Spremite se za nove bombe - 11 veličansvetnih koji će postati zvezde posle EP!

Autor: Milovan Longinov
petak 10.06.2016.
14:20
Izvor: Sportske.net

Danas startuje Evropsko prvenstvo, a kao i uvek, ako igrač eksplodira na ovako velikoj smotri, cena mu skoči makar za duplo, a na vrata pokucaju oni najveći.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

EP u Francuskoj će po mnogo čemu biti posebno, najpre zbog činjenice je ovo prvi turnir sa 24 selekcije, kao i zbog toga što je ovo poslednji turnir koji će se održati u samo jednoj zemlji.

Očekuje se da ponovo eksplodiraju mnogi mladi igrači, kao i oni koji igraju u manjim klubovima, a nalaze se na meti većih i upravo bi nastupi na EP mogli da im odrede dalju karijeru.

Ako prelistamo malo stranice, u poslednjih nekoliko godina, nakon EP i SP, usledili su veliki transferi, posle SP 2010 zvezde su bile Mesut Ozil, Sami Kedira i Anhel Di Marija koji su završili u Real Madridu. Posle EP 2012 velike transfere ostvarili su Đordi Alba (Barselona) i Luka Modrić (Real Madrid), a nakon SP 2014, najveća bomba bili su Hames Rodrigez i Kejlor Navas (Real Madrid).

U našem izboru nalazi se trojica Portugala - Rafael Gerero, Andre Gones i Žoao Mario, najpre zbog svog kvaliteta, ali i činjenice da se zna da konce u reprezentacija Portugala kada su transferi u pitanju vuče ''super agent'' Žorž Mendes.

Ovo je lista igrača od kojih se očekuje da na ovom EP odigraju zapaženu ulogu, a potom ostvare transfer u veći klub:

1. Alvaro Morata (Juventus, 23 godine)


Napadač Juventusa gotovo sigurno će napustiti italijanski klub. Real Madrid može da ga vrati za 30 miliona, što će se najverovatnije i desiti, a potom da ga preproda u Čelsi, Mančester junajted ili Liverpul za sumu između 50 i 60 miliona.

2. Andre Gomes (Valensija, 22 godine)

Portugalac je eksplodirao u dresu Valensije i zaslužio je mesto startera u nacionalnom timu. On se nalazi na meti Mančester junajteda i trenutno je najbliži Old Trafordu. Ne treba zaboraviti da on i Žoze Murinjo imaju istog agenta, Žorža Mendeša.

3. Liroj Sane (Šalke, 20 godina)


Sjajni Nemac blista u dresu Šalkea, a njegova tržišna vrednost već sada se procenjuje negde između 40 i 50 miliona evra. Nalazi se na radaru Barselone, koja je pokazala najveće interesovanje, ali tu je i Real Madrid. Ukoliko iskoristi odsustvo Marka Rojsa i slabu formu Marija Gece u protekloj sezoni, mogao bi da odigra značajnu ulogu na EP i samim tim pronađe put do većeg kluba.

Germany Soccer Bundesliga

4. Rikardo Rodrigez (Volfsburg, 23 godine)


Real Madrid je već sada spreman da ponudi ''vukovima'' 30 miliona evra i dovede adekvatnu konkurenciju Marselu. Odlični Švajcarac je na ceni i pre ovog prvenstva, a ukoliko se pokaže, neminovan je odlazak u veći klub.

5. Pjotr Zjelinski (22 godine, Empoli)

Kažu da će biti jedan od najboljih veznih igrača u Evropi. Zimus je bio na pragu prelaska u Liverpul, ali se kasnije sve izjalovilo. Klop ga i dalje želi u svom timu, ali u trci je uporan i Napoli. Biće organizato igre Poljaka koji imaju sjajan tim i mogli bi da budu potencijalno iznenađenje, a samim tim bi i mladi igrači prokrčili put ka eliti.

Italy Soccer Serie A

6. Žoao Mario (23 godine, Sporting Lisabon)


Prema ocenama, on je pored napadača Benfike Žonasa, ove sezone ostavio najjači utisak u portugalskom prvenstvu. Zadužio je dres sa brojem 10 u nacionalnom timu, što svakako nije mala stvar. Igra na poziciji ofanzivnog veznog, a može i kao bočni vezni. Njegov otac i agent tvrdi da je jedini istinski naslednik Andresa Inijeste. Ovo EP je šansa da pokaže da li je to realnost, ili mu njegov otac samo podiže cenu.
Do sada su interesovanje za njega pokazali Čelsi, Mančester junajted i Liverpul.

7. Šime Vrsaljko (Sasuolo, 24 godine)

Hrvatski reprezentativac važi za jednog od najboljih bekova u Seriji A. Može da igra podjednako dobro i na levom i na desnom beku, a interesovanje za njega pokazali su brojni italijanski klubovi - Napoli, Inter, Roma, a pominjao se čak i Bajern Minhen. Ukoliko odigra dobro na ovom šampionatu, nema sumnje da Sasuolo neće imati nikakve šanse da ga zadrži.

8. Tibo Kurtoa (Čelsi, 24 godine)

Istina, Kurtoa je već godinama u samom vrhu svetskog fudbala, međutim EP dolazi u pravom trenutku po njega. Naime, spekulisalo se da je u protekloj sezoni bio daleko ispod svog nivoa, da je Čelsi spreman da ga proda, a ni sam Kurtoa nije bio siguran da li želi da ostane. Šampionat u Francuskoj je prava prilika da Kurtoa pokaže svoju klasu, a onda ćemo videti da li će se Čelsi predomisliti ili će to iskoristiti neki drugi evropski klub.

kurtoa ivanovic

9. Džon Stouns (Everton, 22 godine)


I da ne odigra ni minut na EP, ovaj momak će ovog leta preći u veći klub i to za velike pare. Ipak, ukoliko zauzme mesto pored Smolinga i Kejhila i odigra na svom nivou, Everton će trljati ruke i podići cenu i preko 60 miliona koliko trenutno traži. Gotovo da nema tog engleskog velikana koji ga ne želi u svom timu, a najveću bitku vodiće Mančester siti i Mančester junajted, a svoju šansu čekaće i Čelsi koji ga juri već godinu dana, doduše, mnogo više dok je na klupi bio Žoze Murinjo. Barselona mu je već ponudila 5,5 miliona godišnje, ali je on odlučio da sačeka poziv Pepa Gvardiole.

10. Rafael Gerero (Lorijen, 22 godine)

Levi bek francuskog Lorijena već sada je u notesu Jirgena Klopa, Luisa Enrikea i Zinedina Zidana. U nacionalnom timu je izbacio Fabija Koentraoao iz prve postave, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Po levom boku u dresu Portugala delaće u tandemu sa Andreom Gomesom, tako da će biti zanimljivo pratiti ovaj tandem koji juri veliki transfer ovog leta.

11. Arkadijuš Milik (Ajaks, 22 godine)

Pravi napadač, ''devetka'', golgeter i od njega očekujemo da će uraditi mnogo na ovom takmičenju u tandemu sa Levandovskim. Sa 18 godina debitovao je za nacionalni tim i do sada je na 24 utakmice postigao 10 golova. Rešeta i u dresu Ajaksa pošto je u protekloj sezoni na 31 meču postigao 21 pogodak. On se nedavno povezivao sa Lesterom i Liverpulom, ali to su bile samo glasine, bez konkretnih ponuda, koje se sigurno očekuju posle EP.

EURO 2016

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Andrea Pirlo
Friday, 10.06.2016
19:41

Gde je ovde Dele Ali.

avatar
INTERnacionalist
Friday, 10.06.2016
18:31

..Brozovoca nidje :D

avatar
dzedaj vitez
Friday, 10.06.2016
17:34

Zjelinski je odlican a vrlo je mlad. Voleo bih da ga vidim u Liverpulu.

avatar
Friday, 10.06.2016
16:53
avatar
Stefan Stojkovski_fb
Friday, 10.06.2016
16:25

Morata ostaje u Juventus !

avatar
lamps8
Friday, 10.06.2016
15:39

milik fudbaler za lester

avatar
Ramo Mahalbasic
Friday, 10.06.2016
15:23

Calhanoglu samo ako bude slobodnjaka za Turke..:D

avatar
_MajorLazer
Friday, 10.06.2016
15:11

Kurtoa, Morata i Rodrigez su vec provjereni igraci moglo bi se reci ;)

avatar
Raúl González
Friday, 10.06.2016
14:55

Još Carrasco, Silva, Çalhanoglou..

avatar
RadovanRD
Friday, 10.06.2016
14:31

Mogli biste nakon EP-a da ponovite ovaj tekst i napisete koliko ste igraca pogodili?