SP U20 - Žreb poslao Uruse na Brazil!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.06.2015.
17:30
Izvor: Sportske.net

Žrebom koji je u subotu održan u Oklandu reprezentacija Urugvaja osvojila je drugu poziciju u grupi "D" pa će u osmini finala igrati protiv Brazila, dok je Mali izbegao okršaj sa "Kariokama".

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Utakmicama trećeg kola odigranim u subotu ujutru završeno je takmičenje u grupi "D" na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Srbija je trijumfom nad Meksikom obezbedila plasman u eliminacionu fazu sa prvog mesta u grupi ali je rezultat drugog susreta između Urugvaja i Malija doveo do toga da te dve selekcije budu izjednačene po svim parametrima.

Vicešampion sveta u konkurenciji do 20 godina i afrička selekcija osvojili su po 4 boda u grupi "D", a pritom su imali identičnu gol razliku (3:3) i jednak broj datih golova u međusobnom meču.

U takvoj situaciji propozicije takmičenja nalagale su da se žrebom utvrdi plasman ove dve selekcije na tabeli grupe "D".

Žreb je tokom dana održan u Oklendu a kuglice su rekle da Urugvaj takmičenje završava na drugoj a Mali na trećoj poziciji u grupi "D".

Koliko je žreb bitan u ovakvim situacijama najbolje govori podatak da će drugoplasirana ekipa iz grupe "D" u osmini finala igrati protiv selekcije Brazila, dok će trećeplasirani tim u okršaj sa Ganom ili Ukrajinom.

Podsećamo da će Srbija u osmini finala igrati protiv trećeplasirane ekipe iz grupe "E" ili "F".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke