SP U20 - Uzbeci šokirali Austriju, sigurni Portugal i Nemačka

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.06.2015.
11:34
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Uzbekistana priredila je veliko iznenađenje u osmini finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, dok su selekcije Nemačke i Portugala očekivano, ali uz dosta muke, obezbedile plasman među osam najboljih.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Već u grupnoj fazi takmičenja na Svetskog prvenstvu za igrače do 20 godina bili smo svedoci iznenađujućih rezultata poput onog trijumfa Fidžija nad Hondurasom ili poraza Argentine u duelu sa Ganom.

Eliminaciona faza donela je nova uzbuđenja i iznenađenja a najveće su u četvrtak ujutru priredili reprezentativci Uzbekistana koji su šokirali Austriju savladavši je rezultatom 2:0 (0:0).

Reprezentacija koja je do osmine finala stigla kao drugoplasirana u grupi "F" plasirala se među osam najboljih na svetu zahvaljujući golovima Dostonbeka Hamdanova na startu drugog dela igre.

Pored duela Austrija - Uzbekistan završene su još dve utakmice osmine finala a plasman među osam najboljih izborile su selekcije Nemačke i Portugala.

"Panceri" su rezultatom 1:0 slavili protiv Nigerije a konačan rezultat ne odražava pravo stanje stvari na terenu jer je Nemačka mogla do mnogo ubedljivije pobede.

Portugal je uz dosta muke stigao do plasmana u četvrtfinale nakon trijumfa nad domaćinom šampionata rezultatom 2:1 (1:0), a pobedonosni gol za "Selekao" postigao je Želson Martins u 87. minutu susreta.

Duel Brazila i Urugvaja otišao je u produžetke pa ćemo na poslednjeg četvrtfinalistu morati da pričekamo još malo.

Četvrtfinalne utakmice igraju se 14. juna a evo parova:


03:00

Mali - Nemačka
Brazil/Urugvaj - Portugal

06:30
SAD - Srbija
Uzbekistan - Senegal

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke