Srbijo, budi ponosna, ovo je najbolji čovek koga je Murinjo trenirao!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.09.2017.
10:03
Izvor: Sportske.net

Mnogi će se šokirati, ali je vrlo realno objašnjeno i nema veze samo sa igračkim kvalitetima!

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Murinjo je uvek trenirao velike klubove u poslednoj deceniji, u stvari posle uspeha u Portu.

"Uspeo sam da niotkuda stignem do velikih klubova, ali sam ih uvek nalazio u istoj situaciji. Dođeš na klupu velikog kluba, ali nekako su uvek bili u nevolji"
, tvrdi Murinjo.

"U ostalim klubovima u toku je bila evolucija, ovde u Junajtedu kao da je sve bilo zaustavljeno u vremenu. Kad kažem 'klub', ne mislim na ekipi, mislim na sve što okružuje tim i tu sam zatekao veliku nevolju", rekao je "Posebni".

Svuda je osvajao trofeje, čak je jedini čovek koga je Real hteo da zadrži posle neuspešne sezone, ali je rešio da se vrati u Čelsi.

"Dobio sam otkaz u Čelsiju, jedini put u karijeri mi se to desilo u klubu koji sam vodio dva puta, ali ne pre nego što sam osvojio trofeje", podsetio je na svoju duplu odiseju među "Plavcima".

A onda nešto zbog čega će jedan Srbin ući u istoriju.

"Najbolji igrač koga sam trenirao? Nemanja Matić, on kod mene ima posebno mesto, nikada nisam sreo boljeg lika u karijeri", kaže Murinjo koji je doveo ovog leta Matića iz Čelsija u Junajted.

"Sećate se one situacije kada sam ga uveo sa klupe, pa ga izveo posle dvadesetak minuta? Mediji su želeli krv, priču, naslove. Bio je veoma tužan. I meni je bilo neprijatno, to sam uradio dva puta u karijeri"
, objasnio je Murinjo.

"Ali narednog dana mi je prišao, i rekao da nije srećanm ali da je to njegova greška. Rekao mi je da je razumeo, da zna kako je loše igrao. Hajde da nastavimo, i tu je postao moj čovek za ceo život, uvek će imati posebno mesto",
otvorio se Murinjo u današnjoj izjavi.

Svi smo znali kakav je čovek Nemanja Matić, sada zna i ceo svet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Sunday, 10.09.2017
13:45

Sad da je Real bio u krizi kad ga je uzeo, nije. I to mu je najgori posao u karijeri. Ostalo sve je uradio kako treba, koliko god ga ja ne volio jer mu je uvijek kriv neko drugi, Murinjo je veliki trener i to se ne moze osporiti.

avatar
Brazilero11
Monday, 11.09.2017
04:25

Pa realno jeste bio u krizi, doveli Kaku, Ronalda, Benzemu, Alonsa a osvojili cini mi se samo kup Kralja i to jedva, ispali u 1/8 LS, titula otisla u Barselonu, jeste i on popio petardu ali je osvojio ligu i maltene postepeno srusio Barselonu.

avatar
Маркус19
Sunday, 10.09.2017
12:44

Лукакуу свака част, али за мене је највеће појачање Немања. Велики борац, велики чогек!!

avatar
Los Merengues
Sunday, 10.09.2017
11:51

Bravo Murinjo, svaka čast na iskrenosti. Matić jeste jedan od naših najboljih igrača u istoriji i pre svega vidi se da je veliki čovek.

avatar
fudbalista
Monday, 11.09.2017
11:58

Hm... pa sad da li je bio iskren ili ne to je pitanje, ne zbog tog sto je Matica proglasio najboljim igracem kojeg je trenirao nego zbog ovog navodnog razloga zbog kojeg ga je na toj utakmici uveo u igru pa izveo posle 15 min... on kaze da mu je Matic prisao i rekao da je on sam kriv i da je igrao lose,a pre neki dan sam citao izjavu Matica koji kaze da je od Murinja dobio obrazlozenje da je bio zrtva taktike na tom mecu. Cini mi se da Murinjo uvek prica ono sto bi drugi voleli da cuju, vise zbog sebe nego da bi nekog drugog pohvalio i sa druge strane kada mu ne ide uvek mu je neko drugi kriv igraci,sudije, drugi treneri itd.

avatar
The KING(visionary)
Sunday, 10.09.2017
11:43

Izliv jeftine patetike....

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 10.09.2017
15:16

Ne, nego izliv krvi u mozak (ako ga imas)

avatar
Amar Zornic
Sunday, 10.09.2017
10:56

Nas general na sredini terena koji ce hrabro patrolirati Rusijom sledeceg leta

avatar
Juventino SS
Sunday, 10.09.2017
10:35

Svaka čast, ovakve vesti volim da pročitam.

avatar
Milos Bogdanovic
Sunday, 10.09.2017
10:15

Kontao sam da je mislio na Dekija Stankovica

avatar
NikkiCFC
Sunday, 10.09.2017
18:00

Pa realno Matic nema ni 20% karijere zasad jednog Stankovica.

avatar
Senko Zilha Rožajac
Sunday, 10.09.2017
10:14

Veliki covek je Nemanja.