Šta će Baloteli poželeti za Božić?

Autor: Miloš Marković
sreda 24.12.2014.
13:31
Izvor: Sportske.net

Praznični period Italijanu ne donosi previše razloga za slavlje. Dok Engleska slavi rođenje Hristovo, Baloteliju preostaje da klekne na kolena i pomoli se.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Da li je Liverpul pogrešio sa Balotelijem?

Nezadovoljavajući rezultati i igre mogu da pomute vid, kao što je to bilo u slučaju Lazara Markovića koji je počeo da se dokazuje navijačima i da ispoljava svoj kvalitet, ali kada je Mario Baloteli u pitanju situacija jeste donekle drugačija.

Italijan je s početka sezone igra, dobijao šansu, vidljiva je bila namera Brendana Rodžersa da igru svog tima oformi oko tamnoputog napadača. Centaršutevi, duboke lopte na Marija, proboji po krilima kako bi se stvorio prostor za Italijana nisu dali očekivanog rezultata, nije bilo ničeg super u vezi sa Mariom.

Plaćen 16 miliona funti, Italijan još uvek nije uspeo da se upiše u strelce u Premijer Ligi, kombinacija povrede i suspenzije zbog rasističke poruke na društvenim mrežama udaljila ga je sa terena još od 8. novembra, kada je odigrao svoj poslednji takmičarski meč.

Vraća se u konkurenciju za meč na Turf Muru protiv Barnlija na 'Boksing dej', dan posle Božića kada se otvaraju pokloni, ipak sam ne bi trebalo da očekuje kutiju sa mašnom.

Tokom Balotelijevog odsustva Brendan Rodžers je donekle adaptirao igru svog tima, promenio formaciju i 'prešaltovao' se na 3-4-3 sa Rahimom Sterlingom kao istaknutim u napadu i brzonogim krilima u podršci.

Napadačka igla po uzoru na onu koju je imao sa Suarezom jednostavno nije po meri Marija Balotelija, kretnja je njegov najveći problem, Rodžers priznaje iskreno da se Italijan ne uklapa u njegov sistem.

„Videli smo da ovakva igra nije po nejgovoj meri. U radu sa Mariom stvorili smo sliku o igraču koji se najbolje snalazi u kaznenom prostoru. Nivo presinga i intenziteta u igri koji pokušavamo da nametnemo mu ne odgovara, nije to njegova igra.“, priznao je menadžer Liverpula.

Rodžers je potvrdio da se Italijan vraća u tim za Barnli, da je dobra stvar što će imati više igrača na raspolaganju za tim, ali je pitanje hoće li zbog Balotelija odustati od formacije koju želi da implementira kao prvu opciju kada je u pitanju igra njegovog tima.

3-4-3 nije nešto privremeno, slučajno.

„Najbolji smo kada igramo agresivno, a taj sistem nam to omogućava. Igru moramo da modifikujemo ove godine, da se prilagodimo donekle izboru igrača, ali ja sam oduvek znao kakvu igru želim da stvorim. Želimo da budemo agresivni na protivničkoj polovini terena, da vršimo visok presing, držimo loptu u nogama i kontrolišemo igru. Tome težimo.“, rekao je Rodžers.

Balotelijev hronični nedostatak discipline u igri, pre svega kada je u pitanju (ne)ujednačeni ritam i tempo rada, ne idu mu u prilog.

Primoran će biti Rodžers da, u kombinaciji sa Lambertom, eventualno uvrsti Italijana u tim za Barnli, naročito ako se zna da Borini nije u konkurenciji, ali indikativno se može protumačiti zaokret u formaciji kao indirektna poruka Mariju Baloteliju.

Jer, Liverpul je njegova poslednja stanica na putu ka uspehu.

Ukoliko proćerda šansu na Enfildu, mislim da je realno reći da će karijera koja je mnogo obećavala biti završena i pre nego što je u stvari i počela. Topi se i marketing aspekt cele priče, imidž lošeg momka se ne prodaje kao nekada.

Da zaključim, Baloteli za Božić, umesto želje, može da klekne, pomoli se za snagu da izdrži. Da izdrži pritisak koji oseća i koji je na njemu uvek ostavljao traga, da se nada da će ga Deda Mraz ovog puta uvrstiti na spisak dobre dece...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Sergio (La Decima)
Wednesday, 24.12.2014
14:50

Totalno nebitan fudbaler.

avatar
Balotelli
Wednesday, 24.12.2014
15:56

dati gol njemcima ga cini vecnim

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Wednesday, 24.12.2014
19:58

Kapa do poda zbog toga, ali on nije ni prosjecan fudbaler.

avatar
Boixos Nois
Wednesday, 24.12.2014
16:25

Tačno! Za mene je on uvijek i bio nikakav fudbaler!