Srbinu zadatak da vrati Saragosu u Primeru!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.11.2014.
11:14
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler Partizana Ranko Popović (47) imenovan je za novog trenera španske Saragose. Srbin rođen u Peći imaće zadatak da vrati tim sa "La Romarede" u elitno fudbalsko društvo.

realzaragoza.com
realzaragoza.com

Povezane vesti

Španska Saragosa otpustila je trenera Viktora Munjoza nakon serije loših rezultata a na njegovo mesto u utorak popodne postavljen je bivši fudbaler Partizana Ranko Popović.

Srbin rođen u Peći karijeru je gradio u ekipi Budućnosti iz rodnog grada a potom je četiri godine bio član crno-bele porodice.

Nakon četvorogodišnjeg angažmana u Partizanu tokom kojeg je sezonu proveo na pozajmici u Leotaru, Popović karijeru nastavlja u subotičkom Spartaku a od 1994. godine odlazi u inostranstvo gde igra za Etnikos (Grčka), Almeriju (Španija) i Štrum Grac (Austrija).

Trenersku karijeru počeo je kao asistent u Šturmu a prvi angažman kao šef stručnog štaba dobija u subotičkom Spartaku 2007. godine. Od 2009. godine radio je u četiri japanska kluba a od juče je zvanično novi trener Saragose.

"Ponosan sam što sam dobio priliku, ali i veliku obavezu da se borim za boje ovog tima" rekao je Popović na promociji održanoj na "La Romaredi".

Satagosa se trenutno nalazi na osmoj poziciji u španskoj Segundi sa devet bodova zaostatka za vodećim Las Palmasom.

Ranko Popović debitovaće na klupi ovog poznatog španskog tima u nedelju kada na "La Romaredu" stiže petoplasirana Ponferadina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke