Srbi rešetali u Kazahstanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.04.2015.
15:46
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalci koji nastupaju u kazahstanskoj Premijer ligi bili su golgeterski raspoloženi u subotu. U okviru 9. kola čak četvorica srpskih fudbalera među kojima Nemanja Maksimović i Đorđe Despotović uspeli su da se upišu u strelce.

fca.kz
fca.kz

Povezane vesti

Aktuelni šampion Kazahstana doživeo je u subotu drugi poraz od početka nove sezone a srpski internacionalac Nemanja Maksimović još jednom je bio strelac za svoj novi klub.

Astana je danas poražena na gostovanju Kaisaru rezultatom 2:1 (1:0) pa pogodak koji je srpski internacionalac Nemanja Maksimović postigao u 69. minutu na kraju nije doneo barem bod šampionu Kazahstana.

Domaćin je poveo već u devetom minutu preko Muldarova a minimalna prednost Kaisara bila je na snazi sve do 69. minuta kada je Maksimović poravnao na 1:1.

Srpski internacionalac najbolje se snašao u šesnaestercu nakon centaršuta sa desne strane pa je rezantnim udarcem zatresao protivničku mrežu i poravnao rezultat.

Prava je šteta što Maksimović ovim golom nije doneo makar jedan bod svojoj ekipi a za to se postarao Moldakaraev koji je u 77. minutu postigao pobedonosni gol za Kaisar.

Nemanji Maksimoviću ovo je bio četvrti gol na devet odigranih utakmica u dresu Astane.

Sjajne partije prvotimca Astane mogu da raduju selektora mlade reprezentacije Srbije Mladena Dodića koji svakako ima u vidu Maksimovića kada je predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj u pitanju.

Dodajmo i to da su i ostali srpski internacionalci koji nastupaju u Kazahstanu u subotu imali sjajan dan pošto su pored Nemanje Maksimovića golove postigli još Aleksandar Simčević (Ordabaši), Žarko Marković (Kairat) i Đorđe Despotović (Žetsu).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rile
Sunday, 26.04.2015
15:15

zato sto je dobio ugovor iz snova,zbog toga se odlucio da tamo ode. Za dve godine obezbedio se za ceo zivot

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 25.04.2015
16:01

Meni stvarno nije jasno kako je ovaj Maksimović završio u Kazahstanu!?Gledajući ga u reprezentaciji do 19 godina, prošlog i pretprošlog leta, stekao sam utisak da je momak sasvim fin prospekt - dobra tehnika, visok, stabilan na nogama, nije trom, dobar pregled igre, kapiten tima...