoj zoni ispred svog gola, pošto su prvi primili upravo posle lošeg pasa Ter Štegena i još lošije reakcije Busketsa na 40 metara od gola.

I za kraj, Enrike je zahtevao što brži gol kroz agresivnu igru, kako bi se vratili u meč. Barsa je u većini stvari uspela, zaigrala je agresivnije, brzo postigla dva gola, imala još nekoliko šansi, ali Ter Štegen ipak nije poslušao trenera za opreznost ispred svog gola pošto je u 77. minutu napucao protivničkog igrača u glavu, a lopta je završila iza njegovih leđa za nedostižnih 4:2.

Enrike i Turan

Postavlja se pitanje, da li je i ovo bio poraz Luisa Enrikea poput onog od Alavesa pre tri nedelje kada je takođe bez Mesija u timu, na teren poslao ''rezervne'' igrače u startnu postavu, a na klupi ostavio Inijestu, Maskerana i Rakitića za koga je kasnije otkriveno da je ipak bio povređen.

Luis Enrike je u prvom poluvremenu izgubio meč na dve pozicije, što je potvrdila igra u drugom poluvremenu.

Neračunajući sada već u kontinuitetu najočajnijeg Matjea, Enrike je u prvom poluvremenu izgubio Ardu Turana stavivši ga u vezni red, iako je kao krilo odigrao odlično sve dosadašnje utakmice kada je trebalo da menja Mesija, i druga taktička postavka je Rafinja koji je bio daleko ispod svog nivoa.

Samo jednom izmenom i taktičkom promenom na terenu, uvođenjem Inijeste umesto Rafinje i pomeranjem Arde na desno krilo, Barsa je imala sasvim solidan tim, koji bi od početka utakmice sigurnio bio bliži pobedi.

Luis Enrike je očigledno i dalje tvrdoglav, iako sleduje reprezentativna pauza, odlučio je da odmori (od čega i za šta!) nekoliko igrača iz prve postave i to u odsustvu Mesija i Umtitija i to mu se obilo o glavu.

Na sve to treba dodati da je Real Madrid sa tri vezana remija POVEĆAO prednost u odnosu na Barselonu koja je doživela već dva poraza od manjih ekipa.

A videćemo da li je Luis Enrike naučio lekciju, jer deluje da je to ipak najteži deo za njega, a ne za igrače... jer ovo nije prvi put da pokušava uradi nešto u stilu Pepa Gvardiole, iako je svima jasno da svom bivšem saigraču i mentoru, ipak nije dorastao za bilo kakvo poređenje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

46 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Sunday, 09.10.2016
18:59

Pujol , madjionicar ronaldinjo , valdes , cavi , .....

avatar
BlueBoy84
Monday, 03.10.2016
22:24

Bolji duplo od Gvardiole , ali ima trenutno i duplo losiji tim od gvardiole.

avatar
Stefmajster
Monday, 03.10.2016
21:43

Auu gledam ovde sve strucnjak do strucnjaka.. i to navijaci Barselone.. Mogu samo da kazem, ne bi bio Enrike broj jedan trenutno, da je los trener.

avatar
SAB
Monday, 03.10.2016
22:39

Sta je radio sa Romom? Ja mislim da je harao evropom hehe

avatar
Sinisa MIhajlovic 11
Monday, 03.10.2016
22:53

Ja kao navijac Barse cu ti reci da on nije ni u prva 3 trenera u spaniki a kamo li ma svetu. Da hoce da nam dodje Paco...

avatar
mIadenq
Monday, 03.10.2016
21:15

Sad su svi pametni, svima je budala od trenera a ja sam jedini i kad je tripletu uzeo govorio da lik predstavu nema o svom poslu, klasicne povrsne analize forum strucnjaka, iskljucivo samo kako trenutno vjetar duva. Za mjesec dana ce im opet biti dobar trener, haha, tuzno.

avatar
SAB
Monday, 03.10.2016
22:39

On za mene nikad nije bio dobar trener

avatar
ppera1
Tuesday, 04.10.2016
02:58

Da budem iskren ja i nisam verovao da će on doći na klupu Barse. To mi je zvučalo totalno suludo sa obzirom da se on i pre Barse dokazao kao komedija od trenera. A ko u to nije verovao dobio je odmah u prvom delu sezone i rezultatske dokaze: lik je do utakmice sa Atletikom izgubio da li 7 ili 9 bodova (ne sećam se tačno), što je bilo više od zbira izgubljenih bodova u 3 prethodne polusezone Tate Martina, pokojnog Tita Viljanove i Pepa Gvardiole zajedno (tada me nije mrzelo to da saberem i napišem ovde bar nekoliko puta). Onda je nestao, pustio Barsu da igra kako zna i ume u najjačem sastavu, osvojili su tripletu (uz dosta sreće sa izostankom povreda ključnih igrača), on je postao 'veliki trener', a mi smo sve to 'zaboravili' i sada kao 'shvatamo' da je on ipak komedija od trenera... :(

avatar
fudbalski objektiv
Monday, 03.10.2016
20:33

Ono sinoc je, bez namjere da se umanji pobjeda Celte (potpuno zaslužena), bila prava sramota. Na uvijek neugodnom gostovanju i u odsustvu Mesija, Enrike izvodi kombinovani sastav sa Matjeom, rupom od igrača. Rotacije, koliko god dobre one bile, nije trebao raditi, jer, ne samo da su igrali na neugodnom terenu, nego su bili i bez Mesija. Jedino dobro što je Enrike sinoc uradio bilo je uvodjenje Inijeste, jer je Barca pocela da igra mnogo bolje. Ostale igrače ne vrijedi ni spominjati osim mozda Pikea, mada je i on u posljednje vrijeme u dosta slaboj formi. Nadam se da je Enrike, nakon sinoćne sramote, shvatio neke stvari . VISCA BARCA

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Monday, 03.10.2016
20:03

Prije utakmice sam rekao da je Enrike 100% budala sada mislim da je 100000% neznam ko mu daje toliko pravo da se tako ponasa i mislim da konacno treba da ide mozda i najslabiji trener u zadnjih 50 godina koji je vodio Barsu

avatar
SAB
Monday, 03.10.2016
22:41

Ima tim sa kojim i Lalatovic moze da osvoji sve hahaha

avatar
Ali baba
Monday, 03.10.2016
19:50

Ovaj covek je neopisiva budala. Stvarno nemam reci za ovakvo njegovo rotiranje, a ni za izbor prilikom kupovine igraca. Doveli su sve neke retardirane anonimuse i to za ogromne pare. Jedini koji moze da mu parira po gluposti je ovaj mutageni kvazigolman ter stegen. Posle dugo godina provedenih sa razno raznim losim golmanima, nadju dobrog brava i oteraju ga da bi branio ovaj mentalac koji se utripovao da je nojer. Mislim da svaka prvoligaska ekipa u ligama petice ima boljeg golmana od barse, a verovatno i trenera. Ceo zadatak trenera je samo da prvih 11 ubaci u igru i oni ce sami zavrsitu posao, a njemu je i to tesko. Verujte, meni deluje kao da namerno sabotira igru barse...

avatar
HHadzimontagic
Monday, 03.10.2016
19:27

Enrike je poseban trener, on je poseban zato sto daje sanse svim igraci u klubu. Messi povrijedjen, a on jos Injestu i Raketica na klupi. to moze samo Enrike.

avatar
Monday, 03.10.2016
19:02

Ajmo realno da pogledamo na situaciju. Real Madrid nije u formi takodje, Atletiko igra standardno kekako tesko daje golove, dosta tvrdo i ostalo. Sevilaj je trenutno prva na tabeli i realno imaju solidne sanse da se umesaju u borbu za titulu. Sto se Enrikea tice, ona tripleta je bila produkt Xavijeve poslednje sezone koga vise nema u svlacionici, imao je dosta motivacionih govora i mirio Enrikea sa ostalim Igracima. Surazer je takodje tek dosao imao onu zabranu i nekako sviigraci su bili motivisani i neke stvari su im se poklopile. Tako je to u fudbalu. Sto se tice samog trenerskog maga Enrikea koji je sa Romom bio 10 u italiji, a Roma je jaca bila od recimo Sambdorije koju je Miha vodio. Covek rotira i podcenjuje igrace, to sto on radi nije rotacija, Nema smisla ispustati poklone. Kad ti glavni konkurent veze tri remija iznenadjujuce oces to valjda da iskoristis a ne da i ti prospes bodove? Utakmica se igra 90 minuta, i gledati delove kao neku sliku je besmisleno Selta im je dala 4 komada, i to je dokaz da nisu bili spremni. Kad primis 4 gola nesto nije uredu sigurno, bilo. Jedan i padne slucajno, dva se dese, ali 4? Necemo pravidi prerane zakljucke, ali Enrike pravi neke velike greske koje mogu da kostaju. Prosle sezone je imao 1 bod prednosti zahvaljujuci nekim Benitezovim kiksevima, kao i Zidanovom nespremnoscu.

avatar
Heisenberg321
Monday, 03.10.2016
20:24

Niko ne uzima u obzir da je Barselona već odigrala te dve teške utakmice, dok je Real kiksnuo u utakmicama u kojima se podrazumevalo da pobedi a sa Atletikom tek treba da igra i plus naravno El Clasico u Barseloni.

avatar
Heisenberg321
Tuesday, 04.10.2016
19:16

Kiks jeste svakako ali ne mislim da je to nešto strašno jer se godinama pokazalo kad je Barselona uputanju da ako previše dobro krenu posle bude krah kao što se i Realu desilo. A lično smatram da će Atletiko biti treći na kraju, a Barselona opet prva.

avatar
Monday, 03.10.2016
21:49

Alaves, i Selta to su kiksevi, Atletiko je realan rezultat, ne znam sta niej jasno? S druge strane Viljareal nije naivan. Govorim da oba tima kiksaju, ali priznaces da 2 od 6 je bolje od 0 od 6 jer recimo da je tako bilo prose sezoen titula bi bila u Madridu. OK sad imamo i to nije igrao sa njima, ali realno Alaves nije mina, vec jednostavno kiks.

avatar
Boixos_Nois
Monday, 03.10.2016
20:28

Nije Enrike kriv što Ter Stegen onako dobro dodaje Busketsu kod prvog gola, ili kod drugog gola što Nejmar gubi loptu i nakon toge ide kontra 2 na 2 ili kod trećeg gola Matje stoji 3-4 metra ispred Albe, Roberta, Pikea umjesto da bude u liniji sa njima. Da je se to desilo igrač Selte bi bio u ofsajdu 3 metra i gola ne bi ni bilo. A četvrti gol nema potrebe ni komentarisati... Što se tiče nekih stvari Enrike jeste kriv naročito sada kada odmara igrače, a ide reprezentativna pauza. To stvarno nema smisla. Trebao je staviti najjači mogući sastav pa šta bude... Ali nema veze... Doći će to sve na svoje mjesto kada se Messi oporavi.. Ako se ne varam sve utakmice ove sezone u kojima su od prve minute počeli Messi, Suarez i Nejmar, Barcelona je dobila tako da bit će to opet kao prošle sezone :) Što se tiče prošle sezone mislim da Real treba biti presretan što su bili samo -1 iza Barce jer svi znamo kolika je razlika bila... Barsa je tada bezveze gubila utakmice, protiv Reala imali sve pod kontrolom dok nisu dali gol za 1-0 i poslije toga se opustili i mislili da je sve gotovo.. Protiv Sociedada nije igrao Suarez i još neki igrači (ta utakmica je bila prije revanša protiv Atletika u LŠ), i onda poraz protiv Valencije gdje su imali barem 7-8 odličnih šansi za postizanje gola... Kada je trebalo opet su se uozbiljli i na kraju osvojili titulu...

avatar
Steffi
Monday, 03.10.2016
18:55

Pravo pitanje, dokle vise taj Matje.

avatar
Boixos_Nois
Monday, 03.10.2016
20:30

Ter Stegen je više kriv nego on... Matje je kriv samo kod trećeg gola dok je ovaj kriv za prvi i četvrti

avatar
Steffi
Tuesday, 04.10.2016
02:19

Njegovo prisustvo je opasno po ekipu.

avatar
Bat
Monday, 03.10.2016
18:53

pa sigurno da nije on jedini krivac ali je najveci krivac..njemu igra matije lik treba u penziju da ide ili da igra neku drugu ili trecu ligu..osvojice oni primeru ali bice velika borba sa dva madridska kluba

avatar
stevan_vasic90
Monday, 03.10.2016
18:52

Da je recimo Jurgen Klopp trener Barcelone i sa rezervnom postavom bi pocepali 85-90% ekipa iz Primere, ali Enrique je ameba od trenera, kako kao autoritet tako i kao taktičar i za sve što je uradio sa Barcelonom treba da zahvali pre svega Messiju, pa nakon toga Suarezu, Neymaru i Iniesti, jer Barcelona sa njim na klupi 95% mečeva(ako ne i sve) dobija na čist individualni kvalitet vanserijskih igrača koje ima u svom timu(a da je to tačno dovoljno govori činjenica kako im igra izgleda kad nema Messija). Ja niti jednom nisam video od njega neku vanserijsku taktičku postavku igre, ili da je uradio nešto inovativno, prosto prepisao taktiku od Guardiole i mislio da se preko njegove taktike i Messijevog genija prešlepa i uzdigne kao neka trenerska veličina... Ali to ne biva, kad tad kvalitet mora doći do izražaja, a on ga kao trener nema. Možete Vi da govorite za Guardiolu šta želite ali njemu Enrique može samo da glanca cipele...

avatar
Heisenberg321
Monday, 03.10.2016
20:29

Mnogi to ne shvataju ali sa takva TRI nestvarna igrača u ekipi autoritativan trener možda ne bi baš ništa uradio jer njih samo treba da pustiš da igraju kako misle da treba da igraju i onda nastaje magija, i možda je baš zato Barselona osvojila 5 od mogućih 6 trofeja za ovde dve sezone kako ih vodi kako ti kažeš ''ameba od trenera''.

avatar
Heisenberg321
Tuesday, 04.10.2016
19:13

Nisam ni mislio da bi im sa Gvardiolom bilo loše, baš naprotiv ali mislim da takve majstore ne treba da pristiskaš previše što Enrike ni ne radi, nego da ih samo pustiš da igraju kako umeju i oni će tad da prikažu najviše što i čine.

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 04.10.2016
00:31

Heisenberg# Guardiola je trener sa autoritetom-ne vidim da im je loše išlo sa njim na klupi.

avatar
Boixos_Nois
Monday, 03.10.2016
20:34

Slažem se. Guardiola bi čuda radio sa ovim timom i mislim da prije svega najviše navijači Reala trebaju biti presretni što više nije trener Barselone, a i navijači ostalih klubova koji imaju u planu da osvoje LŠ...

avatar
Jason
Monday, 03.10.2016
18:35

Polako ljudi tek je pocetak sezone!Tako je bilo i pre dve sezone u prvom delu pa znamo kako se zavrsilo.Prekretnica ove sezone bi mogla da bude Real u decembru ili Atletiko u 24 kolu.Mislis da bi im se tada vratio pobednicki mentalitet sto trenutno nemaju.Rotacije su se pre dve sezone isplatile,ali tada je Mesi odigrao celu sezonu...Forma treba da bude tempirana za april,maj ne za oktobar.Prosle godine poceli su od novembra sa najboljom formom,bile su 39 utakmica bez poraza ali nisu mogli da izguraju gotovo celu sezonu u takvoj formi.Videcemo ove...

avatar
Heisenberg321
Monday, 03.10.2016
20:30

E konačno neko da napiše nešto gde se vidi da se razume u fudbal.

avatar
Heisenberg321
Tuesday, 04.10.2016
19:14

Donosim sreću, ali protiv Barse onda ne komentarišem ništa. :D

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 04.10.2016
00:15

Kad god ti komentarises nasee utakmice, pobedimo hah, imas nekuu moc... :D

avatar
Ivanp
Monday, 03.10.2016
18:27

Moj komentar juce posle utakmice je bio,podcenjivanje protivnika i rezervisti svaki put igraju na razlicitoj poziciji kao glavni krivac,sto i jeste istina!igraci se jos nisu privikli na stil igre a ti ih setas po terenu kao sahofske figure!sjetitw se prve njegove sezone ovo je radio do zimske pauze,zbog straha od otkaza i pritiska javnosti dalje u svakoj utakmici pocinjali su isti 11 tek posle dobijene utakmice u drugom poluvremenu igraci su dobijali odmor!rotacija svakako da ali ne pola tima i po mogucnosti na razlicitim pozicijama,sa druge strane igraci imaju takve uslove i strucnjake da mogu bez problema igrati 60 utakmica od kojih si u 40 apsolutni favorit i jaci za klasu!

avatar
Paul George
Monday, 03.10.2016
18:10

Poceo je da se gubi,sve vise.Matje ne sme da igra.Kada gubi 3-2,mora da uvede odma spica.Napravio je stravicnu gresku kada je odbio 50 miliona za Ter Stegena i kada je pustio Brava.Ter Stegen bi da brani u svakom takmicenju,a nema kvalitet za Barsu.Bunio se sto ne brani,a nije imao pravo na to,jer je Bravo branio fantasticno.Bravo je po formi mozda i najbolji golman na svetu,ako ne najbolji u top 3 je.A Ter Stegen nije ni u 10.Pustite me price buducnost kluba.Barseloni treba momentalni kvalitet,a on je na strani Brava.Ono sto je sigurno,Barselona nece osvojiti Primeru,voleo bih da uzme Atletiko,ali misljenja sam da je ova godina Realova,a najmanje bih voleo da upravo Real osvoji.

avatar
neymar-junior-10
Monday, 03.10.2016
18:26

Ma osvaja Barcelona ziher, tome ide i ona kazna Reala i manja klupa jos Barca ima vece sanse da ih odere u derbiju, cim dodje do povreda gotovi su, Atletico takodje ne vjerujem ne mozes se citavu seznu brani jbg ne ide :-).

avatar
Misosesic
Monday, 03.10.2016
21:49

Pa vec se jednom odbranio(ATM).

avatar
Goran.984
Monday, 03.10.2016
18:06

Bez mesija ne deluju straso.