Španci furiozni protiv Belorusa

Autor: Janko Glavonjić
subota 15.11.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Španije izgleda ulazi u svoju prepoznatljivu formu. Furija je na domaćem terenu opravdala očekivanja i vrlo lako savladala Belorusiju sa 3:0.

Beta/AP Photo/Miguel Angel Morenatti
Beta/AP Photo/Miguel Angel Morenatti

Povezane vesti

Španija je potpuno očekivano od samog početka meča dominirala. Posed lopte je bio potpuno na njihovoj strani, a zna se šta se dešava kada Špancima dozvolite da diktiraju igru - šanse se ređaju kao na traci.

Već u šestom minutu viđena je prva prilika kada je Kasorla poslao neverovatnu loptu ka Pedru, ali je igrač Barselone promašio čitav gol.

U 14. minutu su Huanfran i Alkaser kombinovali, videli smo se da se dobro slažu sa treninga reprezentacije, ali je napadač Španaca loše zahvatio loptu i ona je završila u naručju golmana Belorusije.

U 18. minutu Španija je povela fantastičnim golom Iska. Belorusija je izgubila loptu, Koke je odmah prosledio Isku, a fudbaler Reala je postigao jedan od najlepših golova u karijeri, "skinuo je paučinu" sa gola Ževnovog gola.

Već u narednom napadu Španija je rešila pitanje pobednika. Ponovo su Huanfran i Alkaser pokušali, odbrana je intervenisala ispred napadača Valensije, ali je lopta došla do Buskeca koji je preciznim udarcem sa nešto više od 20 metara prosledio u mrežu.

Do kraja prvog dela nije bilo više prilika. Španija je bila sasvim zadovoljna, držala je loptu u svom posedu, dok Belorusija nije imala znanja da pripreti.

Ipak, na startu drugog poluvremena Španci su postigli i treći gol. Ponovo je sjajan bio Huanfran, razmenio je sjajni dupli pas sa Kasorlom, prevario svoje čuvare i ostavio loptu na tacni Pedru, koji je sada bio precizniji nego u 6. minutu, lopta je doduše ušla u mrežu od prečke, ali je najvažnije da je završila iza leđa beloruskog golmana.

Na prvi šut u okvir gola Belorusije čekali smo do 79. minuta, kada je pokušao Nekajčik, ali je njegov polu-volej završio u rukama Kasiljasa.

U 89. minutu priliku da pobedu učini još ubedljivijom imao je Pedro, ali je njegov udarac pogodio okvir gola.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Carlo
Sunday, 16.11.2014
23:03

Isco doktore !!!

avatar
Jovan Ivanovic
Sunday, 16.11.2014
09:43

Ovaj Pedro za Spaniju uvijek odigra vrhunski

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 16.11.2014
16:47

Perdro igra vrh i za Barsu kad mu dozvole.. JA verujemda on ode sad u Arsenal da bi sa Sancezom cinio cuda...

avatar
Los Vikingos
Sunday, 16.11.2014
00:47

Isco daje odgovor na pitanje ko ce biti najbolji igrac Spanije na Evropskom prvenstvu ;-)

avatar
barça mes que un clu
Sunday, 16.11.2014
11:11

Prava zamena za Iniestu. Jako mi je drago sto ima ko da ga zameni .Mada ce iniesta na Evropskom i dalje da bude okosnica Spanije, :) A pohvalio bih i Pedra,koji za Spaniju uvek odigra na vrhunskom nivou.

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 16.11.2014
16:46

Imaju SPanci Iska i Kokea da zamene Cavija i Inijestu, a Alkasera i Rodriga da zamene Vilju i Toresa..ne plasim se ja zna njih :)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 15.11.2014
23:42

bravo isko bravo majstore ja mislim da je ovo prvenac za A reprezentaciju