Srpska slavi - Krstajićev Radnik osvojio Kup BiH!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.05.2016.
19:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine ispisali su u sredu najsvetliju stranicu u klupskoj istoriji pošto su u drugoj utakmici finala Kupa BiH razbili Slobodu iz Tuzle i prigrabili trofej.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Radnika i Slobode završena je ubedljivom pobedom kluba iz Bijeljine koji je kao domaćin tukao Tuzlake sa 3:0 (1:0) i tako sa ukupnih 4:1 u dvomeču osvojio prvi trofej u istoriji!

Već u petom minutu revanša u Bijeljini ekipa Slavka Petrovića stigla je do vođstva preko Dušana Hodžića što je u mnogome odredilo dalji tok susreta.

Radnik je u prvom poluvremenu bio bolji od očajne Slobode, s tim što se ne može reći da su mnogobrojni ljubitelji fudbala mogli da uživaju u kvalitetnoj igri.

Na poluvreme se otišlo sa prednošću domaćih od 1:0, a trener Slobode Husref Musemić isključen je zbog prigovora u 53. minutu što je potpuno poremetilo gostujući sastav.

Do kraja utakmice Radnik golovima Memiševića postavlja konačnih 3:0 čime klub koji sa predsedničkog mesta vodi bivši reprezentativac Srbije Mladen Krstajić stiže do prvog trofeja u svojoj istoriji.

Recimo samo da je Radnik u Kupu Republike Srpske tri puta slavio do sada, ali je ovde reč o takmičenju na nivou Bosne i Hercegovine, pa svakako današnji uspeh kluba iz Bijeljine ne može da se uporedi ni sa jednim do sada.

Radnik je trijumfom nad Slobodom u finalu Kupa obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope što deluje neverovatno ako se uzme u obzir da se ekipa prošle sezone borila za opstanak.

Sa druge strane, Sloboda je ostala bez trofeja u tekućoj sezoni jer je u Premijer ligi BiH titulu osvojio Zrinjski, a Radnik je Tuzlake danas ostavio bez pehara u Kupu. Spomenimo i frapantan podatak da su fudbaleri Slobode do sada sedam puta igrali u finalu Kupa ali nikada nisu osvojili trofej!

Prvo finale Kupa Maršala Tita Sloboda je izgubila 1971. godine od Crvene zvezde, a potom je bila poražena strana u finalima 1995, 1996, 2000, 2008, 2009 i 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Wednesday, 18.05.2016
23:25

Bravo za Radnik, zivjela Republika Srpska moja voljena!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 18.05.2016
20:38

Bravo za Mladena i za Radnik! Svaka čast!

avatar
GrobarBN
Wednesday, 18.05.2016
20:06

Za koga da navijam ako Radnik izvuce Partizan u kvalifikacijama za LE ? Dileme nema - VOLIM GA KO OKA DVA.....

avatar
čerčil Brod
Wednesday, 18.05.2016
19:58

Skockan semafor :-) jos da travu dovedu u red (da to bude na nekom evropskom nivou) , a nakon toga neke vece investicije (uredjenje tribina,prostorija) . Mada je parking prostor obavezan jer skoro ne postoji (niko nije ocekivao da ce po nekoliko hiljada ljudi dolaziti na utakmice :-) )

avatar
čerčil Brod
Wednesday, 18.05.2016
19:55

Bravo kupusari!!!! I sam sam bio igrač Radnika (mladje kategorije) devedesetih godina.