Srbi doneli Slovanu trofej u Kupu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 01.05.2017.
18:20
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Slovana vratili su trofej namenjen osvajaču Kupa u Bratislavu posle četiri godine pauze, a junaci današnjeg finala bili su srpski internacionalci iz redova slovačkog kluba.

skslovan.com
skslovan.com

Povezane vesti

Trofej namenjen osvajaču slovačkog nacionalnog kupa završio je po devetnaesti put u vitrinama Slovana iz Bratislave, koji je u današnjem finalu savladao savladao ekipu Skalice.

Klub za koji nastupa nekoliko srpskih internacionalaca i igrača koji su dobro poznati srpskim ljubiteljima fudbala slavio je sa 3:0 (1:0) i tako osvojio devetnaesti trofej kupa Slovačke.

Valja reći da su upravo srpski internacionalci bili najzaslužniji za današnji uspeh Slovana jer su Milan Rundić i Aleksandar Čavrić postigli prva dva gola, a tačku na pobedu stavio je Sejduba Suma, momak koji je u nekoliko navrata bio na meti Partizana.

Slovan iz Bratislave je poslednji trofej u kupu osvojio u sezoni 2012/2013 kada je u finalu savladao Žilinu sa 2:0, a nakon toga je dva puta gubio u finalu.

Pored Aleksandra Čavrića i Milana Rundića u današnjem finalu nastupio je i Boris Sekulić, dok je Uroš Damnjanović propustio utakmicu, baš kao i crnogorski internacionalac Vukan Savićević.

Ekipu Slovana sa klupe predvodi Užičanin Ivan Vukomanović, a u stručnom štabu kluba iz Bratislave nalazi se još nekoliko srpskih trenera koji pomažu bivšem fudbaleru Slobode, Obilića i Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke