Španski vatromet - Barseloni Superkup!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.08.2015.
23:16
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone osvojili su Superkup Evrope pošto su u spektakularnom duelu sa Seviljom u Tbilisiju slavili sa 5:4 posle 120 minuta igre.

BETA/AP Photo/Shakh Aivazov
BETA/AP Photo/Shakh Aivazov

Povezane vesti

Ljubitelji fudbala koji su večeras imali priliku da prate duel Barselone i Sevilje u Tbilisiju uživali su u izuzetnoj utakmici na kojoj je pored trijumfa Barselone zabeleženo i nekoliko novih rekorda u Superkupu Evrope.

Sudar aktuelnog klupskog prvaka Evrope i tima koji je u prethodnoj sezoni osvojio drugo po kvalitetu evropsko takmičenje "mirisao" je na fudbalski spektakl koji na kraju nije izostao.

Barselona je posle 120 minuta igre savladala Sevilju sa 5:4 i tako osvojila četvrti trofej u kalendarskoj 2015. godini, iako su Andalužani lako mogli da prirede veliki preokret i iznenađenje.

Golove pogledajte OVDE!

Samo tri minuta igre, tačnije 158 sekundi, bilo je potrebno da Sevilja dođe do prednosti, a majstorija koju je Ever Banega izveo nakon prekida ostaće zapamćena kao momenat kada je postignut najbrži gol u istoriji Superkupa Evrope!

Vođstvo Sevilje nije dugo trajalo, usledio je odgovor Lionela Mesija koji je sa dva pogotka iz slobodnih udaraca u 7. i 16. minutu postavio novi individualni rekord i doneo preokret Barseloni.

Lionelu Mesiju večeras je prvi put u karijeri pošlo za rukom da na jednoj takmičarskoj utakmici postigne dva gola iz direktnih slobodnih udaraca i to je samo jedan od podataka po kojem će se duel u Tbilisiju pamtiti.

Ubrzo nakon preokreta koji je režirao Lionel Mesi izabranici Luisa Enrikea preuzimaju kontrolu nad dešavanjima na terenu i kreću da melju rivala na prepoznatljiv način.

Do odlaska na odmor Barselona je naterala Sevilju da spasava živu glavu ali je minut pre odlaska na odmor viđen i treći gol u mreži Beta. Najpre je golman Sevilje skinuo zicer Suarezu a onda se Urugvajac iskupio, asistiravši Rafinji za vođstvo Katalonaca od 3:1.

Osim vodećeg gola Sevilja u prvom delu igre nije uspela da zapreti Barseloni izuzev situacije u 41. minutu kada je Dani Alveš intervenisao i sprečio pogodak Andalužana.

Georgia Super Cup Soccer
Foto: Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Drugo poluvreme bilo je priča za sebe. Slobodno ga možemo podeliti na uvodnih 15 minuta kada je Barselona nastavila u istom ritmu i stigla do četvrtog pogotka, i završnih pola sata tokom kojih je tim Luisa Enrikea delovao kao razbijena vojska.

Asistent kod trećeg gola Barselone Luis Suarez prvo je bio izblokiran prilikom šuta u 52. minutu, ali je desetak sekundi kasnije iskoristio očajnu postavku zadnje linije Sevilje i povisio na 4:1!

Čudesni "kambek" Sevilje ide na dušu odbrane Barselone koja je u poslednjih pola časa igre delovala kao skupina amatera. Andalužanima se ne može osporiti želja i umeće ali svakako da za pola sata ne bi mogli da postignu tri gola i vrate se u život da nisu imali "pomoć" Matjea, Bartre i drugih članova zadnje linije šampiona Evrope.

Greške defanzivaca Barselone i golovi Sevilje nizali su se kao na traci. Najpre je Felipe Rejes ostao sam kao duh na drugoj stativi pa mu nije bilo teško da posle centaršuta Vitola smesti loptu u mrežu i smanji prednost Barse na 4:2.

Dvadeset minuta pre kraja centaršut sa leve strane ponovo pravi problem zadnjoj liniji Barselone, tačnije Žeremiju Matjeu koji je skirvio penal i tako dao šansu Gameiru da potpuno vrati Sevilju u život što ovaj nije propustio.

