Srbiji ne valja Miha...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.10.2014.
09:52
Izvor: Sportske.net

Objasnili smo vam pre nešto manje od godinu dana, Siniša Mihajlović, takav kakav jeste je najbolje rešenje za selektora Srbije. Nismo ga zadržali, profitirala je Sampdorija. A mi ćemo se opet češati po glavi jer ne zaboravite da smo najpametniji, a svi os

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Ljajić, Matić, tvrdoglavost prema novinarima, o tome može da se raspravlja, ali bivši srpski selektor je izvršio smenu generacija koja je kasnila dve godine, oslobodio se zaslužnih građana, uveo u tim nove igrače.

Nismo otišli na Mondijal, realno je Belgija bila prejaka, izgubili smo trku sa vremenom protiv Hrvata. Sada, možemo da gledamo to kroz stvari koje nemaju nikakve veze sa fudbalom, ali naše komšije su dočekale te kvalifikacije uigrane i sa Bilićevim timom koji je Štimac uspeo da pokvari, ali ne u dovoljnoj meri da ne zauzmu drugo mesto.

No, ovo je priča o Mihajloviću, napustio je Srbiju, preuzeo Sampdoriju koja je bila poslednja na tabeli i za nekoliko meseci je doveo do opstanka.

Bio je kandidat za klupu Juventusa, sada ga želi Inter, to nije slučajno. Sad, opet mi Srbi možemo da kažemo da svi greše, jedino smo mi pametni, takva razmišljanja uvek nam se obiju o glavu.

Mihajlović je ove godine neporažen sa Sampdorijom u Seriji A, treći je na tabeli, odoleo je Romi, dobio najvažniju utakmicu sezone, "Derbi Lanterne" protiv Đenove, a gradskog rivala je savladao i proletos. Sve to sa timom koji i nije nešto pojačan, makar ne kako je srpski trener očekivao.

Mihajlovića sada čeka utakmica sa Interom, ako ostane neporažen što nije nemoguće, biće u prilici da već narednog vikenda izjednači rekord svog nekadašnjeg "mentora" Vujadina Boškova koji je 10 mečeva ostao bez poraza početkom devedesetih. Tada je Samp osvojila titulu, sada neće, ali bi Mihajlović sa prosečnim timom mogao da se bori za Evropu, ili čak treće mesto.

Zbog čega kažemo da je tim prosečan?

Većina ovih igrača su bila u ekipi i prošle jeseni kada nisu mogli da pobede nikoga i kada su im predviđali ispadanje iz lige. Srbin nema čarobni štapić već ih je naterao da veruju u sebe i kako kaže najbolji igrač, Manolo Gabijadini, preneo je svoj borbeni duh na ekipu.

U Italiji, koja je izgubila nekadašnju atraktivnost, ali je i dalje među najjačih pet liga u Evropi to se ceni najviše, a uporedite Srbiju u poslednjim mečevima Mihinog mandata i posle njegovog odlaska, shvatićete o čemu pričamo.

On je odbio da razgovara o Interu, prošlog maja mu se jedna velika klupa izjalovila, videćemo šta će biti sada, ali sigurno da neće do kraja sezone napuštati Đenovu.

Ali, kako rekosmo, svi greše, jedino smo mi Srbi pametni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke