Šok na "Old Trafordu", Svonsi odneo ceo plen

Autor: Boban Filipović
subota 16.08.2014.
15:40
Izvor: Sportske.net

Na premijeri Premijer lige za sezonu 2014/15, fudbaleri Svonsija napravili su senzaciju u savladali favorizovani Mančester Junajted u gostima rezultatom 2:1. Luj Van Gal tako nastavio sa neslavnom tradiciom na debijima na klupskom planu, a 'Đavoli' prvi p

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Zamisao Van Gala na startu bila je da njegovi puleni iz poseda dolaze do šansi koje bi ugrozile Fabijanskog, ali njih nije bilo.

"Najozbiljniji" je bio pokušaj Fila Džonsa za koji se ne može sa sigurnošću tvrditi da li je centaršut ili šutk ka golu.

Problemi za domaćina kreću povredom Džesija Lingarda, mladića koga je holandski trener bacio u vatru. On ipak nije mogao da nastavi meč, te na polovini prvog dela igre biva zamenjen Januzajem.

Jalovost napada 'Đavola' kažnjena je u 28. minutu. Gilfi Sigurdson je asistirao Kiju, a Korejanac preciznim udarcem vara De Heu - 0:1.

Vruć šamar za domaćina, koji nije uspeo da se oporavi od šoka do odlaska na odmor.

Već na startu drugog poluvremena Junajted se vraća u igru. Izjednačenje donosi Vejn Runi, popularni "Vaza" ovim golom postaje treći strelac u istoriji Premijer lige.

'Old Traford' je proključao, 'Đavoli' primetno igraju sa više samopouzdanja posle gola, uspevaju da ugroze goste iz Velsa, ali preokreta nema.

Međutim, jedan trenutak nepažnje ponovo biva surovo kažnjen.

Svonsi je napao po levom boku, usledio je centaršut pred De Hein gol, Bleket je katastrofalno procenio let lopte, ona stiže do Rutlidža koj je slabo zahvata, ali sve to prati odlični Islanđanin Gilfi Sigurdson i šalje loptu u mrežu - 1:2.

Domaćin je u nokadaunu, nedugo potom 'Labudovi' su imali priliku da dođu do novog gola, ali rezervista Bafetimbi Gomis, koji je letos stigao iz Liona, reaguje presporo.

Napadi Mančester Juanjtedi su isuviše jusiljeni, Svonsi uspeva da umrtvi igru i da odnese ceo plen sa 'Teatra snova'.

Tradicija je takođe učinila svoje, Luj Van Gal se ponovo nije proslavio na debiju na takmičarskom meču sa klubom čije je kormilo preuzeo.

Mančester Juanjted je izbugio uvodni meč na svom terenu prvi put posle 44 godine, kada je ceo plen sa 0Old Traforda' odneo Ipsvič Taun! i Tada je na semaforu pisalo 1:2.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke