Srpski ''Orlovi'' smenjuju selektora Velsa? Zamena već spremna, i to kakva!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.05.2017.
09:59
Izvor: Sportske.net

Utakmica protiv Srbije u Beogradu mogla bi da bude i poslednja za Krisa Kolmana u ulozi selektora reprezentacije Velsa, prenose ostrvski mediji.

Beta/David Davies/PA via AP
Beta/David Davies/PA via AP

Povezane vesti

Posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva prošle godine, Velšanima su značajno porasli apetit, pa sada sve osim plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiju smatraju velikim neuspehom.

Međutim, stanje u Grupi D posle pet odigranih utakmica iz veoma zabrinjava, pogotovo što u sledećem meču 11. juna gostuju prvoplasiranoj Srbiji u Beogradu.

Podsetimo, Velšani su trenutno na trećem mestu na tabeli, sa četiri boda manje u odnosu na Srbiju i Republiku Irsku, pa je jasno da bi ih eventualni poraz značajno udaljio od plasmana na Mondijal u Rusiji 2018.

Dodatni problem za selektora Krisa Kolmana je to što u Beogrdu neće moći da računa na Gareta Bejla i Nila Tejlora, ali mu to, izgleda, u tamošnjem Savezu ne uzimaju kao alibi za mogući neuspeh u Beogradu.

S tim u vezi, britanski Miror ovih dana prenosi da je budućnost Krisa Kolmana na mestu selektora doveden u ptanje ukoliko ne ostvari dobar rezultat protiv Srbije. Podseća se da on ima ugovor sa tamošnjim Savezom do leta naredne godine, da zarađuje 500.000 funti godišnje, ali se i ističe da Kolman ima i primamljivu ponudu iz Kine, koja bi mogla da dodatno ubrza njegov rastanak sa reprezentacijom Velsa.

Isti izvor već najavljuje i ko bi mogao da ga nasledi na mestu selektora. Navodno, prvi kandidat je proslavljeni fudbaler Mančester Junjteda Rajan Gigs, a u igri je i Kreg Belami, nekadašnji as Liverpula.

Foto: Screenshot/uefa.com
tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Thursday, 04.05.2017
11:37

Kolmen je uzeo reprezentaciju posle samoubistva Gerija Spida i obrnuo je 4 dobre godine, ta ekipa je igrala jedno vreme sa 120% mogućnosti, sada je tome kraj i promena selektora ne bi donela ništa.

avatar
Thursday, 04.05.2017
10:05

A ko ce naseg selektora da smeni? Plasirati na ovaj Mondijal se mozda i hocemo, ali tamo sigurno nista necemo uraditi ako nam taj ostane iako SADA imamo najveci igracki potencijal u poslednjih bezmalo 20 godina!

avatar
nekros77
Thursday, 04.05.2017
13:36

A sta fali Muslinu?!

avatar
nekros77
Thursday, 04.05.2017
22:06

Navedi konkretne argumente..

avatar
Thursday, 04.05.2017
16:36
avatar
Navijač Partizana
Thursday, 04.05.2017
15:03

Muslin po meni radi korektan posao... Bitno da se plasiramo na SP a za dalje ce se videti...