Već u 81. minutu stiže nova kazna za diletantsko ponašanje defanzivaca Barselone. Bartra je ispao na levoj strani svoje defanzivne linije i omogućio Imobileu da pošalje oštru loptu u peterac gde je spreman čekao Ukrajinac Konopljanka!

Na taj način Sevilja je od 52. minuta i rezultata 4:1 stigla do izjednačenja za samo 29. minuta igre! Osam datih golova u regularnom toku susreta ujedno su učinili večerašnji meč najefikasnijim u istoriji Superkupa.

Mnogo manje uzbuđenja viđeno je u prvom produžetku. Raskrvavljeni nos Đerara Pikea vredan je pomena a nakon što su fudbaleri odmorili nepun minut usledio je završni čin večerašnjeg spektakla.

Barselona je u potpunosti preuzela inicijativu čemu je kumovala povreda Kričovjaka koji je poslednjih 15 minuta statirao na terenu. Pet minuta pre kraja drugog produžetka Lionel Mesi je ponovo promešao odbranu Sevilje i iznudio novi prekid posle kojeg je pao odlučujući gol na meču.

Uprkos loše izvedenom prekidu Lionel Mesi je imao priliku da uputi novi udarac ka golu Sevilje posle kojeg Beto kratko odbija loptu do rezerviste Pedra koji koristi priliku i postavlja konačnih 5:4!

Sevilja je do poslednjeg sudijskog zvižduka stvorila još dve sjajne prilike ali je izostala realizacija pa je Barselona stigla do petog trofeja u Superkupu čime se izjednačila sa Milanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

148 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Wednesday, 12.08.2015
12:30

Ako su Bartra i Roberto veliki talenti onda smo svi mi ovde vec fudbaleri. Oni nemaju veze s vezom. Pogotovu Roberto.

avatar
ppera 1
Wednesday, 12.08.2015
15:15

A možda oni ne prate ove komentare, pa ne znaju da su 'veliki talenti'?

avatar
Don Andres
Wednesday, 12.08.2015
09:59

jedni mec barselone koji sam propustio posle mnogo vremena i bude ovakva utakmica.. maler

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 12.08.2015
13:32

kontradiktorija don andres,verovatno si i zaboravio sta si pricao za atletiku i rekorde..evo tvoj kompanjon the best takodje zna a i svi ostali koji to zele da vide a ne da zmure,da su danas 95 posto sportista na necemu.

avatar
Don Andres
Wednesday, 12.08.2015
15:29

kontradiktorija?! nikada nisam cuo tu rijec u zivotu.. mozda si mislio kontradikcija? od kad postoje supstance koje mogu da poboljsaju ucinak sportiste oni su ih i koristili.. samo je problem sto ih je ranije bilo teze otkriti zbog lose opreme i testova.. danas nema sanse da prodjes doping test ako si bilo sta koristio.. ko zna koliko je maradona koristio kokain prije nego sto su otkrili

avatar
ppera 1
Wednesday, 12.08.2015
15:03

Jedino što si propustio je da vidiš u jednoj utakmici ono za šta su ti do sada bile potrebne minimum 3-4 odgledane Barsine utakmice. Messi-ja 'na delu' si već gledao dosta puta u drugom delu prošle sezone, Barsu 'na delu' takođe, baš kao i utakmice na kojima su vodili sa 4:1. Tako je bilo i sada u prvih 55-60 min. Enrique-a 'na delu' si takođe imao prilike da vidiš u prvom delu pomenute sezone, mada je sada uspeo da nadmaši čak i samog sebe (neverovatno je šta je čovek u stanju da uradi). Već si više puta gledao Bartru kao direktnog krivca za protivničke golove i zicere, beznadežnog Sergi Roberta, Mathieu-a koji očajno igra levog beka, sasvim solidnog Rafinju, jedino gol Pedra odavno nisi imao prilike da vidiš (mada je ralno Messi glavni 'krivac' i za taj gol). Čak si u prvom delu sezone imao priliku da vidiš i kako se dvojica protivničkih igrača, u prisustvu 6 Barsinih igrača u šesnaestercu, šetaju kao da su sami (što u suštini i jesu), pa ako promaše zicer eto radosti Barsinim navijačima. Povadi najbolje i najgore momente sa Barsinih utakmica iz prošle sezone, spakuj to u 120 minuta i dobićeš ovu utakmicu...

avatar
Danilo Mitrovic
Wednesday, 12.08.2015
09:10

Odavno nisam gledao kvalitetniju utakmicu od ove. Čestitke Barceloni na pobedi,ali i Sevilji na prikazanoj igri. Jednostavno im je falilo malo sreće. Rami je apsolutni tragičar. Samo da malo nagrdim sudiju! Nisu svi igrači dobili žuti karton. Suđenje užas. Barca standardno simulira i dobija faulove. I posle u Jelen Super Ligi loše suđenje?

avatar
Mr Tixma
Wednesday, 12.08.2015
05:00

Strašna utakmica, dobro je za nas navijače Barse da nekad pobede i ovako sa dosta uzbuđenja pogotkom u finišu meča, u ovom slučaju u produzecima, jer je najslađe kad se ovako pobedi. Čestitke za sjajnu Sevilju.ali bih samo pitao ko je Felipe Rejes kako ste naveli u tekstu. Odakle vam to Felipe :D covek je veteran, dobro je svima poznato njegovo ime

avatar
neon
Wednesday, 12.08.2015
02:06

Pa sta je fudbal zabijes 4 komada i izgubis mec ;)

avatar
Lord Bobinho10
Wednesday, 12.08.2015
01:24

Provukli se kroz iglene usi mogla je Sevilja lako da izjednaci,svaka cast Sevilji uz Atletiko jedina ekipa koja moze da igra egal sa Realom i Barselonom u Primeri.

avatar
Madridista
Wednesday, 12.08.2015
01:00

Zao mi sto nisam bio u mogucnosti da gledam, izgleda da je bio mnogo napetiji nego prosle godine, 9 golova to je prava festa. Cestitam Barseloni.

avatar
Ivanp
Wednesday, 12.08.2015
00:38

Zanimljivo da nema jos uvek nista o carkama mesija i trenera sevilje kraj aut linije

avatar
Bat
Wednesday, 12.08.2015
00:35

Zamalo da Enrike upropasti sve i izgubi utakmicu zbog svojih poteza i postavke tima...Zasluzeno je pobedila Barselona a ovaj Messi je Bog fudbala

avatar
Bat
Wednesday, 12.08.2015
00:29

Zamalo da Enrike upropasti sve i izgubi utakmicu zbog svojih poteza i postavke tima...

avatar
Toti 10
Wednesday, 12.08.2015
00:16

Ovo je samo jedna u nizu

avatar
Ivanp
Wednesday, 12.08.2015
00:12

Sa svime se slazem u tekstu,lepo opisano,sem da je mesi izveo slobodnjak lose kod pobednickog gola,igraci sevilje su branili gol podignutim rukama,nakon odbitka ponovo sutirao gde golman brani a na odbitak nalece pedro i salje loptu u mrezu.

avatar
Barça el honor
Wednesday, 12.08.2015
01:02

U toj situaciji je cak bio penal nakon suta Mesija,sva sreca pa je Pedro dao gol jer sudija ne bi svirao penal.

avatar
MesQueUnClub10
Wednesday, 12.08.2015
00:02

Barsa sjajna do 55 minuta,brzo,precizno fantasticna igra s obzirom da je tek pocetak sezona...Ali onda na scenu stupa Luis Enrike,koji je posle triplete verovatno pomislio da je trenerski mag,pa pravi dve neverovatno glupe izmene.Prvo uvodi Serhia Roberta,koji je zadnji vezni, umesto Inieste i tako gubi povezanost izmedju veznog reda i napada.Zatim potez veceri i ulazak Bartre (jedan od najgorih stopera koje sam ja video u zivotu,direktni krivac za 4 gol i jos par sansi Sevilje) + izlazak Rafinje cime su Mesi i Suarez potpuno odseceni.Takodje veoma los potez je stavljanje Matijea,najgori pojedinac na mecu, na levog beka kad vec imas coveka kojem je to prirodna pozicija (Adriano).Sve u svemu Sevilja je lako mogla do pobede da se nije zatvorila u produzecima,a nama koji navijamo za Barsu ostaje da se nadamo da ce Enrike prestati da eksperimentise i da ce se drzati proverene formule koja mu je donela tripletu...

avatar
ppera 1
Wednesday, 12.08.2015
00:55

To što je Enrique uradio, a ti opisao i komentarisao, nedopustivo je ne za trenera, nego za svakoga ko bi se slučajno našao na klupi Barse u ulozi trenera, a gledao je bar 5 utakmica Barse i to na TV-u...

avatar
Wednesday, 12.08.2015
00:58

Inijesta je izveden jer je dobio nezgodan udarac u tetivu pa da se ne rizikuje! Opravdano ga izveo jer je bilo 4:2 u tom trenutku i to je normalno! Matje je odigrao solidan mec uopste nije toliko los bio! Stavio ga je zbog skok igre, ako si gledao prekide i igru Sevilje onda ti je jasno zasto je igrao!

avatar
The Best (I\'m back)
Tuesday, 11.08.2015
23:48

2 gola iz slobodnjaka i jedna precka :) za malo 3 gola iz slobodnjaka Mesija na jednoj utakmici...nTo je jedino Mihajlovic uradio...ali ceka se sad Junior (tacnije Nenad najveci hejter mesija na svetu koji na svim sajtovima pljuje po mesiju a i na you tube na svaki drugi mesijev video vidim njegov komentar) da nam objasni kako je Mesi najgori igrac u istoriji fudbala i kako je Barsa sama od sebe najbolji klub, cak i da su im prosecni igraci oni opet sve osvajaju sami od sebe, mesi tu nije nista zasluzan...xD

avatar
Barça el honor
Wednesday, 12.08.2015
00:13

Ima tu neki 'sistem' koji Barsi donosi trofeje i ni jedan trofej u svojoj istoriji Barsa nije zasluzila i Mesi je prosecan igrac. To su njegove neke teorije. Ako Mesi da gol iz slobodnog onda je golman kriv,ako naniza 3-4 igraca onda je kriva odbrana a Mesi da je igrao pre 20-30 godina polomili bi ga svi i igrao bi verovatno u Spanskoj Sekundi,ima i ta teorija, a ako Mesi da gol iz neke akcije onda je zasluga Cavija i Inieste za koje usput kaze da su prosecni veznjaci i tako neke slicne price. Ali dobro neka se tesi tako :)

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 12.08.2015
13:29

hahh neko kome je omiljeni igrac alesandro del piero a koji je usput jako cenio franceska totija dok su bili rivali tesko da moze da mrzi nekoga,vi mislite da hejtujem ali da maradona,fenomeno itd graju za barsu i beleze obakve brojke a sa druge strane budu 80 posto slabiji u drugom timu na terenu pisao bi i protiv njih,jako sam voleo kad se mesi pojavio,volim nove zvezde ali pocela su razna preterivanja a ja od kad sam gledao kopa amerika 2011 mislim,imam to misljenje,kada su ga bukvalno prosecni igraci zaustavljali jedan na jedan..definitivno nije isto igrati za barsu i proci njihov sistem i tolika uigranost i onda se meriti sa drugim igracima koji su ulazili u nesto novo za njih!!!

avatar
Crowd Flower
Tuesday, 11.08.2015
23:46

Hejteri na aparatima :V

avatar
Uncounquered
Tuesday, 11.08.2015
23:46

Sevilja bi lagano tukla bilo kog Premierligasa :D

avatar
Carina
Wednesday, 12.08.2015
00:02

Voleo bih da Celsi izvuce Real, Sevilju ili Atletiko u grupnoj fazi, a i da Barselona dobije nekog Engleza. Ovo ce biti sezona dominacije engleskih klubova.

avatar
Stefan123(58 Sic)
Wednesday, 12.08.2015
13:02

Ne moze da izvuce Real nikako a sevilju I atletiko moze a sto se tice sevilja I atletiko bi realno bili tamo nedje oko 6-7 mjesta u PL jer je to 38 paklenih kola mogu dobiti u jedan mec svakoga ali sezona je duga

avatar
StormyLBZ
Wednesday, 12.08.2015
10:22

Svake godine ista prica!

avatar
BrutalnoIskren#7
Wednesday, 12.08.2015
08:53

Da, slazem se, ima da pokidaju kao i zadnjih nekiliko godina.

avatar
as roma u srca
Wednesday, 12.08.2015
07:43

reci mi sa koju ekipu? Celsi, Man. City, Arsenal ili mozda Man. Utd, ma svih ovih su poslabi od moju Romu, a kamoli od Reala, Barcelone, Baerna, Juventusa, Seville, Psg..... Ili mozda u LE Totenhem ili Liverpul da osvoi, ma ne smej

avatar
Wednesday, 12.08.2015
01:00

Ahahaha pa PSG ne mozete da dobijete, a o Svonsiju da ne pricamo!

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 12.08.2015
00:34

poruka za don andresa: posto si mi jednom rekao na moj komentar da su vecina danasnjih sportista dopingovani,da su ljudi ustvari evoluirali i da pogledam kako padaju rekordi u atletici itd..upravo objavljena vest: 27 ateticara sa sp 2005 i 2007 su bili dopingovani,dok se za geja,getlina,marion vec zna,,,pa jel se tako obaraju rekordi don andrese??? fudbal je mnogo bogatiji sport i tu su kontrole samo sarena laza,a kad bi znali kako se sve moze dopingovati,pa i pred sam mec.prestali bi da pratite,ljudi nisu roboti niti ce to ikada biti,ljudsko telo cistim natural treninzima ne moze da dostigne ovo sto mi danas gledamo!!!

avatar
miki
Wednesday, 12.08.2015
00:23

Pa eto Barsa konstantno dobija city... I sta s tim...?

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Wednesday, 12.08.2015
00:22

Sevilla bi osvojila naslov u Engleskoj, da ne kazem sta bi tek Real ili barca napravili. Pa vas Atletiko izbaci u sred Londona..

avatar
Barça el honor
Wednesday, 12.08.2015
00:16

Kao i prosla? ili kao ona predprosla??

avatar
Stefan123(58 Sic)
Tuesday, 11.08.2015
23:45

Gledao sam samo produzetke ali sudeci po rezultatu mec je bio fantasticann

avatar
Barça el honor
Tuesday, 11.08.2015
23:44

Kakva utakmica! Ja sam uzivao samo je bila nervoza nakon preokreta :) Odlicno 1.poluveme Barse,lepa igra,lepi golovi,akcije,sanse,dominirali su vecem delu utakmice, onda negde od 60.minuta totalan pad, katastrofalne greske u odbrani,Matije je prednjacio,lose su branili prekide i centarsuteve.Iniesta je izasao zbog preventive,nije ozbiljna povreda,Enrike nije pogodio sa izmenama. Nije Sevilja stvarala sanse tada ali su dali 3 gola i svaka im cast, onako se vratiti...borili su se svaka cast jos jednom. Zasluzeno je Barsa uzela Superkup,mada smo imali srece u produzetku kod onih sansi Sevilje. Pedro na oprostaju (a mozda i odigra protiv Bilba-a) presudio petim golom. Bila je Barsa bolja sve ukupno,imali su i vise snage u produzecima i taj gol je dosao.

avatar
selonabar
Tuesday, 11.08.2015
23:44

tesno,stresno ali zasluzeno,

avatar
Toti 10
Tuesday, 11.08.2015
23:42

Vamoooooos Barca!!!

avatar
ppera 1
Tuesday, 11.08.2015
23:41

Neverovatna utakmica. Sve čestitke Sevilji koja je, kada se podvuče crta, možda i zaslužila penale. Junak utakmice je svakako Enrique, koji je od 4:1 uspeo da napravi spektakl svojim besmislenim izmenama. Da nije bilo Messija Sevilja bi lagano uzela pehar, a sa Mathieu-om na levom beku, Bartrom i Sergi Robertom na terenu i Enrique-om na klupi, Barsa je u veoma ozbiljnim problemima. Vrlo često odbrana Barse nije ni postojala na terenu, a verujem da ni njima nije jasno kako nisu primili peti gol na kraju. Kod poslednjeg gola Messi je praktično sve završio sam: iz slobodnjaka naterao Sevilju da napravi penal, a šutem iz odbitka naterao Beto-a da odbije loptu do Pedra.

avatar
The Best (I\'m back)
Wednesday, 12.08.2015
00:09

Sevilja totalni buneker prosle sezone ona 2:2 imali posed lopte 50:50 sad dali su i 30% imali posed....celo vreme barsa napadala...:)

avatar
BrutalnoIskren#7
Wednesday, 12.08.2015
08:56

Onda jedinstven slucaj da se iz bunkera daju 4 gola. Odlicna utakmica bila, Enrike pokazao koliki je strucnjak i kako umije da osjeti desavanja na terenu. Pa ja bih sa ovakvom Barselonom bio non stop u borbi za trofeje, covjek je smijesan.

avatar
Naprednjak
Tuesday, 11.08.2015
23:40

Fenomenalna utakmica! Radujem se Seviljinoj kampanji u Ligi šampiona. Uz malo sreće bi mogli da ponove uspehe Dortmunda, odnosno Atletika iz prethodnih sezona. Opasna ekipa, nema šta. Navijaću za njih u Primeri.

avatar
Tuesday, 11.08.2015
23:40

Odlican utakmica, Sevilaj je pokazala da je veoma opasna ekipa i da odlaskom Bake nisu mnogo izgubili. Naravno Barsa se opustila i kad su krenuli da primaju golove pomislio sam da ce izgubiti, na kraju klasa je potrvdjena. U sustini samo prvi produzetak ne zanimljiv valjda se Sevilaj oladila a Barsa je bila u soku od sigurne pobede do skoro poraza i produzetaka.

avatar
Tuesday, 11.08.2015
23:37

Svaka čast. Barselona je klub koja obeležava ovaj, XXI vek. Ljudi igraju fudbal, ne vuku se k'o babe. Igraju otvoreno, imaju odličan tim.. Sve.. Sve čestitke popularnoj ''Blaugrani''.

avatar
Leo barselona
Wednesday, 12.08.2015
09:23

bravo, dobro si to reko

avatar
Leo barselona
Wednesday, 12.08.2015
13:45

naravno da i ja postujem Junajted, onda sam se bio malo salio, Junajted je jedan od najvecih klubova na svetu

avatar
Wednesday, 12.08.2015
12:45

Za razliku od tebe, barem poštujem Barselonu, dok ti, na svakom postu, samo hejtuješ Junajted.

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 11.08.2015
23:37

Velika,Barsa,veliki Leo Messi,a Pedro je kao i mnogo godina ranije,davao bitne golove za Barsu,i on je legenda,bice mi jako zao ako ode!Cestitke i Sevilji na sjajnoj igri.

avatar
StefaNN
Tuesday, 11.08.2015
23:36

Koja neozbiljnost posle 4:1. Ne sme ovako.

avatar
zico
Tuesday, 11.08.2015
23:35

neverovatna utakmica!!! barsa superiorna ali kada se opusti svaki tim pati..ovo treba da bude primer za sve meceve ali pokazali su karakter i da mogu nakon produzetke do pobede...

avatar
LuisSuarezFB
Tuesday, 11.08.2015
23:34

Idemo po jos 2 trofeja i onda po jos nova tri cccc... Veoma uzbudljiva tekma, sa prepuno golova i odbrana je skripala kod Barse ali koliko ona moze da primi moze jos mnogo vise i da da. Bartra me opet iznervirao i opet pravi pocetnicke greske dok je napad bio vise nego odlican. Mesi majstor i vec sada moze da se kaze da sigurno uzima zlatnu loptu dok za Suareza se moze reci da je najkompletniji spic na svetu. Daje golove, asistira i tako u krug. Svakako jedan od najboljih ako ne i najbolji. Rafinja me opet solidno iznenadio i jedva cekam da se vrati Nejmar i da MSN rusi rekorde jer to je BARSA i samo ona to moze. VISCA BARCA!!!

avatar
zeks
Tuesday, 11.08.2015
23:27

Fantasticna utakmica.Bili smo dobri u napadu,dosta sansi ali odbrana je delovala kao skup amatera.To je nedopustivo.Srecom,izvukli smo se.Mora to mnogo bolje i sigurnije u nastavku.Napred Barsa!

avatar
Господин Човек
Tuesday, 11.08.2015
23:25

Veceras je Barsina odbrana bila ravna nuli, ali zato Mesi kao i obicno nezaustavljiv. Dobra utakmica sa dosta golova, cestitke Barsi!

avatar
Barça u ♥
Tuesday, 11.08.2015
23:25

Neverovatna utakmica.Cist dokaz da se ne igra 60 minuta i onda stane!Presekli su me jedno 7 puta!! Ne mogu reci da je barsa igrala dobro,ceo tim je kriv za 4 gola,ne samo Mathiu i Bartra.Vidi se da fale Alba i Nejmar,ali ce se srecom rzo vratiti.Veoma sam srecan sto je Pedrito dao i mozda zadnji gol za Barsu!!!Ali opet sta je tu je,super kup evrope je tu jos sp spanije i svetsko klupsko prvenstvo!!Ubuduce moramo nastaviti da igramo svim 90 minuta kao sto smo igrali onih 60,ali ipak nam i Sevilja ne lezi!!!nvisca el Barca

avatar
gunner11
Tuesday, 11.08.2015
23:24

Kakva utakmica ljudi moji ! Barseolona je igrala super ,ali Sevilja me je odusevila .Koliko su samo borbeni. Bilo je to neverovatno.Sevilja je dokazala da u fudbalu dok sudija ne svira kraj ima sansi ma koji rezultat bio . Na kraju se Sevilja ispromasivala i nisu imali srece . 3 Gola iz slobodnog udarca ,Messi je prvi put dao 2 gola iz slobodnog udarca u jednoj utakmici , Sevilja stize Barsu posle 4-1. Ono sto je sigurno jeste da ce se ova utakmica dugo pamtiti .Cestitam Barsi na osvajanju superkupa i oni su igrali dobro .Drago mi je zbog Pedra sto je postigao onaj gol ,verovatno ce posle ovoga u Junajted

avatar
scylla98
Tuesday, 11.08.2015
23:24

Nisu bas zasluzili da pobede, imali su srece, kad su Koke i Rami promasili 100% sanse!

avatar
Japanac
Tuesday, 11.08.2015
23:23

Postujem Barca ali kako su postali ovakav tim? Tri gola iz tri nepostojeci faula,onaj faul nad Raketic necu ni da komentiram kao sa snajper,padaju,padaju i samo padaju,dobro sto nije igrao Nejmar....ko bi gledao taj balet....

avatar
Ivanp
Wednesday, 12.08.2015
00:20

Ja cu da ti kazem,to mogu samo sampionske ekipe,netipicno za njih,onaj faul nad rakiticem nije sviran zbog rakitica nego zbog povlacenja suareza bez lopte data je prednost,nakon cega igrac sevilje dobija karton.koji te prekid jos zanima?

avatar
Wednesday, 12.08.2015
01:02

Jesi vidio prvi gol Sevilje, tu je bio faul?

avatar
barça mes que un clu
Tuesday, 11.08.2015
23:22

Kakva utakmica, pravi spektakl. Neke izmene mi se ne svidjaju, ali dobro bice bolje. Matjeu katastrofa veceras. Vermalen treba da igra u paru sa Pikeom.

avatar
Javier Mascherano
Wednesday, 12.08.2015
00:09

Nijedan ni drugi nisu ni za k... Na zimu treba dovesti novog stopera pod hitno..

avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 11.08.2015
23:22

Ja sam navijač Reala, ja sam maštao da Real osvoji šest trofeja u jednoj godini kao Barsa, ja sam navijač Real koji sanja da Real igra fudbal kao Barsa, jer je ova Barsa pokazala i dokazala u 21 vijeku kako se igra fudbal

avatar
Carina
Wednesday, 12.08.2015
00:05

Ovako se igra fudbal? 3 gola od 57. Do 81. Minuta su primili, ozbiljnija ekipa bi im dala i vise...

avatar
AdrovicEsad
Thursday, 13.08.2015
01:40

Ozbiljna ekipa osvaja trofeje

avatar
Thierry Henry
Wednesday, 12.08.2015
09:36

Tvoj autobus bolje ne komentarisati.

avatar
Mr Tixma
Wednesday, 12.08.2015
05:09

Nijedan tim na svetu, pa ni najbolji ne moze svaki meč da odigra perfektno. Neko drugi bi od ovakve Sevilje i izgubio. A koliko je Barsa velika dokaz je da i pored ovakve igre u drugom poluvremenu i 4 primljena gola osvoje trofej, da podsetim 4. Ove godine. Fin pozdrav

avatar
Barça el honor
Wednesday, 12.08.2015
01:10

Zar draz fudbala nisu golovi?Eh da je vise utakmica danas gde ce rezultati biti 5-4. 5-3, 4-3 i slicno a Barsina odbrana veceras losa to stoji,a Sevilja nije ozbiljna ekipa zato QPR i Barnli jesu. Po tebi su Svidon i Port Vale bolje ekipe od Sevilje...

avatar
El Capitan
Wednesday, 12.08.2015
00:27

Poeta,pjesnik,pisac,kritičar,sve.

