Srna se vratio među "Vatrene" i otkrio očevu poslednju želju

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.06.2016.
18:40
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Darijo Srna danas se put pojavio pred novinarima nakon smrti oca i rekao da ga protiv Češke očekuje najemotivnija utakmica u karijeri.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Darijo Srna je posle utakmice protiv Turske na početku Evropskog prvenstva saznao da mu je umro otac i odmah je napustio reprezentaciju kako bi prusustvovao sahrani.

"Ovo je jako težak trenutak za mene i moju porodicu. Ja sam, mađutim, spreman. Svi znaju koja je bila želja mog oca, da se vratim i igram za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Srna dan uoči utakmice protiv Češke na Evropskom prvenstvu, prenela je agencija HINA.

On je, po povratku u Francusku, izašao pred novinare i zahvalio se svima koji su poslednjih dana bili uz njega i njegovu porodicu.

"Posebno želim da se zahvalim saigračima koji su bili uz mene, hvala čelnicima Fudbalskog saveza Hrvatske, ali i navijačima na brojnim porukama podrške", rekao je Srna.

On je istakao da je njegov otac sve što je imao uložio u njega i njegovu karijeru.

"Da nije bilo njega ne bi bilo ni mene. On je bio najsrećniji kada sam na terenu i kada igram u dresu hrvatske reprezentacije", naveo je Srna.

Kapiten Hrvatske i ukrajinskog Šahtjora osvrnuo se i na sutrašnjeg protivnika.

"Češka je disciplininovana i taktički dobro potkovana ekipa, očekuje nas teška utakmica. Ovde nema favorita, ali isto tako verujem u svoj tim", dodao je.

Posebno je istakao Tomaša Rosickog.

"Rosicki je njihov Luka Modrić. Imaju jako dobar kontranapad u koji izlaze sa četiri-pet igrača. Imaju i opasna krila, čeka nas teška utakmica, ali ako ponovimo igru kao iz utakmice protiv Turske možemo se nadati dobrom rezultatu", rakao je Srna.

Srna je naveo da Hrvatska na papiru imam ekipu bolju od one iz 1998. godine koja je osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.

"Ali, to ne znači da ćemo uzeti medalju. Imamo dobru ekipu, dobrog trenera i stručni štab, odlične navijače i nadam se da ćemo ostaviti srce na terenu i učiniti ponosnim hrvatske navijače", poručio je kapiten reprentacije Hrvatske.

Hrvatska je u prvom kolu Grupe D pobedila Tursku sa 1:0, a u drugom kolu igra protiv Češke, koja je istim rezltatom izgubila od Španije.

Utakmica između Hrvatske i Češke igra se sutra u Sent Etjenu od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 16.06.2016
21:29

Postovanje Dario...

avatar
Делија_момак
Thursday, 16.06.2016
19:01

Велико поштовање за Срну. Сјајан човек и спортиста.