Šok u Španiji - Kapiten Atletika priznao nameštanje!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 02.10.2014.
13:05
Izvor: Sportske.net

Sumnje su se obistinile, sadašnji kapiten Atletiko Madrida Gabi priznao je učestvovanje u nelegalnim radnjama 2011. godine.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Ako se sećate 2011. godine, dobro pamtite i meč između Levantea i Saragose, koja je u poslednjem kolu čudesno izborila opstanak u Primeri.

Gostovali su Levanteu, bila im je potrebna pobeda, do nje su stigli, na kraju 2:1 za tim koji je predvodio sa klupe Agire, a od poznatijih igrača tu su bili sadašnji prvotimac Junajteda, Ander Erera i naš Obradović, koji je u tom meču sedeo na klupi.

Policija je došla do određenih dokaza koji ukazuju da je Levante prepustio bodove gostima koji su trijumfom ostali u ligi.

U tom poslednjem kolu je La Korunja izgubila kod kuće od Valensije, pa je ispala iz lige. Da je meč u Levanteu završen pobedom domaćih, Saragosa bi se preselila u niži rang.

Oni su poveli sa 2:0, na kraju je u finišu Levante postigao počasni pogodak. Ovim trijumfom su preskočili domaćina na tabeli, koji je pred poslednje kolo bodom protiv lokalnog rivala Valensije obezbedio opstanak.

U ligi su tada ostali i Majorka i pored poraza od Atletika, kao i Hetafe koji je osvojio bod u San Sebastijanu. U pravoj ludnici u borbi za opstanak, treba reći da niko od ugroženih sem Saragose nije pobedio tog poslednjeg dana sezone.

Saragosa je inače tada dobila četiri od šest poslednjih mečeva i izbegla najgore, a između ostalih je savladala Real u Madridu.

Sa druge strane Levante nije dobio poslednjih šest mečeva, ali su obezbedili opstanak u ligi ranije. Ovaj klub je inače već bio optuživan za nameštanje, setite se utakmice od pre dve sezone, kada su poraženi od La Korunje sa 4:0 i kada je došlo do sukoba u svlačionici.

Sumnje su danas potkrepljene izjavom kapitena Atletiko Madrida, Gabija, koji je na svedočenju u Sudu za organizovani kriminal priznao da je kao tadašnji fudbaler Saragose „uradio ono što je klub od njega tražio“.

Inače, upravo je Gabi postigao oba pogotka kao tadašnji kapiten ekipe.

Mundo Deportivo na sva zvona danas prenosi iskaz pomenutog fudbalera koji je izostavljen sa sinoćne utakmice Atletiko Madrida protiv Juventusa, uz navode da bi ovakav rasplet situacije mogao da ima ozbiljne posledice i suspenziju za kapitena Jorgandžija.

Inače, osim kapitena Atletiko Madrida u istrazi je još nekoliko fudbalera čiji se iskazi prikupljaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke