Spektakl u Turskoj - Lisabonski "Orlovi" igrali prvih 45 minuta, istanbulski drugih!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.11.2016.
20:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Benfike su gostovali ekipi Bešiktaša u okviru petog kola grupne faze Lige Šampiona, na kraju nije bilo pobednika.

Beta/AP Photo/STR
Beta/AP Photo/STR

Povezane vesti

Izabranici Ruija Vitorije nisu uspeli da overe plasman u narednu fazu takmičenja, kako su ispustili prednost od tri gola koju su imali nakon prvog poluvremena, domaći su uspeli da poravnaju golom Abubakara u smiraj susreta. Na kraju 3:3 (0:3), fenomenalan meč je viđen na "Vodafon Areni".

Delovalo je da je manje-više gotovo nakon prvog poluvremena, gosti su u periodu od 10. do 31. minuta postigli tri pogotka.

Najpre je strelac bio talentovani Gonsalo Guedeš. Salvio je odlično prošao kroz sredinu, proturio loptu do svog napadača, koji je odlično obišao golmana domaćih i pogodio nebranjenu mrežu.

Samo 15 minuta kasnije, Nelson Sememdo u svom stilu uvećeva prednost gostiju. Prihvatio je okrenut leđima jednu loptu na oko 20 metara od gola rivala. Okrenuo se, raspalio po lopti, golman Bešiktaša Fabri tu nije mogao ništa.

Šest minuta nakon toga, komičnu situaciju u kaznenom prostorju domaće ekipe, Ljubomir Fejsa je pretvorio u pogodak, taj gol pogledajte OVDE.

Fejsa Benfika
Foto: Beta/AP Photo/STR

Sa ta tri gola prednosti u korist portugalske ekipe se otišlo na odmor, a gosti su daleko bolje startovali i u nastavku.

Najpre je pripretio Salvio, potom je odličnu šansu imao i Mitroglu, ali je mreža domaće ekipe mirovala.

Nakon prilike grčkog fudbalera, stanje stvari na terenu se promenilo, domaći su zaigrali daleko bolje.

U 59. minutu je stigla i nagrada, Bek je ubacio loptu u kazneni prostor Benfike sa desne strane, Tosun je sjajno zahvatio loptu "polu-makazicama", Ederson je bio nemoćan.

Nastavil su domaći sa boljom igrom, Benfika nije mogla da im parira, dramu u finiš je uneo Kvarežma, golom sa bele tačke, nakon faula Luizaa.

Domaća ekipa dolazi do izjednačenja u 89. minutu, strelac je bio Vinsent Abubakar. Kvarežma je sjajno, rabonom, centrirao sa leve strane, Abubakar je bio najsnalažljiviji te je pronašao put do mreže golmana gostiju Edersona.

Golove pogledajte OVDE.

Situacija u grupi B se zakomplikovala, Benfika je prva sa osam bodova, po bod manje imaju drugoplasirani Bešiktaš i trećeplasirani Napoli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorčilo
Wednesday, 23.11.2016
22:38

Kvarežma doktor ove igre. Šteta što nije imao veću karijeru a sigurno da je mogao!

avatar
NIKE
Wednesday, 23.11.2016
22:12

I Liverpul je stigao Milan sa 0:3 na 3:3, zašto ne bi mogao i Bešuktaš. Očigledno da su Istambulske noći spektakl za Evropski fudbal.

avatar
Gaucho10
Wednesday, 23.11.2016
21:39

Reko aj da vidim ove prve dve tekme, kad ono ludilo.Zagrevanje za ostatak!