Šokantni preokret - Legenda se vraća u Barselonu, kao trener!?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 03.03.2017.
19:00
Izvor: Sportske.net

Barselona neće imenovati trenera do juna, ali se rešenje navodno nazire. Nisu ubeđeni u kandidate koji se pojavljuju u medijima. Novi trener je igrao i sa Luisom Enrikeom, a Asturijac mu je bio i trener!

EPA/JUANJO MARTIN
EPA/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Ono što je sigurno je da do juna neće biti potvrđeno ime trenera.

Licitira se sa imenima, dvojica glavnih su Sampaoli i Valverde, ali se pominje i Alegri, kao i Poketino i Kuman.

Međutim, kako tvrde katalonski mediji igrači žele nekoga ko poznaje situaciju, uz to, ni uprava nije ubeđena da su pomenuta imena pravo rešenje.

Jedan od kandidata ostaje Unzue koji je bio pomoćnik Luis Enrikeu, ali sada je u prvi plan izbio Ćavi.

Naime, legendarni plej i čovek koji je odigrao najviše utakmica za Barsu je otišao na naftni istok, sada je pomoćnik u mladoj reprezentaciji Katara i sigurno da bi ga igrači podržali.

Ipak, postavlja se pitanje koliko iskustva ima, nikada nije radio samostalno, mnogi veruju da taj plan neće uspeti.

Ali, sa druge strane šansa je tako pružena Gvardioli, mada je on vodio mladi tim i to je najuspešniji period u Barsinoj istoriji.

Uz to, zagovornici Ćavijevog povratka tvrde da timu sada nedostaje njegov autoritet, da je on bio duša Barse i da bi i kao trener mogao da sprovede svoje ideje od kojih je Luis Enrike odstupio, ili ga makar optužuju da Barsa igra drugačije od kada je Ćavi otišao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
choda gauchooo
Saturday, 04.03.2017
15:43

Xavi bi bio pun pogodak, bez obzira na neiskustvo. On je jedan od najinteligentnijih igraca u istoriji o covek koji zna bukvalno sve o fudbali. Xavi je fudbal. Legenda, institucija i dusa i simbol Barse i njene fudbalske filozofije.

avatar
Saturday, 04.03.2017
17:57

sta pricas ti, koji to veliki dribler nije koristio finte ronaldo da lima,romario,baggio,ronaldinjo,CR7 od 2002-2013 ,rivaldo svi su oni koristili finte da prodju protivnika , mesi ima i sut i pas i kontrolu ali sto se driblinga tice sve sto radi je zahvaljujuci niskom tezistu ,brzini i okretnosti i zbog toga sto mu saigraci svojim kretanjem stvaraju prostor, mesi zato forsira od svojih trenera u argentini da igraju fudbal baziran na pas igri i posedu a kad se uzme u obzir da u argentini nema saigrace koji su toliko dobri u pas igri i kreiranju prostora ,niti vezne igrace koji umeju drzati posed jasno je zasto ne igra dobro u argentini

avatar
Sunday, 05.03.2017
18:58

ne bi bio dobar ni u jednom timu koji ne igra totalni fudbal , tipa real,atletiko,juventus,psg,inter,junajted itd. te sto si nabrojao nisu neki dribleri , najbolji su ronaldo da lima sa fintama tipa elastiko,step over,nutmeg , sombrero itd. dinjo je koristio slicne finte , zidan sa rulet fintom . a sto se tice maradone on je bio isti igrac kao mesi danas ( po karakteristikama) ali sa razlikom sto maradona u svakom timu to radio , mesi u argentini ne moze da se sastavi , vise smeta nego sto je koristan

avatar
choda gauchooo
Sunday, 05.03.2017
14:00

Iniesta, Krojf, Aimar, Ortega, Berkamp, pa i Badjo... sto se tice mesija sve radi zahvaljujuci vrhunskoj tehnici brzini i konyroli lopte pri promeni pasa..... a nisko teziste su imali i maradona, romario, badjo i jos mnogi drugi.... ovo sto si pisao o nacinu igre barse i koliko mu saigraci pomazu je skroz nebulozno.... on bi bio najbolji na sveti u bilo kojij ligi, timu i sistemu igre..... A u reprezentaciji argentine konstantno igra vrhunski i najveca be glupost da messi igra lose za Argentinu, svi ostali igraju lose, samo on i maskerano konstantno najbolji....

avatar
MSSZRMK
Saturday, 04.03.2017
14:46

Ali ali Mesi je zasluzio to.

avatar
jv
Saturday, 04.03.2017
14:37

Ovo bi bilo sjajno. Velike stvari prave veliki ljudi, Cavi je jedan od najvecih.

avatar
Ivanp
Saturday, 04.03.2017
08:37

Barseloni ne treba trener ekstra klase,oni su toga svesni,njima treba neko ko ce motivisati igrace!ako su igraci za xavi onda ce sedeti na klupi impuls igraca je jako vazan u timu koji je sve osvojio par puta,ali bi ga potrosili brzo.ali zato sampaoli bi bio kec iz rukava,forsira posed lopte,napadacki fudbal,pored onakve energije kraj aut linije nema igraca koji ne bi dao sve od sebe e sad bojim se da ga necw dovesti jer se njegov karakter i agesivnoat kosi sa sadasnjum celnicima barse,da je presednik laporta verujem da bi sampaoli vec bio novi trener barse na leto!

avatar
mak_juventino
Saturday, 04.03.2017
01:35

Rano je ! Prvo malo kao Pep ( Barca U21) ili Enrike ( Roma , Celta ... ) , tek onda Barcelona ! Kakav samo dan bice to , kada on postane trener ...

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 03.03.2017
23:29

Legenda se vraca!!!!Cavi za trenera...Dominacija se nastavlja!!!!

avatar
RealisticChelseaFan
Friday, 03.03.2017
22:50

Ako neko u potpunosti shvata Barsinu filozofiju igre, onda je to Cavi. Sa ovakvim majstorima u ekipi, ni ne treba mu puno iskustva.

avatar
Barcelonista
Friday, 03.03.2017
22:44

A oookkkklllleeee, jednog dana da, i to mislim da ce bit odlican trener. Ali na ljeto apsolutno nikako, pa nije ni on lud :-)

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 03.03.2017
22:25

Voleo bih da Cavi bude trener Barse jednog dana,ali mislim da je trenutno previse rano (Mada deo mene zeli da se to desi cisto iz znatizelje kako bi Barselona izgledala pod njegovim vodjstvom).

avatar
audispirit
Friday, 03.03.2017
21:54

Neka puste Cavija, ni Gvardiola nije imao mnogo vise iskustva od njega.

avatar
Barça u ♥
Friday, 03.03.2017
21:42

Garantujem vam da kad ovaj covek,kad bude seo na trenerko mesto Barse biti minimum medju top 3 trenera Barse ikada!!!!!Neprikosnoveni Xavi!!!!!

avatar
Gaucho10
Friday, 03.03.2017
21:07

Msm da mu nije vreme, ali bi bilo prelepo ovo videti.Igraci bi bili puni morala u to nema sumnje

avatar
Samo Barsa1
Friday, 03.03.2017
21:07

Najbolje resenje je Joakim Lev, ako je to moguce.

avatar
zico
Friday, 03.03.2017
20:44

mislim da bi to uspelo!

avatar
puyol
Friday, 03.03.2017
20:37

I da se nadovezem zato Enrike i pravi ovolike rotacije i stavlja vezne na brkove krila u vezi itd Čisto da čovek pokaže da radi nešto ubi se od dosade. Predsednik i ekipa dovode igrače Pomoćni treneri vode treninge Formacija zabetonirana od 90 tih i vecina igraca igra istim sistemom od detinjstva i zato je gvardiola i rekao da je samo imao sreće što je bio trener Barse i Mesija

avatar
puyol
Friday, 03.03.2017
20:23

A treba mnogo pameti za taj posao pa svi treneri su bivši fudbaleri a za njih se ne govori da su naročito bistri. Šalu na stranu u barseloni trener nit mora da dovodi igrače niti da smišlja formaciju već samo da izabere prvih 11

avatar
NIKE
Friday, 03.03.2017
20:05

Dovedite Sampaolija i riješili ste problem za dugi period, a Xavi, Unzue i ostali su bez iskustva i veliki su rizik, mada Messi je kako sam čuo sad predsjednik Katalonije i čitavog sportskog društva u Barceloni, pa nek on odluči, svakako svaki kiks Barce ovdje prvo bude Messi razapet, pa tek onda ostali.