Šta će se desiti ako bude rusko-ukrajinsko finale LE?

Autor: Dragan Milosavljević
četvrtak 23.04.2015.
17:26
Izvor: Sportske.net

Činjenica da bi moglo da dođe do susreta ruskih i ukrajinskih klubova, tera na duboko razmišljnaje čelne ljude UEFA-e.

Beta/AP Photo / Efrem Lukatsky
Beta/AP Photo / Efrem Lukatsky

Povezane vesti

Ne nazire se kraj rata u Ukrajini gde su u sukobu ukrajinske i proruske snage. Ovaj sukob je do sada odneo preko 6000 života.

Sukob je dospeo u centar pažnje i kod UEFA-e.

Naime, UEFA se nalazi pred ozbiljnim problemom ukoliko dođe do susreta ruskog Zenita sa nekim od ukrajinskih predstavnika u završnici Lige Evrope.

Završnica drugog po rangu evropskog takmičenja bi mogla da bude zanimljivija nego što se očekuje.

Ukoliko Zenit prođe u narednu fazu, UEFA je smislila plan da se ne sastane u polufinalu sa nekim od urajinskih klubova, pod uslovom da i oni prođu dalje.

U konkurenciji su Dnjepar iz Dnjepropetrovska i Dinamo iz Kijeva.

To znači da bi Zenit, ukoliko prođe Sevilju, igrao protiv boljeg iz meča Napoli-Volfzburg. Verovatno će to biti Napoli koji ima veliku prednost iz prvog meča od 4-1.

Međutim, UEFA bi bila potpuno nemoćna ukoliko bi se ruski predstavnik plasirao u finale a tamo stigne i neki od dva ukrajinska kluba.

Još jedna otežavajuća okolnost je što se finalni meč igra u Varšavi, koja je relativno blizu i jednima i drugima, pa nema sumnje bi bilo dosta navijača i sa jedne i sa druge strane, što bi dovelo do uzavrele atmosfere.

UEFA je donela odluka da se ove sezone ne sastaju ruski i ukrajinski klubovi zbog rata, ali ako dođe finalnog meča, evropska kuća fudbala će biti nemoćna.

Iskreno se nadamo da neće biti nikakvih problema i da će pobediti fudbal.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Thursday, 23.04.2015
18:25

Zna se da Napoli igra finale, ne znam cemu briga.

avatar
NIKE
Thursday, 23.04.2015
18:15

Donijet će puške i igrači će izaći u šljemovima, veća je briga šta će biti ako Fabregas postigne gol na Emiratima protiv Arsenala, mislim da će ih Chelsea opet rasuti (naravno ne 6:0, kao na Vengerov ljubilej), ali jedno 2:0 je dovoljno. Azar će opet da pokaže Alexisu kako se postaje najbolji igrač lige kao i na jesen, a Alexis će opet pesnicama udarati našeg Baneta od silne NEMOĆI na terenu. Matić će pojesti Ozila, a Mourinho ismijavati Vengera posle meča (kako je on specijalista za neuspjehe).

avatar
CITY
Thursday, 23.04.2015
17:31

Neverujem da ce Zenit proci Sevilju. Tako da nema potrebe za brigu