Sprema se rasprodaja u Šalkeu, ko će prvi do nemačkih bisera?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 07.12.2016.
19:40
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub iz Gelzekirehna je u usponu forme, ali to im neće pomoći da zadrže neke od najboljih igrača.

screenshot: Youtube.com
screenshot: Youtube.com

Povezane vesti

Od kako je Kristijan Hajdel postavljen za generalnog menadžera tima sa "Veltins Arene", klub pokušava da prodajom igrača vrati finansijsku stabilnost.

U minulom prelaznom roku su profilitirali nekih 20 miliona evra, ali to po svemu sudeći nije dovoljno.

Najviše novca zarađeno je od prodaje Sanea (50 miliona evra - Mančester siti), najviše je potrošeno na Brila Emboloa (22,5 miliona evra - Bazel), ali je Švajcarac povređen i pitanje je da li će se vratiti do kraj sezone.

Novac je hitno potreban klubu, ideja je da se od prodaje igrača zaradi i za kupovinu Nabila Bentaleba iz Totenhema, koji igra na pozajmici u Gelzenkirhenu i već se učvrstio kao jedan od najstandardnijih.

Za njega će biti potrebno 17 miliona evropskih novčanica, toliko je dogovoreno sa Sparsima, a u klubu žele da produže i saradnju sa Seadom Kolašincem, koga bi mogli da izgube bez ikakve zarade kako mu ugovor ističe na kraju sezone. Problem je što ni za produžetak saradnje sa Bosancem navodno nemaju novca.

Keš za sve potrepštine bi mogao da stigne od prodaje dvojice možda i najtalentovanijih igrača u klubu.

Naime, Maks Mejer i Leon Gorecka imaju ugovore sa klubom do 2018. godine, te je vrlo moguće da će uprava Šalkea na čelu sa generalnim menadžerom Hajdelom pokušati da ih dobro unovči.

Max Meyer Mejer

Zainteresovanih strana itekako ima, za Mejera su otvoreno interesovanje pokazali Totenhem i Liverpul, a poznato je da je i aktuelni strateg Mančester sitija Pep Gvardiola svojevremeno izjavio za pomenuti dvojac da su "budućnost nemačkog fudbala".

Dakle, Mejer i Gorecka bi mogli da završe na "Ostrvu", a Šalke bi od njihove prodaje doveo Bentaleba za stalno, produžio ugovor sa Kolašincecm i verovatno stekao finansijsku stabilnost na neko vreme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
damjan89
Sunday, 11.12.2016
22:15

Gorecka mozda najbolji mladi box to box vezni igrac, tipa kao Emre Can...Vredi on dosta, zele ga i italijani i spanci...

avatar
Wednesday, 07.12.2016
20:44

Premijerligasi, o'ladite malo, niste vi jedini klubovi na svetu, ima i drugih kod kojih bi se ti klinci odlicno uklopili, a mozda ce i moci da ih priuste...

avatar
Al(a)din
Wednesday, 07.12.2016
21:16

Retko koji se klinac uklopio u drugoj zemlji

avatar
Thursday, 08.12.2016
00:23

Nisi mogao da napises komentar opstijeg karaktera, bas generalizujes, ali plus za trud i ideju, siguran sam da si u pravu na nekom nivou, za neke znam i sam:-D

avatar
Wednesday, 07.12.2016
23:00

Ma njima je lepo da pokupuju sve sot im se svidi, bez ideje kako ce to uklopiti, a i njihove novine bi najvise da uzimaju para, zato ima najvise spekulacija. Zato su im i klubovi slabi jer samo gomilaju bezidejno. Ko na pesu kad pravis tim kako ti se svidi, po imenima i ocenama.