Srbin spašava švajcarski Tun

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.04.2017.
20:22
Izvor: Sportske.net

Sprski intenacionalac Dejan Sorgić postigao je pobedonsoni gol u trijumfu Tuna nad Sent Galenom.

screenshot - Twitter.com
screenshot - Twitter.com

Povezane vesti

Fudbaleri Tuna slavili su na gostivanju ekipi Sent Galena u 29. kolu švajcarske Super lige sa 1:2 (0:0).

Svi golovi pali su u drugom poluvremenu, najpre je Nikolas Burgi načeo mrežu domaćina sa bele tačke u 50. minutu, a samo dva minuta kasnije u strelce za ekipu Tuna se upisao i srpski internacionalac Dejan Sorgić.

On se najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćina nakon kornera sa desne strane, odlično je skočio i matirao golmana Sent Galena za 0:2.


Sorgic Dejan Goal HD - FC St. Gallen 0-2 FC... by amgad-gogo

Ispostavilo se da je taj gol doneo i tri vredna boda ekipi Tuna, kako je domaćin do kraja uspeo samo da ublaži poraz preko bivšeg napadača Liona Janisa Tafera.

Ovo je ujedno bio i 12. gol srpskog internacionalca u švajcarskom šampionatu ove sezone, te se nalazi na deobi petog mesta liste najboljih strelaca lige, sa još trojicom kolega, među kojima je i napadač Bazela i austrijski reprezentativac Mark Janko.

Tun je tako pobegao na sedam bodova prednosti poslednjeplasiranom Vadužu, te su na dobrom putu da izbore opstanak u elitnom rangu, do kraja šampionata ostalo je još sedam kola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se tiče Sorgića, on je čitavu svoju karijeru proveo u Švajcarskoj. Počeo je u Lucernu 2008. godine, da bi pet godina kasnije prešao u Šafhauzen. Nakon godinu dana ponovo je promenio sredinu i prešao u Krijens, da bi od ovog leta postao igrač Tuna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke