Srbin razbio Kaizerslautern!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.03.2016.
13:13
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Nikola Đurđić odigrao je fantastičan meč u okviru 27. kola nemačke Cvajte pošto je u pobedi Fortune postigao gol i asistirao kod još dva koje je njegov tim postigao u susretu sa Kaizerslauternom.

f95.de
f95.de

Povezane vesti

Srpski fudbaler Nikola Đurđić postigao je svoj drugi gol u dresu Fortune u prolećnom delu nemačke Cvajte, a učestvovao je u akcijama kod još dva pogotka, pošto je ekipa iz Dizeldorfa pobedila Kajzerslautern sa 4:3. Meč 27. kola je igran pred 25.000 gledalaca na "ESPRIT areni", a Fortuna je tako pobegla iz opasne zone, pošto sada zauzima 15. poziciju.

Ovim trijumfom ekipa iz Dizeldorfa je prekinula niz od četiri poraza, a stigla je do druge pobede u prolećnom delu šampionata. Interesantno je da je i u prvom slavlju, protiv Frajburga, Đurđić bio strelac.

Fortuna je već u prvom minutu došla do vođstva golom Haralabosa Mavraisa, pošto je golman Kajzerslauterna Zlatan Alomerović vrhovima prstiju uspeo da odbije loptu posle snažnog udarca glavom Đurđića.

Sedam minuta kasnije Marsel Gaus izjednačuje na 1:1, a novu prednost Dizeldorfu donosi Oliver Fink u 39. minutu.

U 43. minutu u kontranapadu, Đurđić je na asistenciju Lukasa Šmica uspeo da sa preko 30 metara plasira loptu pored istrčalog Alomerovića i da odvede Fortunu na odmor sa dva gola prednosti.

U nastavku se umalo desio potpuni preokret, pošto su gosti u samo šest minuta stigli do izjednačenja kada su strelci bili Madlung (autogol) i Cimer. Zlata vredan trijumf ekipi iz Dizeldorfa u 70. minutu donosi Kerem Demirbaj, kome je loptu na desetak metara od gola spustio upravo Đurđić.

Treba reći i to da je Nikoli Đurđiću, pri rezultatu 1:1 poništen potpuno regularan pogodak usled greške pomoćnog arbitra koji je signalizirao nepostojeći ofsajd.

Nikola Đurđić je još jednom odigrao na visokom nivou. Konstantno je predstavljao opasnost po gol Kajzerslauterna i vrlo dobro je sarađivao sa saigračima u napadu, pokazavši da se nalazi u izvanrednoj formi.

Srpski centarfor je u Dizeldorf stigao pre mesec i po dana kao pozajmljen igrač Augzburga. Prvi deo sezone je proveo u Malmeu, gde je postigao šest golova uz sedam asistencija i sa kojim je nastupao u Ligi šampiona.

Đurđića i njegove saigrače naredna utakmica čeka 2. aprila kada će gostovati Arminiji u Bilefeldu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Sunday, 20.03.2016
17:31

Neka neko javi Radovanu Curcicu da Nikola Djurdjic ima srpski pasos!!!

avatar
violafan
Sunday, 20.03.2016
15:00

I dalje kvalitet za reprezentaciju, nikad nije prestao biti. Jedini srpski napadac koji moze trcati, svi ostali su sidrasi.

avatar
Sunday, 20.03.2016
14:22

Stasao za reprezentaciju.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Sunday, 20.03.2016
14:20

Neka neko javi Radovanu Curcicu da Nikola Djurdjic ima srpski pasos!!! Jos cu navijati da se Sinisa Mihajlovic vrati da vodi nasu reprezentaciju!