Šok za Čelsi, Lamps ih sprečio da pobede!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 21.09.2014.
18:53
Izvor: Sportske.net

Čelsi je bio nadomak pobede na gostovanju Sitiju, a onda je, od svih ljudi Frank Lampard dao gol klubu čija je legenda. Pre toga su ga navijači "Plavaca" pozdravili ovacijama kada je ušao, bez obzira što nosi dres rivala!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Murinjo je napravio jednu promenu u odnosu na očekivanu postavu, Vilijan je počeo umesto zemljaka Oskara. Videlo se da pojačanim veznim redom želi da parira Sitiju.

U prvih 20 minuta Siti bolji, diktirali su tempo, dobili većinu duela na sredini terena, sa Jajom Tureom u najboljem poluvremenu ove sezone. Ali, to nije rezultiralo nekim velikim prilikama, probali su Džeko par puta, jednom i Fernandinjo, ali kako je poluvreme odmicalo, Čelsi se oslobodio pritiska, lakše iznosio loptu. Izveli su i par kontri, u jednoj situaciji kada je Turea lopta pogodila u ruku tražili penal, ali je Majk Din, kao i u situaciji nakon duela Košte i Džeka pred golom gostiju, odmahnuo rukom.

Do kraja poluvremena, Košta umalo nije skrenuo loptu u mrežu nakon skoka Ivanovića, sve u svemu ne preterano zanimljiv derbi u prvom delu, Murinjo je ostvario cilj, smirio je Siti.

U nastavku nova ofanziva "Građana", Fernandinjo je zamalo bio neprecizan, a najbolju šansu imao je Aguero, kada je Kurtoa sjajnom intervencijom spasao siguran pogodak.

Sredinom drugog poluvremena, zbog prekršaja nad Dijegom Koštom i koškanja prestrogo je isključen Zabaleta (dobio je drugi žuti karton) zvižduci na račun sudije Dina, Čelsi sa igračem više u poslednjih 25 minuta. Pelegrini je reagovao, izvukao Džeka, Sanja popunio rupu kraj desne aut linije. Ipak, Čelsi stiže do vođstva, akcija kao po koncu u kojoj je učestvovao i Bane Ivanović, nekoliko pasova su izmenjali gosti, na kraju Azar ka Širleu, nemački rezervista ne greši, 1:0 za Čelsi.

Lampard je dobio priliku umesto Kolarova, nagradili su ga aplauzom i navijači Čelsija, Košta je pogodio stativu, a onda najneverovatnija moguća stvar. Lampard, kao u najlepšoj priči postiže gol za izjednačenje, nije se radovao, ali je "Etihad" slavio, 1:1.

Ostalo je 1:1, drugo poluvreme mnogo zanimljivije, rezultat realan, a sigurno da će posle svega Pelegrini biti zadovoljniji remijem jer je izboren u trenucima kada je izgledalo da je sve izgubljeno.

Golove možete videti ovde.

Na "Gudisonu" su se posle desetak minuta radovali kada je na asistenciju Leona Osmana, Lukaku savladao Speronija. Nakon pola sata, penal za Kristal Palas, Hauard je napravio prekršaj, Mile Jedinak je siguran pa su se gosti iz Londona vratili u meč. U nastavku su "progutali Karamele", na centaršut Kelija Kempbel se poklonio za vođstvo, da bi Martinezov tim dotukao Janik Bolasi koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio suprotan ugao Hauarda.

Penal i za Everton, fauliran je Mek Karti, pogodio je Lejton Bejns za nadu domaćina. Na kraju je ipak Kristal Palas sačuvao pobedu i na opšte iznenađenje odneo bodove iz Liverpula, 3:2.

Izveštaje sa popodnevnih mečeva možete pročitati ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke