Spaleti: "Bili smo prilično dobri"

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.02.2016.
11:55
Izvor: Beta

Trener Rome Lučano Spaleti rekao je da je bilo taktičkih problema tokom utakmice sa Real Madridom u Ligi šampiona, ali da je i pored poraza njegova ekipa bila prilično dobra i da se nalazi na pravom putu.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Fudbaleri Rome izgubili su sinoć na svom terenu od Real Madrida sa 0:2, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Golove su postigli Kristijano Ronaldo i Hese Rodrigez.

Uprkos porazu, navijači Rome su na kraju utakmice aplauzom ispratili svoje igrače.

"Navijači Rome su navikli na velike igrače, velike trenutke i odlične igre. Ako su aplaudirali, to je zato što su videli veliki trud i znali su da nismo nagrađeni za taj trud. Real ima kvalitet, dajte im metar i pretvoriće ga u kilometar. Mi nismo tako dobri kao oni da možemo da iskoristimo dodatni prostor", rekao je Spaleti, preneli su italijanski mediji.

On je dodao da je njegova ekipa imala problema u odbrani posebno kod drugog gola, ali i da nije dovoljno fizički spremna.

"Ne želim da pričam o fizičkoj pripremljenosti, jer ako to kažete igračima mogu da iskoriste kao alibi. Ne želim da kažem mojim igračima da su inferiorni u odnosu na protivnika u fizičkom smislu. Imaju priliku da se dokažu. Ponekad malo kasnimo u odbrani, a to znači da moramo više da radimo. Prvenstveno radim na taktici, ali ako kažem da je u pitanju fizička sprema, onda bi to bila poruka igračima da mogu da izgube i mesec dana pre nego što se poprave", rekao je Spaleti.

Trener Rome naveo je da njegova ekipa nije napravila Realu mnogo problema na sredini terena, ali da je ipak zadovoljan igrom.

"Posle gola Real se smirio i pokušao da kontroliše utakmicu. Mojim igračima mogu samo da kažem da su bili prilično dobri. Ima još mnogo posla, ali na pravom smo putu",
rekao je Spaleti.

Revanš utakmica igraće se 8. marta u Madridu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 18.02.2016
18:24

ma bili ste sjajni... :) hahaha...

avatar
NIKE
Thursday, 18.02.2016
14:25

Iskreno Roma po meni nije zaslužila ni da prođe grupu, realno Leverkusen i Bate su igrali mnogo bolje, ali protiv Reala, samo je Esad Kontra imao viziju kako Roma može proći u 1/4 finale. Real je tim koji ima CRa gdje u svakom momentu jednim potezom može riješiti meč, Roma na žalost nema takvih zvijezda, Totiju kapa do poda, ali godine su ga već i prestigle, ostali nisu na razini da se suprostave Realu.