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Tuesday, 11.08.2015
23:21

barca je nezasluzeno pobjedila, Sevilla ih je unistila igrom u drugom dijelu, dva zicera su imali na kraju utakmice. Apsolutno nezasluzeno.

avatar
Javier Mascherano
Wednesday, 12.08.2015
00:09

Kako je Real prosao na Audi kupu ili koji vec kup igra? Kompleksi bajo moj

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Wednesday, 12.08.2015
10:46

Real je prosle sezone osvojio isti ovaj kup, ozljede su nas sprijecile da to ponovimo.

avatar
Barça el honor
Wednesday, 12.08.2015
00:19

Sta drugo ocekivati od tebe :) Sevilja je trebala pobediti 8:0. P.S. znam da nisi ni gledao utakmicu,mozda samo produzetke :)

avatar
Roči Salamanka
Tuesday, 11.08.2015
23:21

Fantastican mec,nisam skoro gledao ovako nesto.Sevilja znatno oslabljena je lavovski odigrala protiv ultra super Barselone.Ne mogu da kazem ko je veceras bio bolji ali je Barsa na kvalitet osvojila trofej ali naravno respect za igru Sevilje.Vidi se da je spanski fudbal trenutno najbolji na planeti....

avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 11.08.2015
23:20

Definitivno je i Sevilja zasluzila trofej koliko i Barsa. PS neka mi jos neko samo kaze da Primera nije najbolja,kakva luda utakmica. Jos jednom cestitke fudbalerima Sevilje na fenomenalnoj partiji.

avatar
Wednesday, 12.08.2015
00:12

Ja ti kažem da Primera nije najbolja.

avatar
the NormalOne
Wednesday, 12.08.2015
09:26

A ja se slazem sa Runijem.

avatar
as roma u srca
Wednesday, 12.08.2015
07:36

to se zove inaet. Dobro kazi mi sta jos treba da naprave spancima pa vi ljubiteli na EPL da priznaete da Primera je mnogo bolja i pokvalitetnija od Premier?

avatar
as roma u srca
Wednesday, 12.08.2015
07:36

to se zove inaet. Dobro kazi mi sta jos treba da naprave spancima pa vi ljubiteli na EPL da priznaete da Primera je mnogo bolja i pokvalitetnija od Premier?

avatar
Mr Tixma
Wednesday, 12.08.2015
05:13

Dokaz da jeste je to da u superkupu igraju dva španska tima.o cemu dalje da pričamo, Jasno ko dan

avatar
Barça el honor
Wednesday, 12.08.2015
01:16

U sustini ne volim kad neko potencira da je PL bolja od Spanske 10 puta i slicne price ili kad neko kaze obrnuto. Te 2 lige su tu negde,nijanse u su u pitanju,neko voli ovo neko ono s tim sto Primera ima jace timove,to se vidi poslednjih godina kad se sretnu u Evropi a PL ima zanimljivije utakmice za gledanje. Moze samo biti jedna jaca ali samo malo ne toliko koliko neki oce da prikazu.

avatar
Madridista
Wednesday, 12.08.2015
01:02

Ne nego liga gdje klub zahvaljujuci golmanu dodje ne samlo u kvalifikacije za LS, nego Evropu uopste....

avatar
Ogi
Tuesday, 11.08.2015
23:20

bartra covek nije za radnicki iz male mostanice ovo je tragedija od igraca

avatar
Carina
Tuesday, 11.08.2015
23:18

Sevilja je mogla da da 7 golova. Samo nek se navijaci Barselone smeju Celsijevoj odbrani...

avatar
Ivanp
Wednesday, 12.08.2015
00:27

Mogla je,mogla je i da ne pogodi neki nakon katastrofalnih reakcija matjea i bartre.zamisli kad bi racunali svaku neiskoristenu sansu kao gol,narocito ekipa kao barsa,real itd..sezona jos nije ni pocela,neki igraci su tek odradili par treninga,neki povredjeni,inace ta odbrana je prosle sezone primila najmanje golova cini mi se.

avatar
LuisSuarezFB
Wednesday, 12.08.2015
03:31

Ajde molim te cuti... Ako se smejemo vasoj odbrani, izvini molim te ali ko je primio prosle sezone najmanje golova? Barsa... Ko daje najvise golova u napadu? Ubedljivo Barsa dok Celzi daje golove na kasicicu